حجت الاسلام و المسلمین سید احمد حسینی خراسانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»با اشاره به روز بزرگداشت مرحوم شیخ کلینی ابراز داشت: آن طور که برخی از مورخین می گویند ایشان مدتی از عمر بابرکت خود را در قم گذرانده و از بزرگان این دیار مقدس همچون علی بن ابراهیم قمی ، احمد بن ادریس قمی و همچنین محمد بن یحیی عطار قمی بهره ها بُرده و از آن ها روایت و حدیث نقل کرده است.
وی افزود: این عالم بزرگوار پس از قم به بغداد می رود و در همین شهر که آن زمان از حیث علمی جایگاه و مرتبت بالایی در دنیای اسلام داشته و به خصوص از حیث علوم حدیثی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است، از دنیا رفته و در این شهر نیز به خاک سپرده می شود.
منتخب مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که مرحوم شیخ کلینی علاوه بر آن که مورد توجه و افتخار عالمان شیعی بوده ، مورد عنایت بزرگان اهل سنت نیز قرار داشته است، گفت: درباره عظمت این عالم بزرگ همین بس که ابن اثیر روایتی را از پیامبر اکرم(ص) نقل می کند مبنی بر این که در هر صدسال یک شخصیت بسیار ممتاز ظهور می کند که در مورد دین خدمات بزرگی را انجام می دهد و شخصیت بسیار والا مقامی می شود و بعد خود این عالم بزرگ اهل سنت می گوید که در قرن سوم هجری منظور از شخصیت برجسته ، شیخ کلینی است.
وی بیان داشت: از ایشان کتب و آثار متعددی به یادگار مانده است اما در بین همه آن ها کتاب شریف کافی جایگاه ویژه ای دارد به طوری که باعث شهرت و محبوبیت زاید الوصف شیخ کلینی در طول قرون و اعصار متمادی شده است.
وی اضافه کرد: کافی، حقیقتاً اثری فاخر و فخیم و بلکه بی نظیر است به طوری که شیخ کلینی در این کتاب از خود یک شاهکار خلق کرده است.
این استاد حوزه یادآور شد: این کتاب در ترتیب و چینش ابواب و روایات خود از یک نظم و انسجام و استحکام و اتقان کم نظیر و بلکه بی نظیری برخوردار است، به گونه ای که عموم بزرگان ما بعد از کلینی چه در حوزه ترکیب و تبویب فقه و چه در حوزه ترکیب و تبویب حدیث تحت تاثیر روش ایشان قرار داشته اند و حتی فراتر از این ، فقها در تنظیم فقه نیز از جناب ایشان در کتاب کافی، تاثیر و الهام گرفته اند.
وی گفت: اتقان و استحکام کتاب کافی چنان است که بسیاری از بزرگان در بحث های فقهی و حدیثی آن گاه که بین روایتی در کافی با نقل شیخ طوسی در کتاب "التهذیب" یا "استبصار" ایشان و نیز نقل جناب صدوق در کتاب "من لایحضره الفقیه" یا همچنین آثار دیگران اختلافی از نظر نسخه ، عبارت و زیاده و یا نقیصه پدید می آید ، نقل کلینی در کافی را بر نقل شیخ طوسی و شیخ صدوق و دیگران مقدم می دارند و اتفاقاً بر این نکته کلیدی تصریح می نمایند که کافی نسبت به بقیه متون و کتب مورد اعتماد، اتقان و استحکام بیشتری دارد.
حوزه/ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اتقان و استحکام و اعتبار علمی مرحوم شیخ کلینی در کتاب شریف کافی ، حقیقتاً بی نظیر است.
اخبار مرتبط
-
به یاد دو ستاره پرفروغ از آسمان دیانت
میرزای تنکابنی و شیخ کلینی
شیخ کلینی و میرزای تنکابنی دو تن از بزرگان و برجستگان عرصه فکر و اندیشه و معرفت دینی و نخبگان آئینی و از تأثیرگذاران این حوزه بوده اند.
-
استاد حوزه: شیعه و سنی از شیخ کلینی به نیکی یاد می کنند
استاد حوزه علمیه قم، مرحوم شیخ کلینی را از نوادر تاریخ اسلام خواند و گفت: مرحوم کلینی از بزرگترین فقها و محدثین تاریخ اسلام است و شیعه و سنی از جلال و…
-
استاد حوزه: شیعه و سنی از شیخ کلینی به نیکی یاد میکنند
استاد حوزه علمیه قم، مرحوم شیخ کلینی را از نوادر تاریخ اسلام خواند و گفت: مرحوم کلینی از بزرگترین فقها و محدثین تاریخ اسلام است و شیعه و سنی از جلال و…
-
پایان بهمن ۹۴؛ مهلت ارسال آثار به جشنواره حدیثی شیخ کلینی
حوزه/ دبیر انجمن حدیث حوزه با بیان این مطلب که هر یک از فضلا و طلاب حوزه می توانند ۳ اثر برای دبیرخانه جشنواره ارسال کند، گفت: علاقمندان تا پایان بهمن…
-
آیت الله وافی: طلاب فرصت سوزی نکنند
حوزه/ عضو خبرگان رهبری گفت: در گذشته وسایل ارتباطی وجود نداشت و به طور مثال، مرحوم کلینی برای نوشتن یک روایت در کتاب خود، مسیر بغداد تا مصر را پیمود، اما…
-
رییس انجمن حدیث حوزه خبر داد:
جشنواره شیخ کلینی اردیبهشت امسال در قم برگزار می شود
حوزه/ رئیس انجمن حدیث حوزه علمیه قم از برگزاری جشنواره شیخ کلینی در اردیبهشت ماه امسال در شهر مقدس قم خبر داد.
