شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024
ازدواج سفیید

حوزه/ ازدواج سفید به شکل پدیده شوم هم خانگی بدون ازدواج ، رواج نوعی زندگی مغایر و بیگانه با فرهنگ اسلامی- ایرانی است که برخلاف اسم آن، هم توهین به نکاح بوده و هم اهانت به کلمه سفید است.

خبرگزاری «حوزه»، اشاره؛ نگرانی ها بابت کاهش قابل توجه میزان ازدواج و از آن سو افزایش آمار طلاق  کم بود، حالا باید نگران پدیده ای شوم و بسیار خطرناک در لایه های زیرین جامعه به خصوص در میان برخی جوانان باشیم؛ مسئله ای به نام " ازدواج سفید" یا " همباشی" که بستر شکل گیری و ترویج آن در فرهنگ و تفکر غربی قرار دارد.

بی هیچ توضیح دیگری برای ریشه یابی دلایل بروز و ظهور این معضل به سراغ تنی چند از اساتید و کارشناسان حوزوی رفته و دیدگاه و نظرات آن ها را جویا شده ایم؛

اسلام به همه نیازهای انسانی توجه داشته است

حجت الاسلام و المسلمین واعظ موسوی، عضو خبرگان رهبری با بیان این که آیین مقدس اسلام، شریعت جاودان است که پاسخگوی همه نیازهای بشر در همه عصرها و مکان هاست، اظهار داشت: از این رو، این دین مبین پیش بینی لازم را در زمینه ازدواج، برای جلوگیری از گسترش فساد در جامعه صورت داده و راه را بر بهانه گیران بسته است.

باید راه را از بیراهه تشخیص داد

وی افزود: طبعاً جوانی که به منظور ادامه تحصیلات خود در یک کشور و یا شهر غریب به سر ببرد و نمی تواند شرایط زندگی و ازدواج دایم را فراهم کند، در برابر خود سه راه می بیند ؛ نخست آن که به همان حالت مجردی باقی بماند . دوم این که خدای ناکرده در منجلاب فحشا فرو برود و با بهانه ها و عناوین گمراه کننده ای مثل دوستی اجتماعی و ازدواج سفید بخواهد حریم ها را بشکند و خود را در گرداب سقوط بیش از پیش فرو ببرد. دیگر راه که دین هم بر آن تاکید دارد این است که در چارچوب شرایط مشخص شده شرعی با کسی که ازدواج با او شرعاً جایز است، برای مدت معینی ازدواج کند.

مشکلات روحی و روانی با باقی ماندن در تجرد

این استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: با بررسی دقیق ملاحظه می کنیم که در صورت نخست، جوان سرخورده شده و با مشکلات روحی و روانی عدیده ای و با شکست روبرو می شود، هر چند افراد انگشت شماری می توانند در این خصوص صبر پیشه سازند، اما چنین روشی عملاً برای همه جوانان و کسانی که نیازمندی جنسی دارند قابل اجرا نیست.

فرورفتن در منجلاب تاریکی به اسم ازدواج سفید!

وی افزود: فرجام کسانی که راه دوم را برگزینند غیر از تباهی، بیچارگی و غلتیدن در دامن گناه و برای ادامه دادن مسیر خود آلت دست این و آن شدن، چیز دیگری نیست و چنین کسانی نه تنها با باورهای دینی مخالفت می کنند؛ بلکه با ساختارهای اجتماعی نیز سر ناسازگاری می گذارند. در واقع این ها به بهانه ازدواج سفید و دوستی های اجتماعی و غیره ، مرزها و حدود الهی را می شکنند و به اسم و توجیه ضرورت، نوعی گمراهی فکری و کج اندیشی و به فساد کشاندن فرد و اجتماع را دنبال می کنند.

فروپاشی کانون خانواده با طرح شوم غربی

حجت الاسلام و المسلمین واعظ موسوی تصریح کرد: متاسفانه عده ای با بهانه های واهی مثل ازدواج سفید به خود اجازه دست اندازی بر ناموس جامعه و به هم ریختن کانون خانواده ها و همچنین از بین بردن حرمت های دینی و اجتماعی را می دهند و حال آن که حقیقتاً اسلام در هر زمانی توانایی حل مشکلات جوامع بشری را در جنبه های مختلف فردی، اجتماعی، اعتقادی و اخلاقی دارد .

ازدواج سفیدی که حقیقتاً زنای سیاه است

وی بیان داشت: این بحث ازدواج سفید به شکل پدیده شوم هم خانگی بدون ازدواج ، رواج نوعی زندگی مغایر و بیگانه با فرهنگ اسلامی ایرانی است که برخلاف اسم آن، هم توهین به نکاح بوده و هم اهانت به کلمه سفید است که توسط غربی ها ترویج می شود و متاسفانه برخی عناصر در داخل کشور هم به دنبال ترویج آن هستند؛ این ها در واقع نه معنای نکاح را می فهمند و نه اعتقادی به سفید، بی لکه و بی عیب بودن شخصیت فرد و جامعه دارند. در یک کلمه و عبارت باید گفت که این کار را باید زنای سیاه نامید و نه ازدواج سفید!

