دکتر محمد رضا احمدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» با بیان این که بی شک انجمن های علمی حوزه در راستای ترویج مطالبه رهبری و گفتمان سازی نقش بسیار موثری می توانند ایفا کنند، ابراز داشت: آن ها به خصوص در زمینه لزوم تحول در علوم انسانی و توجه به اقتضائات و بایسته های آن، نقش مهم و کلیدی دارند، به ویژه آن که باید بکوشند و زمینه سازی کنند که بحث مطالبه گری در این باره به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود
وی با اشاره به این که انجمن های علمی حوزه، ظرفیت و پتانسیل عظیمی از حیث نیروهای نخبه و ارزشمند در اختیار دارند، گفت: اعضای انجمن های علمی از آن جا که در سطح دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و مؤسسات پژوهشی و یا نهادها و ارگان ها مشغول به فعالیت هستند در بسیج ظرفیت های علمی نقش مهمی ایفا می کنند و تأثیرگذاری بالایی هم دارند.
این محقق و پژوهشگر علوم انسانی همچنین با بیان این که کشف استعدادها و قابلیت ها و به کارگیری این ظرفیت ها یکی از انتظاراتی است که از نهادهای علمی می رود، افزود: در سطح حوزه و دانشگاه ما نیاز داریم که تحولی در سبک های گذشته صورت گیرد و متناسب با نیازهای نوین جامعه، در مأموریت ها و کارکردها یک بازنگری به عمل آید.
وی ادامه داد: از سویی باید در راستای اصلاح و تحول در علوم انسانی با دغدغه مندی ، احساس مسئولیت کرد و هر فرد یا نهاد وسازمانی بخشی از کار را عهده دار شود تا بتوان به حل بخشی از چالش هایی که نظام و جامعه با آن ها مواجه است، امید داشت.
احمدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما چه در حوزه و چه دانشگاه با انبوهی از پایان نامه هایی روبرو هستیم که شاید بخش قابل توجهی از آن ها متناسب با نیازهای روز نباشد و این ایراد جدی امروز کشور است.
وی افزود: به عنوان مثال در حال حاضر قوه قضائیه صراحتاً اعلام می کند که با ده هزار مساله حقوقی و فقهی روبروست که هنوز برای آن پاسخ روشن و یک راهکار قوی ندارد که باید نخبگان حوزه و دانشگاه در این خصوص وارد عمل شوند و به استخراج دیدگاه اسلام با کار تحقیقاتی و پژوهشی بپردازند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه امام صادق(ع) در خاتمه گفت: از سویی انجمن های علمی باید توان خود را به سمت تحقق اهداف چشم اندازی حوزه ببرند که این مورد تاکید بزرگان ما به ویژه شخص مقام معظم رهبری است.