به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجت الاسلام فریدی فر در کارگاه دانش افزایی اساتید ادبیات عرب ویژه اساتید صرف حوزه علمیه خراسان، اظهار کرد: شاید بتوان استاد علم صرف را مهمترین استاد یک طلبه دانست چرا که مهارتهای کلاس داری، روانشناسی، آشنائی با روشهای نوین تدریس و روشهای تازه و بروز ارائه مطلب را به او میآموزند.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه با بیان این که استاد صرف باید بتواند همراه با طلبه جوش و خروش داشته باشد و اجازه ندهد که کلاس به یکنواختی و جمود برسد، خاطر نشان کرد: استاد باید بتواند در فضای کلاس درس به کمک شیوه های نوین و استفاده از سبک و روشهایی همچون نمودار و یا رسم شکل، زمینه مشارکت طلبه در محتوای درسی را ایجاد و نشاط علمی او را مضاعف کند.
مسئول مدرسه زبان و ادبیات عرب با اشاره به اهمیت بها دادن اساتید به طلاب در راستای شکوفایی علمی آنان، بیان کرد: حتی اگر طلبه سؤالات ابتدایی و بدیهی از موضوع درس طرح کرد، اساتید باید او را تشویق کنند چراکه این رفتار برکات ارزشمندی به دنبال دارد و سبب می شود تا ممارست علمی طلبه در درک آن قضیه و مراجعه و استناد وی به منابع تقویت شود.
برپایه این گزارش، روش تدریس و تفهیم مطالب کلیدی، نموداری کردن مباحث متناسب با متن درس، مباحث اعلال و ساده سازی قواعد با نموداری کردن، بیان شیوه تفهیم و ساده سازی صرف فعل های معتل، بیان ویژگی های باب های ثلاثی مزید و نگاه لفظی و معنوی به مباحث مصدر از جمله عناوین و سرفصل هایی بود که در روز نخست کارگاه به بحث گذاشته شد.
همچنین در روز دوم این کارگاه به ضرورت شناخت معنای غالبی باب های ثلاثی مزید و اجتناب از تکثر معانی در یک باب، بحث حدوث و ثبوت در اسم فاعل و مفعول و کتاب شناسی و تحلیل برخی کتب صرفی پرداخته شد.
گفتنی است، کارگاه دانش افزایی اساتید ادبیات عرب ویژه اساتید صرف روز چهارشنبه و پنج شنبه 25 و 26 مردادماه در سالن آقا مصطفی خمینی(ره) مدرسه علمیه عالی نواب برگزار شد.
انتهای پیام
نظر شما