-
آیت الله العظمی نوری همدانی در کنگره شهدای گیلان:
اقتدار و امنیت ایران خون بهای شهداست/ عنایات هفت گانه خداوند به شهدا
حوزه/ نظام اسلامی ایران با وجود مقام معظم رهبری، بسیار قدرتمند است و این اقتدار و امنیت خون بهای شهداست و باید آن را قدر بدانیم و با همه توان از انقلاب…
-
در تجلیل از طلاب ممتاز مدرسه صالحیه مطرح شد:
حوزه مهد تربیت شیخ کلینی هاست
حوزه/ استاد حوزه علمیه قزوین ، حوزه را مهد تربیت بزرگانی چون شیخ کلینی خواند و با اشاره به اهمیت پژوهش در حوزه، تصریح کرد: مسئله پژوهش باید در مدارس علمیه…
-
رئیس مرکز تخصصی حدیث حوزه:
۶۷۰ مقاله به دبیر خانه جشنواره شیخ کلینی ارسال شده است
حوزه/ رئیس مرکز تخصصی حدیث حوزه گفت: در جشنواره شیخ کلینی از ترجمه اصول کافی حجت الاسلام والمسلمین انصاریان رونمایی خواهد شد.
-
کتاب «بلندای فیلم کوتاه» منتشر شد
حوزه/ کتاب «بلندای فیلم کوتاه» به قلم مهدی بوستانی شهربابکی از سوی انتشارات فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
-
عضو جامعه مدرسین حوزه:
برای مبارزه با فساد باید جدی باشیم
حوزه/برای جامعه اسلامی روشن است که در دستگاهای اداری فساد وجود دارد؛ اما صرف گفتن اثری ندارد، باید راه اصلاح را در پیش گرفت ولی تا کنون این عمل صورت نگرفته…
-
عضو جامعه مدرسین:
اظهار نظر عجولانه و غیر عالمانه در جامعه به اختلافات دامن خواهد زد
حوزه/ اظهار نظرهای خام و ناپخته و عجولانه از سوی عالمان بی تخصص، باعث اختلاف در جامعه می شود.
-
عضو خبرگان رهبری:
پرداخت حقوق های نجومی ، ذائقه مردم را تلخ و دشمن را شاد می کند
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: وجود فیش های حقوقی نجومی علاوه بر آن که باعث تلخی ذائقه مردم می شود، موجب خوشحالی دشمن و افزایش طمع او نسبت به نظام اسلامی…
-
تبریک و تسلیت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به سید حسن نصرالله
حوزه/ جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در اطلاعیه ای شهادت سردار رشید اسلام حاج مصطفی بدرالدین به دبیرکل حزب الله لبنان تسلیت گفت.
-
رئیس انجمن حدیثی حوزه خبرداد:
حدیث شناسان برتر معرفی و تجلیل می شوند
حوزه/ رئیس انجمن حدیث حوزه گفت:درنخستین جشنواره حدیثی ثقه الاسلام کلینی از چهره ماندگار حدیثی و آثار برتر تجلیل و تقدیر خواهد شد.
-
عضو جامعه مدرسین:
از مواضع قاطعانه مراجع در برابر هنجارشکنان تشکرمی کنیم
حوزه/عضو خبرگان رهبری گفت: برگزاری کنسرت در شهر کریمه اهل بیت(ع) نوعی هنجاری شکنی بوده و بدتر از همه اینکه بعضی به خاطر مصلحت گفته اند باید سکوت کرد.
-
عضو خبرگان رهبری:
خدمت رسانی صادقانه به مردم ، اعتماد عمومی به نظام را افزایش می دهد
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: تلاش مسئولان و دولتمردان در مسیر خدمت رسانی صادقانه به آحاد مردم باعث افزایش اعتماد عمومی به نظام می شود.
-
منتخب مجلس خبرگان رهبری:
اعتماد بالای مردمی بزرگترین سرمایه روحانیت است
حوزه/ منتخب مجلس خبرگان رهبری ، اعتماد بالای مردمی را بالاترین و مهم ترین سرمایه روحانیت در جامعه توصیف کرد.
نظر شما