یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
حجت الاسلام نهاوندی /صدا و سیما

حوزه/ نشست تخصصي «سير مطالعاتي دين و رسانه در حوزه ترجمه » یا حضور مديركل پژوهش هاي اسلامي رسانه و مديران و پژوهشگران، اداره كل پژوهش‌هاي اسلامي صدا و سيما برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام والمسلمين  نهاوندي بر اهميت حوزۀ مطالعاتي دين و رسانه و لزوم نظريه‌پردازي در اين عرصه متناسب با آموزه‌هاي اسلامي تأكيد كردو گفت: براي تقويت، توسعه و تثبيت جريان توليد علم ديني، پژوهشهاي بنيادين اداره كل در حوزه دين و رسانه، دو اقدام از جمله، اولين همايش بين المللي دين و رسانه با مشاركت مراكز بين المللي و توليد دانشنامه دين و رسانه براي سال ۹۵ برنامه ريزي شده است.

مديركل پژوهش هاي اسلامي رسانه يادآور شد:  در اين حوزه نيازمند به توليد منابع اصيل و مستند هستيم كه اين نشستها در غني سازي توليد محتواي مورد نياز كمك مي نمايد.

وي به حصول توافقات اوليه با برخي از نهادهاي علمي پژوهشي كشور براي برگزاري نخستين همايش بين‌المللي دين و رسانه در سال 1395 اشاره كرد و از تنظيم طرح اوليه تدوين دانش‌نامۀ دين و رسانه خبر داد.

امير يزديان از پژوهشگران و مترجم كتابهاي حوزه دين و رسانه اداره كل پژوهش هاي اسلامي صدا و سيما نیز در این نشست به ارائه روند تاريخي مطالعات انجام شده در حوزۀ دين و رسانه پرداخت و تحليلي از سير مطالعاتي در اين زمينه ارائه كرد.

وي افزود: يافته‌هاي اين پژوهش نشان مي‏دهد، تا پيش از دهۀ 1980 ميلادي در حوزۀ مطالعات رسانه توجه اندكي به موضوع دين و نقش آن شده بود. پس از آن و با محوريت رويكرد مطالعات فرهنگي، دين به عنوان يكي از عناصر معناساز مورد توجه انديشمنداني چون جيمز كري، استوارت هوور و خسوس مارتين باربرو قرار گرفت. از دهۀ 1990 ميلادي به بعد، توجه دين در مطالعات ارتباطي به دغدغۀ مهم انديشمندان غربي تبديل شده و كتاب‌ها، مقالات، مجلات و وب‌سايت‌هاي متعددي در اين زمينه شروع به فعاليت كردند.

يزديان پژوهشگر گروه فرهنگ و هنر ديني اداره كل پژوهش هاي اسلامي صدا و سيما درادامه به تشريح فعاليت‌هاي صورت گرفته در اين اداره كل پيرامون حوزۀ مطالعاتي دين و رسانه پرداخت و گفت: در اين ميان مي‌توان به برگزاري دو دوره همايش ملي دين و رسانه، انتشار فصل‌نامۀ تخصصي «دين و رسانه»، ترجمۀ كتاب‌هاي «دين در عصر رسانه»، «برگزيدۀ دانش‌نامۀ دين، ارتباطات و رسانه»، «كليد واژگاني در باب دين، رسانه و فرهنگ» و «دين و رسانه؛ مفاهيم بنيادين يك رشتۀ مطالعاتي نوظهور» اشاره كرد و با در نظر گرفتن اين فعاليت‌ها آثار اين اداره كل را جزو نهادهاي مرجع و پيشرو در عرصۀ دين و رسانه معرفي كرد.

لازم به ذكر است ترجمۀ كتاب «رويارويي دين با رسانه‌هاي نوين» اثر هيدي كمبل از سوي اين اداره كل و توسط امير يزديان در دست انجام است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha