سه‌شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰
منبری ها و رسانه ها از گفتمان سازی رهنمودهای رهبری غفلت نکنند

حوزه/ اصحاب رسانه، خطبای جمعه، منبری ها، صدا و سیما و ... باید بیانات مقام معظم رهبری را به گفتمان عمومی تبدیل کنند و چنانچه این اقدام انجام نشود، جامعه متضرر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از یزد، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد کاظم مدرسی، شب گذشته در همایش بزرگداشت روز بسیج رسانه، در یزد با بیان اینکه یکی از اصول کلی دین اسلام تبلیغ است، گفت: همزمان با بروز و ظهور اسلام، رسانه به معنای کامل خود شکل گرفت و در واقع اسلام بدون رسانه در جامعه نفوذی ندارد.

نایب رئیس شورای حوزه علمیه استان یزد ادامه داد: تبلیغی که به معنای واقعی در اسلام داریم، در دیگر ادیان وجود نداشته و ندارد و تبلیغی کنونی آنها برگرفته از شیوه های رسانه ای دین مبین اسلام است.

حجت الاسلام و المسلمین مدرسی، قرآن را یک رسانه به تمام معنا در اسلام دانست و گفت: گفتمان حضوری و مشافحتی که پیامبر(ص) از طرف خداوند ماموریت انجام آن را داشت، از مصادیق بارز و روشن رسانه ای است که توسط پیامبر ابداع شد.

*رسانه؛ مهمترین ابزار تبلیغ دین

وی با بیان اینکه رسانه همزمان با پدیدار شدن اصل اسلام به وجود آمد، افزود: تألیف کتاب و تدوین آثار از مهمترین ابزار رسانه‌ای است که در دین اسلام جایگاه رفیعی دارد و تبلیغ در قالب بیان روایات و گفتن متون اسلامی در قالب بیان توسط مبلغان از ابزارهای رسانه ای کهن دین اسلام است که با تناسب زمان و با توجه به شرایط شکل برخی رسانه ها تغییر خواهد کرد.

نایب رئیس شورای حوزه علمیه استان یزد  در ادامه از رادیو، تلویزیون، ماهواره ها، فضای مجازی و نشریات و مطبوعات به عنوان ابزارهای مدرن رسانه ای نام برد و افزود: اصل رسانه کاملا مورد حمایت اسلام است و اگر رسانه ای که مورد حمایت اسلام است، وجود نداشت، امکان تبلیغ دین اسلام به این زیبایی فراهم نمی شد.

تولیت مدرسه علمیه "مصلی" یزد با بیان اینکه برخی رسانه ها کلیات را بیان می کنند و برخی دیگر به این کلیات ر پر و بال می دهند، تأکید کرد: تولید گفتمان صحیح برای پیشرفت جامعه به تناسب زمان از وظایف و مسئولیت‌های هر رسانه در جامعه بشری است.

حجت الاسلام والمسلمین مدرسی، گفتمان مؤثر را همگانی شدن یک موضوع به عنوان اصل و به وجود آمدن مطالبه گری در پی آن عنوان کرد و ادامه داد: اگر گفتمان را در جامعه به وجود نیاوریم، امکان پیشرفت در جامعه وجود نخواهد داشت.

عضو شورای فرهنگ عمومی استان یزد با بیان اینکه انقلاب اسلامی و همچنین دوران دفاع مقدس با گفتمان به پیروزی رسیدند، افزود: آن زمان در هر کوی و برزن و در محیط خانواده بحث انقلاب و کیفیت آن، پیام امام(ره) و ... بود که همه مردم با آن درگیر شدند و این مسئله گفتمان مطالبه گری را برای مردم ایجاد کرد.

*بیانات رهبری؛ سیاستگذاری کلان و ایجاد جرقه گفتمانی

حجت الاسلام والمسلمین مدرسی، موفقیت رسانه ها و جراید را در تولید گفتمان دانست و گفت: یکی از مسئولیت‌های اصولی و اساسی رهبری در هر نظامی تولید گفتمان برای پیشرفت آن نظام است و اگر بحث سبک زندگی، بصیرت، نفوذ، تهاجم فرهنگی و وحدت به گفتمان تبدیل نشود، ابتر خواهد بود، بنابراین زمانی که رهبر معظم انقلاب موضوعی را بیان می‌کنند، به معنای سیاستگذاری کلان و ایجاد جرقه گفتمانی در جامعه است.

نایب رئیس شورای حوزه علمیه استان یزد افزود: اصحاب رسانه، خطبای جمعه، منبری ها، صدا و سیما و ... باید بیانات رهبری را تبدیل به گفتمان عمومی کنند و چنانچه این اقدام انجام نشود، هیچ ثمره ای ندارد.

وی با بیان اینکه برخی موضوعات به گفتمان عمومی تبدیل شده است، گفت این سئوال مطرح می شود که چرا ملت ایران در امور مربوط به صنایع دفاعی و موشکی، هوا و فضا و  ... موفق است و پیشرفت داشته‌، اما در زمینه صنعت خودرو موفق نبوده، چگونه کشوری می تواند پهپاد را مطابق با آخرین تکنولوژی ها تولید و حتی صادر کند، اما نمی تواند صنعت خودور را به خوبی سامان دهد؟

تولیت مدرسه علمیه "مصلی" یزد در پاسخ به این سئوال تصریح کرد: زمانی که مقام معظم رهبری می فرمایند صنایع دفاعی باید تقویت شود، این مسئله در قشر مورد خطاب تبدیل به گفتمان می شود و به دنبال مطالبه گری آن بر می خیزند و پیشرفتنیز حاصل می‌شود، ولی در مورد صنایع خودرو این گفتمان حاصل نشده، بنابراین پیشرفتی نیز به وجود نمی آید.

