به گزارش خبرگزاری«حوزه»، پیام حضرت آیت الله مکارم شیرازی به نهمین دوره مسابقات سراسری دارالقرآن امام علی(ع) در تهران بدین شرح است:
بِسْمِ ٱللّهِ ٱلرَّحْمنِ ٱلرَّحِيمِ
"" اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَديثِ كِتاباً مُتَشابِهاً مَثانِيَ تَقْشَعِرُّ مِنْهُ جُلُودُ الَّذينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ ثُمَّ تَلينُ جُلُودُهُمْ وَ قُلُوبُهُمْ إِلى ذِكْرِ اللَّهِ ...."" (زمر-آیه 23)
ابتدا بهترین سلام و صلوات خداوندی را به شما عزیزانی که در فرصتهای جوانی گرد مشعل فروزان قرآن جمع شده اید، نثار می کنم و از خداوند بزرگ موفقیت و سربلندی همه شما قرآنیان و دست اندر کارانی که در تشکیل این محفل بزرگ قرآنی و مسابقات سراسری قرآن که همه ساله برگزار می شود را خواستارم .
برادران و خواهران عزیز،
هرقدر در جامعه ما کار قرآنی انجام گیرد و برای آن سرمایه گذاری شود باز هم می طلبد تا در این زمینه فعالیت کرد، کار برای قرآن موجب پیشرفت و نورانیت فرد و جامعه می شود .
سرمایه اصلی ما قرآن است، اصول و فروع و احکام ما ریشه در قرآن دارد ، دامنه قرآن آنقدر وسیع است که نقطه پایانی ندارد، بنابراین هرقدر بتوانیم باید به تلاوت قرآن و تفکر و تعقل و تحقیق در عمق معانی و پیام های آن بکوشیم .
امروز ابزار فعالیت های دشمنان برای گمراه کردن جوانان بسیار زیاد شده است و در هیچ زمانی دشمنان اسلام اینقدر مجهز به ابزارهای گوناگون از قبیل رسانه ، کتاب ، فیلم ، شبکه های مجازی و دنیای اینترنت نبوده اند و شرایط برای انحراف جوانان بسیار مهیا و باز است و در چنین شرایطی توجه دادن نسل جوان به قرآن و فعالیتهای قرآنی از جمله راهکارهایی است که می تواند مانعی برای اهداف شوم ذشمنان اسلام شود.
عزیزان من، شما جوانان ، خواهران و برادرانی که به حفظ و تلاوت قرآن اهتمام داشته اید، طوبی لکم ، خوشا بر احوالتان ، اما این را بدانید همانطور که قرآن کریم فرموده است : " فَاقْرَؤُوا مَا تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ " یعنی هرچه می توانید از این قرآن بخوانید و در آیات دیگر نیز به تلاوت پیوسته در همه اوقات ، بخصوص در شبانگاهان و در دل سحرها توصیه فرموده است ، این تلاوت کم کم موجب صافی دل و پاکی انسان می شود و انس با قرآن را پدید می آورد .
دستور قرآن کریم به همه پیروان قرآن در سوره مزمل آن است که بخشی از شب را به تلاوت قرآن اختصا ص دهید " وَ رَتِّلِ الْقُرآنَ تَرْتيلاً " .
در حدیثی از پیامبر اکرم (ص) آمده است "ان هذه القلوب تصدا کما یصدا الحدید قیل فما جلاء ها، قال تلاوه القرآن " یعنی این قلوب انسانها همانند آهن زنگار می بندد ، سوال کردند از حضرت ، چه چیزی زنگار دل را پاک می کند ؟ جواب فرمودند: تلاوت قرآن زنگارها را از دل و قلب انسان پاک میکند.
بنابراین تلاوت و قرائت قرآن فی نفسه، موضوعیت دارد و سفارش اکید خود قرآن و اولیای دین بر این عمل مترتب است و لیکن تدبر در قرآن و آیات الهی هم وظیفه دیگری است که همه موظف به آن هستند، چرا که می فرماید: " أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا " چرا در قرآن تدبر نمی کنند، آیا بر قلبهای آنها مهر و قفلی زده شده است تا قرآن در آن راه نیابد؟!!
بنابراین شما قاریان و تالیان قرآن و حافظان قرآن که در مرحله اول بخوبی موفق بوده اید، باید در مرحله دوم یعنی فهم و تدبر و تعمق در آیات قرآن نیز تلاش داشته و تفاسیر قرآن را مطالعه کرده و از معارف قرآن هم بهره و حظ کافی ببرید.
اما مراحل قرآنی شدن انسان به همین میزان کفایت نمی کند و مهمترین مرحله عمل به فرامین، آموزه ها و پیام های قرآن است که موجب رستگاری انسان و اجتماع خواهد شد.
در پایان از اینکه دارالقرآن امام علی(ع) در عرصه آموزش های قرآنی در سطح کشور و برگزاری مسابقات قرآن در این گستردگی و با حضور صدها حافظ قرآن توفیقات بسیار خوبی داشته است، خوشحالم و دوام توفیقات بانیان خیر و مسئولان و دست اندرکاران و همه شما عزیزان و جوانان و نوجوانان قرآنی را از درگاه احدیت مسئلت می نمایم .
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
ناصر مکارم شیرازی
6/9/1394
نظر شما