به گزارش خبرگزاری«حوزه» از تهران، آیت الله محسن اراکی، پیش از ظهر امروز در نشست خبری بیست و پنجمین سالروز تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام محرم و فاجعه منا و کشته شدن تعدادی زیادی از حجاج بیت الله الحرام، اظهار داشت: امیدواریم علل و اسباب حوادث منا بررسی و کمیته تحقیقی در این زمینه تشیکل شود، زیرا شکل گیری این کمیته یکی از مهمترین ضرورت هاست تا چنین حوادثی در آینده اتفاق نیافتد.
* سعودی ها موظف اند امنیت حج را برقرار کنند
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به این که مسئله امنیت حج یکی از مهمترین وظایف مسلمین است و از واجباتی است که به عهده همه جهان اسلام است، ابراز داشت: مسئولین سعودی موظف اند امنیت حج را برقرار کنند و اگر کمیته تحقیق پیرامون حادثه منا به این نتیجه رسید که سعودی ها کوتاهی کرده اند، قطعا باید جامعه اسلامی با ایجاد سازوکار مناسب، شرایطی را فراهم کند که امنیت حجاج تأمین شود، زیرا امنیت حج یک وظیفه شرعی و انسانی است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: اگر متصدیان حج در عربستان از عهده تأمین امنیت بر نمی آیند، بر کشور ها و مؤسسات اسلامی لازم است تا سازوکاری بیاندیشند که امنیت در مشاعر به طور کامل تأمین شود.
*تئوری سازی تقریب
وی در ادامه به اشاره به بیست و پنجمین سالروز تأسیس مجمع جهانی تقریب، افزود: فعالیت های مجمع جهانی تقریب در سه فاز اجرایی شده است. فاز نخست، تئوری سازی تقریب، تدوین تئوری وحدت جامعه اسلامی، ارائه ساز و کارها، راهکار ها و شرایطی که به تقریب کمک می کند، است.
وی افزود: در این فاز، مجمع با همکاری نهادهای تحقیقاتی وابسته، توانست فعالیت های زیادی را انجام دهد و در زمینه تئوری پردازی مجمع توانست درهمه بخش ها موفق عمل کند و مجموعه بسیار خوبی در این زمینه تهیه شده است.
*گفتمان سازی تقریب
آیت الله اراکی افزود: فاز دوم، گفتمان سازی تقریب و ترویج گفتمان تقریب در سطح جهان اسلام است که در این عرصه نیز فعالیت های خوبی صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: آیت الله واعظ زاده خراسانی به عنوان نخستین دبیر کل مجمع جهانی تقریب و آیت الله تسخیری به عنوان دومین دبیر کل تلاش های زیادی در سراسر جهان اسلام در زمینه گفتمان سازی تقریب انجام داده اند.
استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: مجمع جهانی تقریب، مجموعه نهادهای تحت پوشش آن و نهاد های همکار تلاش های زیادی در زمینه گفتمان تقریب انجام داده و امروز گفتمان وحدت و تقریب مذاهب گفتمان شایع و رایجی در جهان اسلام است.
*میدانی سازی فعالیت های تقریبی
آیت الله اراکی در ادامه به فاز سوم عملیات میدانی سازی فعالیت های تقریبی اشاره کرد و گفت: از طرح های عملی مجمع تقریب مذاهب اسلامی در این زمینه، تأسیس اتحادیه جهانی زنان مسلمان، اتحادیه علمای مقاومت، اتحادیه فناوری، علوم و تکنولوژی، اتحادیه دانشگاهیان و فرهنگیان، اتحادیه احزاب و مقاومت، اتحادیه تجار و بازرگانان و دیگر اتحادیه های تقریبی، است.
استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: اتحادیه علمای مقاومت امروز نقش بسیار مؤثری در حوزه های گوناگون داشته و اخیرا با موضع گیری های مؤثر خود در برابر مسئله فلسطین نقش مهمی در این زمینه ایفا کرده است.
*تأسیس مجامع تقریبی در سراسر جهان
وی افزود: راهکار دیگر مجمع تقریب برای میدان سازی فعالیت های تقریبی، تأسیس مجامع تقریبی در نقاط مختلف کشورهای اسلامی و سراسر جهان است؛ ما مؤسسات تقریبی مختلفی در سراسر دنیا داریم و در پی گسترش هر چه بیشتر چنین مؤسساتی هستیم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه به نتایج سفر اخیر خود به پاکستان اشاره کرد و اظهار داشت: در این سفر و در دیدارهای که با مقامات مختلف این کشور از جمله رئیس جماعت اسلامی پاکستان داشتیم، گفتگوهای خوبی برای همکاری در زمینه های مختلف تقریبی صورت دادیم.
آیت الله اراکی افزود: ما برای گسترش فعالیت های تقریبی در تلاش برای تأسیس مجمع تقریب در عراق و سوریه و مصر هستیم که امیدواریم مسئولین این کشورها با ما همکاری لازم را داشته باشند؛ در بسیاری از کشورهای اسلامی از جمله اندونزی و مالزی فعالیت های تقریبی خوبی صورت داده ایم و در برخی کشورهای اروپایی از جمله انگلیس، آلمان، سوئد و .. نیز فعالیت تقریبی انجام می گیرد که بسیاری از آنها با همکاری مجمع تقریب است.
وی ادامه داد: در عرصه عملیاتی سازی فعالیت های تقریبی، جشنوار فیلم وحدت را پیش رو داریم که امیدواریم همزمان با مبعث رسول اکرم(ص) آغاز به کار کند؛ همچنین در پی تأسیس شعب مختلف دانشگاه مذاهب اسلامی در داخل و خارج هستیم که می تواند نقش مؤثری در عرصه تقریب، ایفا کند.
*تغییردر ساز و کارهای کنفرانس وحدت
آیت الله اراکی خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات مجمع برای عملیاتی سازی فعالیت های تقریبی، ایجاد تغییراتی در ساز و کارهای کنفرانس وحدت اسلامی است که از جمله آن تغییر در نوع مباحث مطرح شده، دعوت شدگان و همچنین تغییر در کمسیونهاست و امسال کنفرانس وحدت متفاوتی را خواهیم داشت.
*تشکیل کمیته "مساعی حمیده"
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، برگزاری جشنواره شعر رسول مهربانی و نکوداشت شخصیت های تقریبی را از دیگر فعالیت های میدانی مجمع برشمرد و خاطر نشان کرد: یکی دیگر از مهمترین طرح های عملیاتی مجمع تقریب، تشکیل کمیته "مساعی حمیده" است که متشکل بیش از 40 شخصیت اسلامی بزرگ است و هدف آن میانجگری و تلاش برای حل و یا از بین بردن اختلافات در مناطقی است که اختلاف بین شیعه و سنی رخ می دهد.
*تأسیس سازمان سخا
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پایان به تأسیس سازمان سخا(سازمان خیراسلامی) از سوی مجمع تقریب اشاره کرد و گفت: هدف این سازمان ارئه کمک به نیازمندان اعم از شیعی و سنی در مناطق بحران زده است، این سازمان بدون نگاه به گرایش مذهبی افزاد به نیازمندان همه مذاهب اسلامی و حتی در صورت ضرورت به غیر مسلمانان هم کمک می کند.
انتهای پیام