حجت الاسلام والمسلمین مدرسی با تأکید بر اینکه هنر اصحاب رسانه، تولید، توسعه و تقویت گفتمان است، تصریح کرد: اینکه در سبک زندگی اسلامی موفق نشدیم و دچار استحاله شده و یا اینکه در تحقق اقتصاد مقاومتی دچار مشکل شده ایم، دلیل آن این است که گفتمان ایجاد نشده و هر کسی برای خودش به گونه ای متفاوت فکر می کند، حرف می زند و عمل می کند.

*دلیل ورود رهبری به موضوع حق الناس بودن انتخابات

نایب رئیس شورای حوزه علمیه استان یزد ادامه داد: رسانه ها باید موضوعی را که مقام معظم رهبری به عنوان محور گفتمان عنوان می کنند، پر و بال دهند تا خود ایشان مجبور نباشند آن را تبیین کنند.

وی با اشاره به این حدیث از امام صادق(ع) که درباره شاگردش زاره بن اعین می فرماید که «رحم الله زرارة بن اعین، لولا زرارة لا ندرست آثار النبوة و احادیث ابی«خدای رحمت کند زرارة بن اعین را اگر زراره نبود آثار نبوت و احادیث پدرم از بین می رفت؛ گفت: رسانه‌ها زراره انقلاب اند و هنر آنها این است که بیانات رهبری را ماندگار و تبدیل به گفتمان کند؛ چرا که اگر تبدیل به گفتمان نشود از آن سوء برداشت می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین مدرسی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با ائمه جمعه سراسر کشور، گفت: معظم له در این دیدار حق الناس را تبیین کردند، در حالی که قبلا نیز در مورد اینکه «انتخابات حق الناس است» صحبت کرده بودند، اما چون تبدیل به گفتمان نشده و حتی از آن سوء برداشت شد و عده ای خواستند علیه شورای نگهبان از آن استفاده کنند مجبور شدند تا خود در این دیدار به 6 اصل حق الناس بپردازند.

*رسانه‌ها و وعاظ در تیررس نفوذ دشمن

وی با بیان اینکه دشمن تاکنون با هرج و مرج، جنگ، تحریم سیاسی و اقتصادی و ... نتوانسته کاری از پیش ببرد و تأکید امروز رهبری بر موضوع نفوذ دشمن است، ادامه داد: همه بر این موضوع اتفاق نظر دارند که نفوذ آخرین حربه دشمن برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی است و ما باید این مسئله را در رسانه و فضای کشور گفتمانی کنیم و به تبیین مقاصد، راه‌ها و پوشش نفوذ بپردازیم.

تولیت مدرسه علمیه "مصلی" یزد با بیان اینکه رسانه ها مهم ترین مقاصد نفوذ دشمن هستند، خاطرنشان کرد: صدا و سیما، خطیبان و واعظان، مدیریت‌ها و  ... از مقاصد نفوذ دشمن هستند.

*تدبیر حکیمانه امام(ره) در تشکیل مجلس خبرگان

حجت الاسلام و المسلمین مدرسی گفت: اوایل انقلاب در جمعی این صحبت شده بود که انقلاب اسلامی و حکومت شیعی نمی تواند بر پایه افکار حوزوی شکل گیرد، چرا که براساس این افکار هر فقیهی دارای ولایت است و خود را صاحب منصب می داند، اما امام(ره) با ایجاد مجلس خبرگان همه یخ‌هایی که در فکر ساده اندیشان بود را آب کرد و چون دشمن تاکنون نتوانسته به هدف خود برسد، حربه نفوذ را به کار گرفته است.

وی با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس و خبرگان یادآور شد: گاهی فکر می کنیم اگر روزی یک نفر وارد مجلس شورای اسلامی و یا مجلس خبرگان شود و با ولایت و انقلاب همگون نباشد، هضم خواهد شد وکاری از پیش نمی برد، اما این چنین نیست و مقام معظم رهبری نیز تأکید دارند که حتی اگر یک نفر که با انقلاب و نظام هم راستا نباشد، وارد این دو مجلس شود می تواند ارکان و ارزش های نظام را مانند موریانه بجود.

نایب رئیس شورای حوزه علمیه استان یزد، با بیان این که امروز افرادی با گرفتن اندک مواجبی در صدد تخریب افکار عمومی مردم و القای نادرست به آن بر می آیند، عنوان کرد: باید رسانه ها بیدار باشند و راه های صحیح را براساس آموزه های الهی برای خود ترسیم کنند و راه های انحرافی را به مردم نشان دهند.

*رأی به غیراصلح یعنی شراکت در اشتباهات

حجت الاسلام والمسلمین مدرسی در پایان  گفت: باید بدانیم که حتی اگر یک رأی به نفع فردی غیر اصلح وارد صندوق شود ،در هر قدم اشتباهی که آن فرد در مجلس و خبرگان برخواهد داشت، شریک خواهیم بود و باید پاسخگو باشیم.

انتهای پیام

 

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha