محمد الشیخ کارشناس سوری و از اهالی فوعه و کفریا در گفتگو با سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» به بررسی آخرین تحولات این دو منطقه شیعه نشین پرداخت.
سؤال: در حال حاضر که آتش بس در مناطق فوعه و کفریا رو به اتمام است وضعیت شیعیان این مناطق چگونه است؟
توافق 6 ماهه برای آتش بس در مناطق فوعه، کفریا و زبدانی انجام شده که حدودا یک هفته دیگر تمام می شود. بر اساس اخباری که تاکنون برای من مخابره شده تروریست ها خود را برای یک حمله بزرگ به این مناطق آماده می کنند و در حال حفر تونل و بمب گذاری هستند به طوری که مردم صدای حفاری ها را در شبانه روز می شنوند و تروریست ها بارها اعلام کردند که بعد از این آتش بس به مردم بی دفاع فوعه و کفریا حمله می کنند.
مردم فوعه و کفریا از ابتدایی ترین وسایل زندگی بی بهره اند. مواد غذایی تا حدی کم است که با مرگ دست و پنجه نرم می کنند، نبود گازوییل و وسایل نظامی از دیگر معضلات ساکنان فوعه و کفریا است. حتی در دوران آتش بس تروریست ها آن را نقض کردند و تاکنون چند نفر با قناسه شهید شدند؛ تروریست ها هر هفته دویا سه با ر به این مناطق حمله می کنند.
مردم تاکنون تظاهرات گسترده ای علیه سکوت سازمان های بین المللی داشته اند و سعی دارند اعتراضات خود را به جامعه جهانی برسانند که هیچ سازمانی در دنیا به حال آنها رسیدگی نمی کند.
سؤال: مدتی قبل شاهد شکست حصر نبل و الزهرا دو شهر شیعه نشین سوریه بودیم؛ آیا برنامه ای از سوی ارتش سوریه برای شکست حصر فوعه و کفریا در دستور کار هست؟
ارتش سوریه خیلی وقت است که اعلام کرده می خواهد به سمت فوعه و کفریا برود ولی در حال حاضر اولویت ارتش برای مبارزه با تروریست ها در حلب و لاذقیه است و فعلا ادلب در اولویت نیست. ارتش به دنبال محاصره تروریست ها از سمت جنوب حلب به سمت شمال ادلب و لاذقیه است.
اگرارتش به موقع نرسد همه ساکنان فوعه و کفریا قتل عام می شوند. مردم از کمبود غذا در مرحله بحران روحی و فکری بزرگی قرار گرفتند شاید گروهی به دنبال اسیر شدن باشند و حالت بغ رنجی بر آنها حاکم است. یعنی اگر بخواهند برای غذا خوردن چمن جمع کنند از ترس قناسه تروریست ها نمی توانند از خانه بیرون بیایند. از آب آشامیدنی محروم اند و از روغن زیتون برای روشن کردن موتورها برای بیرون آوردن آب از چاه اقدام می کنند و هیچ چیزی ندارند.
سؤال: در حاضر تعداد ساکنان مناطق فوعه کفریا چند نفر است؟
طبق آخرین آمار حدود 28 هزار نفر در فوعه و کفریا زندگی می کنند که همه مردم معمولی و خانواده اند و در مقابل تجهیزات سنگین دشمنان مانند تانک های پیشرفته و موشک با دست خالی و در برخی موارد با اسلحه های ساده از خود دفاع می کنند.
سؤال: آیا راه گریزی برای مردم فوعه و کفریا برای نجات از چنین شرایطی وجود دارد؟
نه؛ هیچ راه فراری نیست. زمانی که تروریست ها با همراهی ترکیه به استان ادلب حمله کردند این استان تحت محاصره تکفیری ها قرار گرفت و فوعه و کفریا در مرکز این استان محاصره شد. نزدیک ترین نقطه از این مناطق به ارتش سوریه در جنوب حلب حداقل 18 کیلومتراست و درطول این مسیر همه روستاها پر از تروریست های تکفیری القاعده، جبهه النصره، داعش و جیش الفتح است که دور تا دور فوعه و کفریا هستند.
سؤال: در شرایط کنونی چه درخواستی از ارتش و یا سازمان های بین المللی دارید؟
ارتش سوریه زمانی که می خواهد عملیاتی انجام دهد حساب کل سوریه را بر اساس اولویت در نظر می گیرد و در نقاط مختلف عملیات می کند که کمترین هزینه و تلفات را بدهد و بیشترین دست آورد را داشته باشد.
بنابراین حرکت به سمت فوعه و کفریا به هزینه و زمان زیادی احتیاج دارد و ارتش سوریه به تنهایی نمی تواند این دوشهر را آزاد کند مگر اینکه عملیات های دیگر را تعطیل کنند مثل آزاد سازی نبل و الزهرا که نیروی زیادی به کار گرفتند و یا سازمان ملل به کشورهایی مانند عربستان، ترکیه و قطرکه حامی تروریست ها هستند فشار بیاورد و به هرحال ارتش و یا سازمان ملل باید به داد 28 هزار انسان بی گناه برسند.
* شیعیان فوعه و کفریا 4 سال است تحت محاصره اند
ما از ارتش سوریه درخواست می کنیم به کمک اهالی فوعه و کفریا برود آنها دیگر تحمل این محاصره را ندارند و به آخر خط رسیدند و هر روز تهدید می شوند و در معرض قتل عام هستند؛ برای نجات جان آنها هر مذاکره و یا هر اقدامی ضروری است. شیعیان فوعه و کفریا 4 سال است که تحت محاصره اند و یک سال است که با محاصره شدیدی مواجهند بنابراین امیدواریم همانطوری که برای نجات اهالی نبل و الزهرا اقدام شد برای نجات اهالی این مناطق نیز اقدام شود. همانطور که ولید معلم وزیر خارجه سوریه اعلام کرده ارتش هروقت بخواهد منطقه ای را آزاد کند این کار را می تواند انجام دهد. اگر اولویت ارتش فوعه و کفریا شود به کمک ایران، حزب الله و مقاومت آزاد سازی این دو شهر امکان دارد و الا تنها گزینه برای این مردم راه شهادت است.
* ۱۸۰۰ نفر از اهالی فوعه و کفریا شهید شده اند
در طول سال های محاصره این مردم حدود 1800 نفر شهید دادند که بیشتر از زن ها، کودکان و جوان ها بودند و در حال حاضرهم در معرض مرگ حتمی هستند. سازمان های حقوق بشری کاری برای نجات اهالی فوعه وکفریا انجام نمی دهند و از سنگ سخت تر شدند. ساکنان این مناطق شاهد مرگ بچه هایشان هستند و نمی توانند کاری کنند. اگرخدای ناکرده کمکی نشود و کشتار جمعی انجام شود تاریخ گواه مظلومیت قتل عام این شیعیان و سکوت مردم و سازمان های بین المللی در قبال این جنایت خواهد بود .
انتهای پیام/
گفت وگو از وجیهه سادات حسینی
نظر شما