حجت الاسلام محمود حمزه پور، مدیر مدرسه علمیه شهرستان قروه، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در همدان، درباره موانع هجرت طلاب از قم به شهرستان ها، گفت: عوامل مختلفی در این موضوع دخیل است که یکی از آن ها این است که در قم شرایط و امکانات تحصیل برای طلاب بیشتر از شهرستان ها فراهم است.
وی ادامه داد: در قم شرایط از نظر کلاس و استاد بهتر است و علمای بزرگی هستند که طلاب برای داشتن یک تحصیل خوب و قوی می توانند از حضور آن ها استفاده کنند، البته این موضوع به این معنا نیست که در شهرستان ها امکان تحصیل و دسترسی به استاد وجود نداشته باشد.
حجت الاسلام حمزه پور با بیان این مطلب که در شهرستان ها شهریه طلاب کمتر از قم است، گفت: یکی دیگر از عواملی که در عدم تمایل طلاب برای هجرت به شهرستان ها موثر است، کم بودن شهریه در شهرستان ها و تاثیر آن بر معیشت طلاب است.
وی ابراز داشت: امکانات حوزوی و امکانات شهری و رفاهی، در قم نسبت به شهرستان ها بیشتر است، شاید در برخی از مراکز استان ها امکانات رفاهی بیشتری وجود داشته باشد، ولی امکانات تحصیلی در قم بیشتر است. البته وظیفه طلاب است که برای تبلیغ دین به نقاط مختلف بروند و شرایط نباید مانع این موضوع باشد.
مدیر مدرسه علمیه شهرستان قروه افزود: در این مورد باید گفت که معمولا خود طلاب مشکل خاصی در مورد شرایط ندارند و با کمترین امکانات حاضر به حضور و فعالیت هستند و توقع بالایی ندارند، اما امروزه شرایط جامعه طوری است که بیشتر خانواده طلاب مایل نیستند در نبود امکانات رفاهی و معیشتی زندگی کنند.
حجت الاسلام حمزه پور تفاوت فرهنگی را مانع دیگری در هجرت طلاب به شهرستان ها دانست و گفت: شهرهای مختلف، فرهنگ های متفاوت دارند و برای طلاب و خانواده آن ها ارتباطات و زندگی در یک فرهنگ متفاوت آسان نیست.
وی در پایان ابراز داشت: در زمان های گذشته، حضور روحانیان در شهرستان ها از طرف مردم و مسوولان مورد استقبال قرار می گرفت، اما متاسفانه امروزه این موضوع کم رنگ شده است و این نیز خود یک عامل بازدارنده در مهاجرت طلاب محسوب می شود.