سه‌شنبه ۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۱
ضرورت راه‌اندازي بازار مشترك اقتصادی در حج

حوزه / مدیر مراکز تخصصی حوزه های علمیه گفت: راه‌اندازي بازار مشترك توان اقتصاد ملل اسلامي در حج يكي از آرزوهاي حكومت اسلام ناب محمدي(ص) است.

به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حجت‌الاسلام والمسلمين مجتبي كلباسي، در همايش حجاج سال 94 استان قم كه در محل مجتمع ياوران حضرت مهدي (عج) برگزار شد، با بيان اين‌كه دانستن اسرار و آداب حج موضوع حياتي و لازم براي هر حاجي است، اظهار كرد: در اسلام واجبي به نام نماز داريم كه رابطه هر روز بنده با خداوند متعال است كه بزرگان زيادي درباره اسرار آن حدود 1000 رساله و كتاب در اين خصوص به چاپ رسانده‌اند.

وي با بيان اينكه يكي از اعمال حج، نماز است، تصريح كرد: گرچه شش ركعت نماز واجب در اعمال حج داريم كه خود جاي بيان اهمت حج را مي‌رساند، اما بايد دانست كه اين نماز رازهاي زيادي در خود نهفته است.

حجت‌الاسلام  والمسلمین كلباسي با بيان اين‌كه حج 18 عمل اصلي دارد كه هركدام ده‌ها جزء دارد، گفت: به ‌عنوان‌مثال رمي جمرات سه روز است و هر روز يك تعداد خاصي دارد و بايد در نظر داشت كه همه اجزاء اين اعمال در حج داراي يك هدف و رسالت خاصي هستند.

وي ادامه داد: در زندگي روزمره با انسان‌هاي مختلفي از نگاه كتاب‌خواني مواجه مي‌شويم از انساني كه كتابي را اسم آن را مي‌بيند تا آن فردي كه كتاب را با مباحثات عميق خوانده و مطالعه كرده‌اند دنياي فاصله فكري و نگرشي درباره آن كتاب است.

مدير مركز تخصصي مهدويت حوزه علميه قم تصريح كرد: درباره مسئله حج همين‌گونه است، چراكه برخي حج را مي‌بينند و برخي با رفتن حج با عرفاني عميق بر مي‌گردند بنابراين بين محتوا و پيام اين دو فرد از حج فاصله زيادي دارد.

وي عنوان كرد: از پيامبر اكرم (ص) پرسيدند كه حج منافع دنيوي دارد يا اخروي؟ ايشان در پاسخ فرمودند ، منافع كل. يعني از اين دو حتي بالاتر هم وجود دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین  كلباسي افزود: اين سخنان گوهربار پيامبر اكرم(ص) نشان از اهميت فريضه حج است به همين بيان روشن مي شود كه چرا فرمود: "در ميان مردم حج را اعلام كن تا به سويت بيايند"، چون معناي آمدن مردم به سوي ابراهيم، اين است كه مردم به سوي خانه اي كه او بنا كرده بيايند و آن را زيارت كنند. و آمدنشان مستلزم اين است كه اين منافع اخروي و دنيوي را مشاهده كنند، و وقتي مشاهده كردند، علاقمند به آن خانه مي شوند، چون خلقت انسان به گونه اي است كه منفعت را دوست دارد.

مدیر مراکز تخصصی حوزه های علمیه  با بيان اين‌كه هركدام از فرايض حج اسرار و فلسفه خاص خود را دارد، گفت: حاجي بايد طالب اسرار و فلسفه اين فرايض باشد تا بتواند به مقصد نهايي يعني خداوند متعال برسد.

وي با اشاره به اين‌كه فلسفه حج بحثي بسيار گسترده و بزرگ است، عنوان كرد: فلسفه اقتصادي، سياسي و اجتماعي از عمومي‌ترين فلسفه اعمال حج است.

مدير مركز تخصصي مهدويت حوزه علميه قم افزود: راه‌اندازي بازار مشترك توان اقتصاد ملل اسلامي در حج يكي از آرزوهاي حكومت اسلام ناب محمدي(ص) است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha