به گزارش خبرگزاری «حوزه» از ساری، خانم پورمهدی استاد حوزه مازندران در این نشست گفت: رفق ومدارا به معنای نرم خویی، رأفت و ترک زور و خشونت نقش بسیار سازنده ای در زندگی خانوادگی و اجتماعی و سلامت دین و دنیای انسان دارد.
وی افزود با توجه به حدیثی از رسول خدا که فرمودند : « مداراة الناسِ نصفُ الایمان و الرّفق بهِ هُم نصف العیشِ»، مدارا کردن با مردم نصف ایمان است و نرمی و مهربانی با آنان نصف زندگی است.
وی ادامه داد: رفق و مدارا از صفات خداوند است و حیاتی ترین جز عقل بوده ، به سلامت دین و اخلاق و اعتبار اجتماعی کمک زیادی کرده بسیاری از اختلاف ها را حل کرده و آرامش و صمیمیت را در محیط خانواده برقرار می کند؛ همچنین در زندگی اجتماعی و برخورد و تعامل با مردم این مسئله تا آنجا اهمیت دارد که خداوند به فرستادگانش حضرت موسی وهارون علیهم السلام می فرماید: « فَقولا لَهُ قولاً لیّناً لَعَلَّهُ یتذکَّرُ یخشی »(طه44)
پورمهدی با اشاره به آثار رفق و مدارا اعلام کرد: ایمنی دین و دنیا، برقراری صمیمیت و دوستی، خیر و برکت، پوشیده مانده عیوب، حفظ ایمان و .... از جمله آثار مدارا می باشد.
این کارشناس حوزه مازندران در پایان خاطر نشان کرد: انسان باید در عبادت و ریاضت نفس، تعلیم و آموزش و تربیت، امر به معروف و نهی از منکر، نماز جماعت، معیشت، معاملات و ... رفق داشته باشد.
نظر شما