انحراف در تعریف خانواده از سوی اندیشه غربی

خانم  معصومه ظهیری، استاد حوزه و دانشگاه و مشاور امور خانواده با بیان این که رواج این پدیده های شوم نشات گرفته از نوع تعریف غرب از نهاد خانواده است، اظهار داشت: غرب امروز به جای تقویت کانون خانواده، فروپاشی خانواده ها را هدف قرار داده و با رواج همجنس بازی و طرح به اصطلاح ازدواج سفید، بقای نسل انسانی و طهارت مولد را دچار بحران جدی کرده است.

ملاک زوجیت بر اساس تعالیم اسلام چیست؟

وی اضافه کرد: غرب تعریف خانواده را عوض کرده و بر اساس فردگرایی گفته افرادی که با هم در خانه باشند ولو بدون عقد ازدواج ، خانواده هستند و در این قضیه صرف زندگی در یک چاردیواری ملاک بوده و این در حالی است که شارع مقدس علقه زوجیت بر اساس عقد نکاح که قابلیت تولید نسل را داشته باشد، ملاک ازدواج و تشکیل خانواده قرار داده و  بنابراین هم جنس ها نمی توانند به عنوان خانواده باشند.

خانم ظهیری با اشاره به این که در قانون مدنی ما و به خصوص در فقه اسلامی شرایط نکاح به طور کامل بیان شده، گفت: آن چه مسلم می‌باشد این است که باید با تعاریفی که خارج از محدوده شرعی و قانونی است، برخورد کرد.

با همه ابزارها به جنگ توطئه شوم دشمن برویم

وی همچنین خاطرنشان کرد: نباید نسبت به معصیت و خلاف قانونی به اسم ازدواج سفید، سکوت کرده و بی تفاوت بود، بلکه برعکس باید با استفاده از همه ابزارهای قانونی، رسانه ای، فرهنگی و هنری به مقابله با این روند شوم و بسیار خطرناک اهتمام ورزید.

اهمیت ازدواج در شریعت اسلام

خانم مریم معین الاسلام، مسئول موسسه فرهنگی و هنری زنان منتظر و کارشناس دینی برنامه های رسانه ملی نیز ابراز داشت ازدواج امر بسیار مبارکی است که از دیرباز در زندگی بشری برای استمرار حیات و تولید نسل وجود داشته و ادیان الهی به ویژه دین مبین اسلام به آن عنایت و توجه ویژه ای داشته اند تا آن جا که در دین و آیین ما به این مساله تاکید شده که با ازدواج نیمی از دین آدمی کامل می شود.

وی افزود: با این حال متاسفانه در طول تاریخ ، شاهد انحراف برخی گروه های انسانی از این مساله بوده ایم ؛ به ویژه در زمانه کنونی که با کمال تاسف در برخی جوامع  شاهد همجنس بازی و این روزها چیزی به نام " ازدواج سفید" هستیم.

عذر بدتر از گناه

این کارشناس و مشاور امور خانواده بیان داشت: بعضاً گفته می شود که به جهت بالابودن هزینه های ازدواج و تشکیل خانواده و یا این که دختر و پسر می خواهند از زیر بار مسئولیت ها و تعهدات ناشی از آن شانه خالی کنند، روی به برنامه هایی چون ازدواج سفید می آورند که این عذر بدتر از گناه است!

از کار فرهنگی و رسانه ای غافل نشویم

وی یادآور شد: بسیار مهم و ضروری است که به طور جدی کار فرهنگی و اطلاع رسانی بکنیم تا جوانان بدانند این ازدواج ها چه تبعاتی دارد و تذکر دهیم به خانواده ها و نسل جوان که بالاخره زندگی زیر یک سقف  ناخودآگاه روابط روحی و عاطفی به همراه می آورد و عمدتاً هم به روابط نامشروع می انجامد.

دامی که ماهواره و سایت های مبتذل پهن می کند

خانم معین الاسلام تصریح کرد: در روزگار کنونی به طور خاص انواع و اقسام شبکه های منحرف ماهواره ای و نیز سایت های مبتذل اینترنتی به این سبک زندگی، دامن زده‌‌اند به ویژه در رابطه با جوانان که باید قبل از هر چیز دست به آگاهی بخشی و کار فرهنگی زد.

باید به فکر نجات جوانان گمراه بود

وی افزود: البته خیلی از جوان های ما که تن به چنین ازدواج هایی می دهند، هنوز اعتقادات دینی را صد در صد از دست نداده اند؛ اما عدم آگاهی شان نسبت به این نوع برنامه های شوم، آن ها را در ورطه های خطرناکی قرار می دهد.

خانم معین الاسلام در ادامه بیان داشت: این طور نیست که بگوییم این ها دیگر به حلال و حرام الهی اعتقاد ندارند و لذا آن ها را رها کنیم؛ بلکه به نظر من باید آگاهی سازی را در دستور کار قرار داد و نسبت به حرمت این مساله و عوارض و آثار مخرب آن به طور مرتب و با بیان منطقی ، نکاتی را همواره گوشزد کرد.

گزارش: سید محمد مهدی موسوی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha