به گزارش خبرگزاری«حوزه» از گرگان، آیت الله محسن اراکی، در مراسم بزرگداشت حجاج جان باخته استان گلستان، در مسجد جامع گلشن گرگان، با اشاره به آیات 156 و 157 سوره بقره، "الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ* أُولَـئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَوَاتٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولَـئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ"، فاجعه بزرگ منا و جان باختن تعداد زیادی از حجاج بیت الله الحرام، امت اسلام را داغدار کرد.
وی با بیان این که لازم و ضروری است که یک کمیته حقیقت یاب پیرامون فاجعه منا تشکیل شود، اظهار داشت: باید با ایجاد یک کمیته حقیقت یاب پرده از راز این فاجعه برداشته شود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، با بیان این که خداوند متعال در قرآن کریم به امنیت خانه خدا تأکید فراوان کرده است، افزود: امنیت خانه خدا تکلیفی است که بر همه مسلمین واجب است.
وی با بیان این که برقراری امنیت در مکه و حرم امن الهی متوجه همه مسلمین است، گفت: همه مسلمین مکلف هستند که امنیت را در مکه برقرار کنند و بر همین اساس، گفته می شود که کمیته ای متشکل از کشورهای اسلامی ایجاد شود.
آیت الله اراکی تأکید کرد: اگر متصدیان امور حج نمی توانند امنیت لازم برای حج را برقرار کنند، لازم است که همه مسلمین در ایجاد این امنیت سهیم باشند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: حوادث حج امسال که طی آن هزاران نفر حجاج جان خود را از دست دادند، نشان دهنده بی کفایتی مسئولان و متصدیان امور در برقراری امنیت است و اگر آنهایی که متصدی مدیریت در سرزمین وحی هستند در اجرای آن ناتوان هستند، باید این مسئولیت به کشورهای اسلامی واگذار کنند تا همه مسلمین در مدیریت آن نقش داشته باشند.
آیت الله اراکی در ادامه با اشاره به جانباختگان فاجعه منا، گفت: جانباختگان این فاجعه مصداق آیه شریفه "وَ مَنْ يُهاجِرْ في سَبيلِ اللَّهِ يَجِدْ فِي الْأَرْضِ مُراغَماً کَثيراً وَ سَعَةً وَ مَنْ يَخْرُجْ مِنْ بَيْتِهِ مُهاجِراً إِلَي اللَّهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ يُدْرِکْهُ الْمَوْتُ فَقَدْ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَي اللَّهِ(نساء/ 100)" هستند.
وی در ادامه با اشاره به این که هجرت حجاج برای "حَجة للاسلام" بود، افزود: حَجة به معنی قصد و عزم است و حجاج با این قصد به حج، پیمان اسلام را مستحکم کردند و حقیقت حجة للاسلام برای اکرام و ابرام پیمان با خداست.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان این که پیمان مسلمین با خدای متعال و رسول خدا(ص) میثاق بزرگی است، ابراز داشت: اسلام، پیمانی بین مردم و خدای متعال از یک سو و پیمانی میان مردم و رسول خدا(ص) از سوی دیگر است و در قرآن کریم مکررا از این اسلام به پیمان تعبیر شده است.
وی با اشاره به آیه شریفه «آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَيْهِ مِن رَّبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللّهِ وَ مَلآئِكَتِهِ وَ كُتُبِهِ وَ رُسُلِهِ لاَنُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ وَ قَالُواْ سَمِعْنَا وَ أَطَعْنَا غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَ إِلَيْكَ الْمَصِيرُ» ، افزود: سمعنا یعنی به گفتار الهی گوش دادیم و در آیات الهی تأمل کردیم و از بیانات رسول خدا پیروی کردیم.
وی با بیان این که گوش کردن به بیانات رسول خدا(ص) جزء هویت انسان مسلم است، گفت: هویت انسان مسلم این است که به دنبال گوش فرا دادن و پذیرش و تسلیم است که همان اطاعت است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: خضوع برای فرمان خدا و رسول خدا(ص) و تسلیم شدن برای فرمان الهی همان حقیقت اسلام است.
وی افزود: ما دو نوع اسلام داریم، یکی اسلام اعرابی و دیگری اسلام ابراهیمی. اسلام ابراهیمی همانی است که خداوند متعال در سوره صافات به آن اشاره کرده است "فَلَمَّا أَسْلَما وَ تَلَّهُ لِلْجَبِينِ وَ نادَيْناهُ أَنْ يا إِبْراهِيمُ قَدْ صَدَّقْتَ الرُّؤْيا إِنَّا كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ".
آیت الله اراکی ادامه داد: وقتی حضرت ابراهیم(ع) و حضرت اسماعیل(ع) به درجه اسلام حقیقی دست یافتند، به آنها دستور رسید که خانه کعبه را بنا کنند و آغاز روند مسلمانی از مسلم شدن ابراهیم و اسماعیل، ساختن خانه خدا و تطهیر این خانه آغاز شد.
وی افزود: رفتن به حج یعنی تجدید پیمان با خدا و رسول خدا و تجدید پیمان نیز همان اطاعت خدا در آنچه به زندگی انسان ارتباط دارد، می باشد.
آیت الله اراکی با بیان این که حج یک رفتار جامع است، تأکید کرد: انسانی که به حج می رود اگر حجش را کامل انجام دهد، زندگی خودش را کاملا بر اساس شرایط اسلام منطبق کرده است و پیمان خود را با خدای خود مستحکم می کند.
وی با بیان این که شهدای فاجعه منا کسانی بودند که پیمان خضوع و میثاق خود را با خدا محکم کرده بودند، اظهار داشت: امروز بر ما لازم است که وفادار به پیمان شهدای منا که همان «سَمِعْنَا وَ أَطَعْنَا» است، باشیم و این پیمان را فراموش نکنیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: اگر جمهوری اسلامی و نظام اسلامی را می پذیریم، باید به پیمان با رسول خدا یعنی «سَمِعْنَا وَ أَطَعْنَا» وفادار باشیم و این پیمان هم با شرط وحدت امکان پذیر است.
آیت الله اراکی افزود: نعمتی که جامعه اسلامی را "اخوة" می کند همان نعمت میثاق "سَمِعْنَا وَ أَطَعْنَا» است. اگر مسلمین با پیامبر اسلام(ص) پیمان بستند که حرف شما را اطاعت می کنیم باید تلاش کنند که هیچگاه متفرق نشوند و وحدت خود را حفظ نمایند.
براساس اعلام مجمع جهانی تقریب، وی با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم فرموده است که همه پیامبران برای ایجاد وحدت در میان فرستاده شده اند، اظهار داشت: وحدت و یکپارچگی هویت جامعه اسلامی است و همواره مقام معظم رهبری و مسئولان نظام جمهوری اسلامی بر وحدت فرق اسلامی تأکید داشته اند و وحدت اسلامی آنچنان مهم است که از اهم فرائض شمرده شده است.
انتهای پیام
نظر شما