به گزارش خبرگزاری «حوزه»، این مرجع تقلید ظهر امروز در جلسه تفسیر سوره احزاب در مدرسه علمیه حجتیه قم با اشاره به بیانات قرآن در سوره احزاب پیرامون منافقین اظهارداشتند: بنابر نقلی یکی از محققان مصری، سه جز قرآن مختص به آیات مرتبط با منافقان است که بیانگر اهمیت این موضوع در اسلام است.
معظم له بیان کردند: پیامبر اکرم(ص) در جنگ احزاب درگیری بسیاری با منافقانی داشتند که در سپاه خود و در میان اهل مدینه حضور داشتند؛ خداوند در آیات سوره احزاب به ذکر ویژگی های این منافقان اشاره کرده؛ ترسو بودن از جمله ویژگی های این منافقان بود زیرا آنها حتی با رفتن احزاب از جنگ نیز می ترسیدند و جرات نمی کردند در شهر بیایند.
این مرجع تقلید خاطرنشان کردند: این افراد به خاطر اینکه اعتمادی به خدا نداشتند، خصلت های مذکور را پیدا کرده بودند و به قول امام علی(ع) افردی که دارای سه خصلت بخل، حرص و ترس زیاد هستند به همین علت است که به این دام می افتند.
ایشان گفتند: البته نباید از نظر دور داشت که این سه خصلت به خودی خود و در حد کم صفات بدی نیستند زیرا باعث حرکت در انسان می شوندو یا از مرگ انسان و آسیب دیدن وی جلوگیری می کنند، ولی همه این صفات باید در حد اعتدال باشد.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: این آیات سوره احزاب(20 به بعد) در خصوص همین رفتار منافقانه سخن به میان آورده و در خصوص آنها بیان می کند که این افراد به اندازهای ترسیده بودند که اگر دوباره این سپاه بر می گشت قطعاً اعرابی(بیانگرد) شده و به دامان بیابان فرار می کردند.
ایشان گفتند: این افراد به دلیل همین ترس و بی ایمانی و بی علاقگی که به خدا، پیامبر(ص) و جهاد داشتند می ترسیدند؛ مثل آمریکایی ها و انگلیسی هایی که در روزهای اولین پس از اشغال ایران در ماه رمضان از صدای بوق و سنج و آهن پاره هایی که مردم شب ها برای بیدار شدن دیگران در هنگام سحر به صدا در می آوردند می ترسیدند و گمان می کردند که آلمان ها دوباره حمله کرده اند.
معظم له گفتند: قرآن در جای دیگر می فرماید این منافقان وقتی که به دامان بیابان هم پناه بردند از مدینه خبر می گرفتند و جویای نتایج جنگ و پیروز و شکست خورده های جنگ می شدند؛ آنها نه به جنگ رفتند و نه حاضر شدند در پناه گاه های پشت خندق نگهبانی دهند.
غربی ها در ایران و جوامع اسلامی الگو سازی می کنند
ایشان با اشاره به آیه «اسوه حسنه» بیان کردند: قرآن و خداوند ما را به اسوه و الگوگیری از پیامبر اکرم(ص) سوق داده و ما باید به ایشان تاسی کنیم؛ ولی متاسفانه غربی ها در ایران و جوامع اسلامی الگو سازی می کنند، آنها در قدیم هم با عناوینی چون بیتل ها در ایران الگوسازی می کردند ولی امروز شیوه آنها تغییر کرده است.
معظم له یادآورشدند: خداوند در قرآن بیان کرده، پیامبر اکرم(ص) اسوه و الگوی تمام دوران ها است و به همین خاطر ما هم باید در هر عصری الگوهایی خوبی که در این مسیر حرکت کرده اند را برای خود انتخاب کنیم؛ امام علی(ع) فرمودند که در جنگ احد نزدیک ترین فرد به دشمن، پیامبر اکرم(ص) و هر وقت شری ما را می گرفت به وسیله پیامبر(ص) در مقابل خود سپر قرار می دادیم؛ پیامبر(ص) فرمانده بود ولی از همه یاران به دشمن نزدیک تر بود.
این مرجع تقلید یادآورشدند: امام راحل در حوزه یک الگوی تمام معنا برای طلاب بودند و زیرا برنامه و نظم و عبادت خالصانه و پرشوری و علمیت و تقوای ایشان مثال زدنی بود.
ایشان گفتند: متاسفانه امروز مردم ما چیزهایی از غربی ها یاد می گیرند که جای تاسف دارد از جمله آنها این است که اخیرا جراحی بینی مد شده و مردم سعی می کنند بینی خود را که آفریده خداست به شکل غربی ها در بیاورند ، لذا این کار به هیچ عنوان درست نیست.
نظر شما