حجت الاسلام میر محمد حسینی سرپرست مدرسه علمیه حاج شهباز خان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در کرمانشاه گفت: مسجد حاج شهبازخان در سال 1235هجری قمری توسط حاج شهبازخان کلهر ساخته شد و از آن زمان تاکنون، علمای بزرگی همچون آیت الله حاج آقا مجتبی حاج آخوند، مرحوم جلیلی و علمای دیگر به عنوان امام جماعت اقامه نماز داشتند و در حال حاضر آیت الله مصطفی علما در یان مسجد اقامه جماعت می کنند.
وی با اشاره به این که در کنار این مسجد اقامتگاه هایی جهت اسکان و استراحت زوار عتبات عالیات وجود داشت، ادامه داد: در سال 1322ش. به امر حضرت آیت الله آقا سید ابوالحسن اصفهانی و به همت علمای کرمانشاه، اولین حوزۀ علمیه کرمانشاه در مسجد حاج شهبازخان تأسیس شد.
سرپرست مدرسه علمیه حاج شهبازخان کرمانشاه افزود: مسجدحاج شهبازخان به عنوان کانون مبارزاتی شاهد حضور علما، طلاب و روحانیان و عموم مردم بود، پس از فشار و نظارت شدیدی که در دوران پهلوی توسط نیروهای ساواک به این مسجد و حوزه علمیه می شد، بارها حوزه تعطیل و اساتید آن نیز به مناطق مختلفی تبعید و مورد بازجویی قرار گرفتند، اما با این وجود به کار خود ادامه داده و اکنون شاهد حضور طلاب و روحانیون جهت فراگیری علوم حوزوی در این مدرسه علمیه هستیم.
حجت الاسلام حسینی، طلاب مدرسه حاج شهبازخان را از نظر کمی و کیفی رو به رشد دانست و تصریح کرد: خوشبختانه آمار طلاب این مدرسه از سال 1390 سیر صعودی را طی کرده و از 84 طلبه در سال 90 در حال حاضر به بیش از 130 طلبه رسیده است.
سرپرست مدرسه علمیه حاج شهبازخان کرمانشاه با تشریح بخشی از برنامه های این مدرسه گفت: برگزاری طرح بینات که دو روز در هفته، طلاب و روحانیون بر اساس توانایی و عملکردی که دارند به مناطق شهری و روستایی جهت تبیین و ترویج دین مبین اسلام اعزام می شوند یکی از برنامه های مدرسه علمیه حاج شهباز خان به شمار می رود.
حجت الاسلام حسینی ادامه داد: برگزاری مراسمات مذهبی، برپایی نماز جماعت، پاسخگویی به شبهات دینی، تبلیغ چهره به چهره و ... از برنامه های طلاب اعزامی مدرسه علمیه حاج شهباز خان به مناطق تبلیغی است.
وی به وجود طلاب ممتاز در این مدرسه اشاره و ابراز کرد: خوشبختانه مسجد و مدرسه حاج شهباز خان همواره شاهد حضور علمای بزرگ و طلاب توانمندی بوده و در حال حاضر نمونه های بسیاری از طلاب و روحانیونی که از نظر علمی و اخلاقی در سطح بالایی بوده و می باشند، در این مدرسه علمیه وجود دارد.
سرپرست مدرسه علمیه حاج شهبازخان کرمانشاه یکی دیگر از ویژگی های این مدرسه را وجود پایگاه بسیج دانست و عنوان داشت: خوشبختانه اکثر طلاب این مدرسه عضو بسیج و از فعالان آن می باشند و بسیاری از برنامه های فرهنگی با همکاری طلاب و پایگاه بسیج مدرسه برگزار می شود.
وی در ادامه راه اندازی مدیریت حوزه علمیه استان کرمانشاه را نعمتی بزرگ برای طلاب و مدارس علمیه استان دانست و اظهار داشت: پس از تشکیل مدیریت حوزه استان، مدارس علمیه از جوانب مختلف پیشرفت های بسیاری داشته و از لحاظ اخلاقی و علمی ارتقاء یافته اند.
حجت الاسلام حسینی در پایان خاطر نشان کرد: یکی از ثمرات تلاش های مجدانه مسئولان حوزه استان، ملبس شدن طلاب است که با توان و بیان فوق العاده، آماده حضور در جامعه شده و رسالت خود را در راستای ترویج دین الهی به نحوی شایسته انجام می دهند.
انتهای پیام
نظر شما