پنجشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۷
استفاده از احکام ساده و داستان های قرآنی تبلیغ را اثربخش می کند

حوزه/ رئیس ستاد اقامه نماز کشور گفت: مبلغان برای اینکه کلامشان اثر بخش و در امر تبلیغ موفق باشند باید در سخنان خود از احکام ساده و داستان های قرآنی استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی در چهارمین جلسه از دوره آموزش کلاسداری مبلغان خواهر و برادر حوزه های علمیه در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اظهارداشت: مبلغان برای بیان احکام توضیح المسائل، احکام را در حد احکام حجت‌الاسلام و المسلمین  فلاح‌زاده بیان کنند و همچنین از شیوه بیان داستان های قرآنی توسط استاد راستگو آموزش هایی را فراگیرند.

این مفسرّ قرآن کریم با بیان اینکه تبلیغ مهمترین رسالت پیامبرعظیم الشان اسلام(ص) بوده است، گفت: خداوند می فرماید:«یا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَیْكَ مِنْ رَبِّكَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَاللّهُ یَعْصِمُكَ مِنَ النّاسِ».

حجت الاسلام قرائتی افزود: خداوند در این آیه می فرمایند؛ «يا أَيُّهَا الرَّسُول‏» و نگفت: «يا أَيُّهَا النَّبِي‏». «يا أَيُّهَا النَّبِي‏» برای كارهای شخصي پيامبر است. «قُلْ لِأَزْواجِك‏»، رسول برای رسالت بين‌المللی است، اين پيداست كه يک پيام بين‌المللي است چون مي‌گفت: «يا أَيُّهَا النَّبِي‏» رسالت شعاعش بازتر از نبوت است. هر رسولی نبی هست، اما هر نبي رسول نيست. گفت: «بَلِّغ» نگفت: «اَبلغ». «بَلِّغ» قدرتش از «اَبلِغ» بيشتر است. ای رسول يک رسالت بين‌المللی داري، بگو آنچه را كه نازل شد.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان این که تبلیغ یک فن و مهارت است، اظهارداشت: اگر مبلغ از سوز کافی برای تبلیغ برخوردار باشد، حرف او اثر دارد وگرنه تاثیر ندارد؛ پیامبر اسلام (ص) می سوخت و برای مردم تبلیغ می کرد.

وی با تشریح اصول مهم تبلیغی، خطاب به مبلغان حوزه های علمیه گفت: تا واجب هست سراغ مستحبات نروید.

رئیس ستاد اقامه نماز اظهارداشت: محور فعالیت های تبلیغی شما قرآن باشد، روی منبر شعر نگویید مگر اینکه خیلی کم باشد، حدیث معتبر نقل کنید و به هیچ وجه خواب نقل نکنید.

حجت الاسلام  والمسلمین قرائتی با بیان اینکه کارهای روی زمین مانده زیادی وجود دارد که مبلغان دینی باید به آنها بپردازند، تاکید کرد: 22 واجب فراموش شدنی وجود دارد که اینها را در نامه ای به رهبر معظم انقلاب اسلامی اعلام کردم.

وی یکی از کارهای به زمین مانده را زکات بیان کرد و گفت: هیچ کسی راجع به زکات کاری نکرده، حتی فیلمی ساخته نشده است، انگار زکات جزء دین نیست.

این محقق و پژوهشگر حوزه قرآن و تفسیر بر لزوم پرهیز از تبعیض در نوع برخوردها تاکید کرد و افزود: اگر رئیس جمهوری و آیت الله العظمی وارد مسجد شد و شما بچه چند ساله را بلند کردید که آیت الله العظمی یا رئیس جمهور جای او نماز بخواند، نماز شما غلط است.

رئیس ستاد اقامه نماز تاکید کرد: گاهی با یک برخورد مناسب می شود به اندازه یک عمر کار تبلیغی، اثربخشی داشت.

وی خاطرنشان کرد: حتما در هر مسجد حرف تازه بزنید و روان صحبت کنید، شما هجرت می کنید و هجرت نوعی عبادت است.

حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با بیان این که پیامبر اکرم(ص) همیشه از علم غیر سودمند به خدا پناه می بردند، گفت: اگر خروجی علم، خشوع و عبودیت نباشد علم نیست.

وی افزود: امیرمؤمنان علی(ع) فرمودند: «علم باعث کثرت عبودیت است» این حدیث شریف، یک فرمول است و قائل بر این که علمی که بر بندگی نیفزاید و باعث خلوص آن نشود جزو علوم الهی و اسلامی نیست.

انتهای پیام    17/313

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha