به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، رابرت فیسک، نویسنده و روزنامهنگار انگلیسیِ روزنامۀ ایندیپندنت در امور خاورمیانه پس از آزادسازی شهر باستانی پالمیرا و شکست سنگین گروه تروریستی داعش در سوریه در مقالهای به سکوت مقامات امریکایی و انگلیسی در قبال این پیروزی بزرگِ ارتش سوریه پرداخته است.
ترجمۀ متن کامل این مقاله که روز یکشنبه (8 فروردین) در وبسایت ایندیپندنت منتشر شد، به شرح زیر است:
چرا دیوید کامرون در مواجهه با بازپسگیری پالمیرا از چنگال داعش چنین ساکت است؟
بزرگترین شکست نظامی گروه داعش طی دو سال گذشته، یعنی بازپسگیری پالمیرا، شهر رومی ملکه زنوبیا به وقوع پیوسته است و ما ساکت هستیم. آری دوستان، «آدم بدها» پیروز شدند، نه؟ اگر اینطور نبود، ما جشن گرفته بودیم، اینگونه نیست؟
کمتر از یک هفته پس از آنکه جنایتکاران داعش جان بیش از 30 فرد بیگناه را در بروکسل گرفتند، ما میبایست برای مخربترین شکست در تاریخ داعش کف میزدیم، نباید میزدیم؟ اما نه؛ همگام با فرار اربابان سیاه جنایت از پالمیرا، آقایان (باراک) اوباما (رئیس جمهور امریکا) و (دیوید) کامرون (نخست وزیر انگلیس) همچون گوری که داعش بسیاری از قربانیان خود را به آن فرستاد، خاموش بودند.
او که به افتخار پادشاهِ سر بُرِ سعودی پرچم ملی ما (انگلیس) را پایین کشید (واضح است که دربارۀ دیوید کامرون صحبت میکنم) یک کلمه هم نگفت.
در سال 1393 و در پی درگذشت پادشاه عربستان، پرچمهای بریتانیا در ساختمانهای اصلی این کشور در خیابان دانینگ استریت، مقر دولت انگلیس، خیابان وایت هال در وست مینیستر و کاخ باکینگهام متعلق به خانواده سلطنتی به حالت نیمه افراشته درآمدند.
به قول جان گوردون، همکار من در ساندی اکسپرس که سالها پیش درگذشت، این موضوع «آدم را به فکر میاندازد»، مگر نه؟ این ارتش سوریه است که البته با پشتیبانی نیروهای روسِ ولادیمیر پوتین (رئیس جمهور روسیه) دلقکهای داعش را از شهر بیرون میاندازد و ما حتی جرأت نداریم به آنها تبریک بگوییم.
هنگامی که در سال گذشته پالمیرا سقوط کرد، ما در حال پیشبینی سقوط بشار اسد (رئیس جمهور سوریه) بودیم. ما این موضوع را نادیده گرفتیم و در حین سکوت ما، سوال بزرگ ارتش سوریه این بود: اگر امریکاییها تا این حد از داعش بیزار هستند، چرا کاروانهای انتحاری داعش را که خطوط مقدم ارتش سوریه را هدف قرار دادند، بمباران نکردند؟ چرا به داعش حمله نکردند؟
یک فرمانده نظامی سوری پس از شکست سربازانش در دفاع از استان حمص و کشته شدن پسرش از من پرسید: «اگر امریکاییها قصد داشتند داعش را نابود کنند، چرا هنگامی که آنها را مشاهده کردند، بمبارانشان نکردند؟». سربازان وی دستگیر شده و سرشان در ویرانههای رومی بریده شد. سر مقام سوری مسئول ویرانههای رومی (که برای ما بسیار مهم هستند، یادتان که میآید؟) نیز بریده شد. داعش حتی برای تفریح عینک وی را نیز بر سر بریدهاش قرار داد و ما آن هنگام هم ساکت بودیم.
پوتین متوجه این موضوع شد، دربارۀ آن سخن گفت و عملیات بازپسگیری پالمیرا را به دقت پیشبینی کرد. جنگندههایش پیش از پیروزی ارتش سوریه به داعش حمله کردند در حالی که هواپیماهای امریکا چنین نکردند. وقتی میخوانم که فرماندهی امریکا ادعا کرده است که در روزهای منتهی به بازپسگیری پالمیرا به دست نیروهای دولتی سوریه، دو حملۀ هوایی علیه داعش در اطراف پالمیرا اجرا کرده است، نمیتوانم جلوی خنده خودم را بگیرم. این دقیقاً به شما آنچه را که باید دربارۀ «جنگ علیه ترورِ» امریکاییها بدانید، منتقل میکند. آنها میخواهند داعش را نابود کنند، اما نه آنقدر که باید.
پس در نهایت، این ارتش سوریه، متحدانش در حزباللهِ لبنان، ایرانیها و روسها بودند که جنایتکاران داعش را از پالمیرا بیرون کردند. و چه کسی ممکن است حتی داعش را از رقه، «پایتخت» (خودخواندۀ) این گروه در سوریه بیرون بیاندازد؟ - در صورت چنین پیروزیای، خدا به داد ما برسد! من بارها نوشتهام که ارتش سوریه آیندۀ این کشور را رقم خواهد زد. اگر آنها رقه و دیرالزور، جایی را که (تروریستهای گروه) جبهه النصره کلیسای ارامنه را تخریب و استخوانهای قربانیان مسیحی نسلکشی سال 1915 را از گور بیرون کشیده و در خیابانها ریختند آزاد کنند، به شما قول میدهم که ما باز هم ساکت خواهیم بود.
آیا قرار نیست ما داعش را از بین ببریم؟ فراموشش کنید. این وظیفۀ پوتین است. وظیفۀ اسد است. رفقا، برای صلح دعا کنید. موضوع این است، مگر نه؟ و ژنو (محل برگزاری مذاکرات بینالمللی صلح سوریه) دقیقاً کجاست؟
نکته: مطالب درج شده در اين مقاله مربوط به نويسنده بوده و الزاماً منعکس کنندۀ ديدگاههای خبرگزاری حوزه نيست.
یاداور می شود منابع نظامی سوریه روز یکشنبه (8 فروردین) اعلام کردند نیروهای ارتش این کشور پس از درگیری شدید شبانه با تروریستهای گروه داعش موفق شدند شهر باستانی پالمیرا را به طور کامل آزاد کنند.
رئیس جمهور سوریه روز یکشنبه در دیدار با یک هیأت فرانسوی آزادسازی پالمیرا را موفقیت راهبردی ارتش سوریه و متحدان آن در «جنگ علیه تروریسم» دانست.
به گفتۀ رئیس جمهور سوریه موفقیت ارتش این کشور و همپیمانانش در پالمیرا نشانگر عدم جدیت ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد داعش است که به رهبری امریکا و با مشارکت 60 کشور به موفقیتهای ناچیزی در مبارزه با این گروه تکفیری دست یافته است.
پس از آزادسازی شهر باستانی پالمیرا، ارتش سوریه اعلام کرد عملیات ضدتروریستی خود را برای آزادسازی استان رقه، پایگاه اصلی تروریستهای داعش در سوریه و استان دیرالزور به پیش خواهد برد.
تروریستهای داعش ماه می سال گذشته میلادی (اردیبهشت 1394) شهر باستانی پالمیرا را اشغال کردند. این شهر در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.
داعش از زمان تصرف شهر باستانی پالمیرا بسیاری از آثار باستانی آن را تخریب و منهدم کرده است.
سوریه از ماه مارس 2011 (1389) صحنه ناآرامیهای مرگبار است. براساس اعلام مرکز پژوهشهای سیاسی سوریه حدود 470 هزار نفر از مردم سوریه به صورت مستقیم و غیرمستقیم در جریان این ناآرامیها کشته و بیش از 1.9 میلیون نفر زخمی شدهاند.