سرویس علمی - فرهنگی خبرگزاری «حوزه»، به مناسبت ایام شهادت دخت رسول اکرم (ص) جایگاه تسبیح حضرت زهرا عليها السلام در فرمایش امام صادق علیه السلام و فتاوای مراجع شیعه را منتشر می نماید.
يكى از تعقيبات نماز، گفتن تسبيحات حضرت زهرا عليها السلام است كه بسيار فضيلت داشته، بلكه برتر از ساير تعقيبات نماز محسوب مىشود.
از امام صادق عليه السلام نقل شده كه فرمودند: تسبيح حضرت فاطمه عليها السلام بعد از هر نماز نزد من از هزار ركعت نماز در هر روز محبوبتر است. (1)
همچنين امام صادق عليه السلام درباره تسبيح فاطمه زهرا عليها السلام فرمودند: چون به خوابگاه خود رفتى، سى و چهار بار اللَّه اكبر، سى و سه بار الحمدلله و سى و سه بار سبحان اللَّه بگو و آية الكرسى و دو سوره معوذتين را با ده آيه اول سوره صافات و ده آيه از آخرش بخوان. (2)
همچنین آن امام بزرگوار به يكى از ياران خود به نام "ابوهارون" فرمودند: ما خردسالان خود را به تسبيح حضرت زهرا عليها السلام فرمان مىدهيم، همچنان كه آنان را مأمور به برگزارى نماز مىنماييم. (3)
مستحب است كودكان را به ذكر تسبيح حضرت زهرا سلام الله علیها تشويق نماييم. (4)
مسأله: در تسبيحات حضرت زهرا عليها السلام ابتدا 34 مرتبه اللَّه اكبر، سپس 33 مرتبه الحمد لله و پس از آن 33 مرتبه سبحان اللَّه گفته مىشود. (5)
مسأله: جايز است، ذكر سبحان اللَّه جلوتر از ذكر الحمدلله گفته شود، ولى بهتر آن است كه ذكر الحمدلله جلوتر گفته شود. (6)
مسأله: تسبيحات حضرت زهرا عليها السلام بعد از هر نماز مستحب است؛ چه نماز واجب و چه نماز مستحب، ولى در نماز واجب خصوصاً در نماز صبح مستحب مؤكّد است. (7)
مسأله: به هنگام خوابيدن، ذكر تسبيحات حضرت زهرا عليها السلام مستحب است. (8)
مسأله: به هنگام گرفتارى و داشتن حاجت، ذكر تسبيحات حضرت زهرا عليها السلام مستحب است. (9)
مسأله: مستحب است که ذكر تسبيحات حضرت زهرا عليها السلام با تسبيح تربت امام حسين عليه السلام باشد. (10)
مسأله: اگر تسبيح گوينده در تعداد تكبيرات يا تسبيحات شك كند، در صورتى كه از محل آن تجاوز نكرده باشد، بايد بنا را بر مقدار كمتر بگذارد و الّا بايد بنا را بر اين بگذارد كه به طور كامل انجام شده و اگر زيادتر هم گفته باشد، مانعى ندارد. (11)
مسأله: مستحب است در تسبيح حضرت زهرا عليها السلام موالات را رعايت نموده و آن را قطع نكنيم. (12)
پاورقی:
(1). عروةالوثقى، ج 1، ص 703.
(2). فروع كافى، ج 6، ص 207.
(3). امالى صدوق، ص 579؛ مستدرك، ج 5، ص 36.
(4). مستدرك، ج 5، ص 36.
(5). همان.
(6). همان.
(7). تحرير الوسيله، ج 1، ص 184؛ جواهر، ج 10، ص 396.
(8). مستدرك، ج 5، ص 39.
(9). مستدرك، ج 6، ص 312.
(10). همان.
(11). عروة الوثقى، ج 1، ص 704.
(12). همان، ج 5، ص 64.
احکام مناسبت ها، حجت الاسلام محمود اکبری
نظر شما