به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله مکارم شیرازی پیش از ظهر امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه که در مدرسه علمیه فیضیه قم برگزار شد، اظهار داشتند: امروز روز مبارکی برای جهان اسلام و حوزه های علمیه است؛ چراکه دروس حوزه آغاز شده و روز خدمت بیشتر به عالم اسلام و مکتب اهل بیت(ع) و جهان تشیع می باشد.
ایشان ابراز داشتند: امروز روز ازدواج حضرت علی(ع) با حضرت زهرا(س) است و این تقارن را به فال نیک می گیریم و امیدواریم سال مناسبی برای حوزه های علمیه و جهان اسلام خواهد بود.
این مرجع تقلید با اشاره به روایتی از امام هادی(ع) خاطرنشان ساختند: لَوْلَا مَنْ يَبْقَى بَعْدَ غَيْبَةِ قَائِمِنَا مِنَ الْعُلَمَاءِ الدَّاعِينَ إِلَيْهِ وَ الدَّالِّينَ عَلَيْهِ وَ الذَّابِّينَ عَنْ دِينِهِ بِحُجَجِ اللَّهِ وَ الْمُنْقِذِينَ لِضُعَفَاءِ عِبَادِ اللَّهِ مِنْ شِبَاكِ إِبْلِيسَ وَ مَرَدَتِهِ وَ مِنْ فِخَاخِ النَّوَاصِبِ الَّذِينَ يُمْسِكُونَ قُلُوبَ ضُعَفَاءِ الشِّيعَةِ كَمَا يُمْسِكُ السَّفِينَةَ سُكَّانُهَا لَمَا بَقِيَ أَحَدٌ إِلَّا ارْتَدَّ عَنْ دِينِ اللَّهِ، أُولَئِكَ هُمُ الْأَفْضَلُونَ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ. / اگر در زمان غیبت حضرت مهدی(عج) علمایی نباشند که چهار وظیفه را انجام دهند که اول دعوت مردم ، دلالت و راهنمایی جامعه ، ایستادگی در مقابل دشمنان و نجات مردم از دام های شیطان هستند، همه از دین خدا مرتد می شوند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به پیام این روایت، تصریح کردند: بنابر این روایت، وظیفه طلاب فقط تحصیل نیست؛ بلکه دعوت به مکتب اهل بیت(ع) و دفاع و نجات ضعفا از بمباران های اعتقادی نیز از وظایف طلاب می باشد.
حوزه های علمیه سرمایه های بزرگ جهان اسلام
این استاد برجسته حوزه با بیان این مطلب که حوزه های علمیه سرمایه های بزرگ جهان اسلام است، اظهار داشتند: دفاع از عقائد مردم، دفاع از احکام اسلام و ... از وظایف حوزه های علمیه است.
این مفسر قرآن کریم ابراز داشتند: حوزه، سرمایه بزرگی است که از زمان رسول گرامی اسلام(ص) تا به امروز به ما رسیده تا از کیان اسلام دفاع نماییم.
معظم له خاطرنشان ساختند: دولت های اسلامی باید به حوزه های علمیه اهمیت دهند؛ چراکه حوزه، خاستگاه انقلاب بوده و حافظ انقلاب می باشد.
امام راحل و رهبر معظم انقلاب فرزند این حوزه ها هستند
ایشان تصریح کردند: امام راحل و رهبر معظم انقلاب فرزند این حوزه ها هستند؛ لذا اهمیت حوزه نباید بر کسی پوشیده باشد.
این مرجع تقلید با اشاره به وظایف حوزه های علمیه بیان داشتند: باید برای حفظ حوزه های علمیه بکوشیم که از راه تحصیل علم، تأمین مباحث علمی، گسترش مباحث علمی و ارتقاء علم و دانش و همچنین از طریق اخلاقیات به دست می آید.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشتند: نباید در کنار حوزه های علمیه، دادگاه روحانیت باشد؛ چراکه از این بانیان اخلاق، نباید تخلفی سر بزند و باید برای حفظ حوزه و بالندگی آن کوشید.
این استاد حوزه ابراز داشتند: سنت های حوزه، نتیجه زحمات علمای بزرگ آن است که باید حفظ شود؛ اخیرا مشاهده می شود که فرهنگ دانشگاهی در حال تسلط بر بخشی از فرهنگ حوزوی است که مناسب نمی باشد و حوزه باید مسیر خود را حفظ نماید.
مدرک گرایی نباید سلطه پیدا کند
این مفسر قرآن کریم با تأکید بر اینکه حوزه باید علم را برای علم بخواهد، خاطرنشان ساختند: هدف اصلی حوزه تحصیل علم به خاطر خود علم است و مدرک گرایی نباید سلطه پیدا کند.
حوزه علمیه شیعی مستقل است
معظم له با تأکید بر استقلال حوزه های علمیه، تصریح کردند: امروز الازهر وابسته به دولت است و مقامات دولت رئیس الازهر و مفتیان آن را تعیین می کنند؛ تنها جایی که مستقل بوده و به وسیله مراجع و سایر مباحث تأمین می شود، تنها حوزه های علمیه شیعه است و نباید این استقلال خدشه دار شود.
ایشان بیان داشتند: هرگونه وابستگی به دولت و نفی استقلال حوزه ها، ارزش این نهاد را پایین آورده و در حد حوزه های علمیه دیگران قرار می دهد؛ پس باید مراقب آن بود.
باید منابع مالی مستقل برای حوزه های علمیه تدارک دید
این مرجع تقلید با اشاره به دیدار اعضای شورای عالی حوزه اظهار داشتند: بنده در این دیدار توصیه داشتم که باید منابع مالی مستقل برای حوزه های علمیه تدارک دید تا برای رفع نیازمندی ها از آن استفاده شود و این مسئله، قابل عمل است.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی ابراز داشتند: استقلال، سرمایه مهمی برای حوزه بوده و رهبر انقلاب نیز بیان داشته اند که توصیه های بنده در حوزه با عنوان مرجعیت است؛ نه مسئله دیگر که نشان از سخن حساب شده ایشان و تأکید بر استقلال حوزه است.
این استاد برجسته حوزه با تأکید بر هجرت فضلا از حوزه علمیه قم خاطرنشان ساختند: وظیفه شرعی طلاب این است که پس از تعلیم، به دیار خود بازگشته و شهرستان ها از عالمان دین خالی است.
این مفسر قرآن کریم تصریح کردند: امروز کمبود استاد در حوزه های علمیه شهرستان ها وجود داشته و بسیاری از مساجد، امام جماعت ندارد؛ پس فضلای حوزه باید به دیار خود برگردند.
تشویق فضلا برای هجرت به شهر ها
معظم له بیان داشتند: پیشنهاد بنده به فضلا برای هجرت به شهرستان ها این است که مراجع عظام تقلید شهریه فضلا را در شهرستان ها پرداخت کرده و بنده شهریه آنان را دو برابر پرداخت خواهم کرد.
ایشان با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) اظهار داشتند: حضرت فرمودند: علماء شیعتنا المرابطون/ علمای شیعه ما مراقب از حوزه دین می باشند؛این مرجع تقلید با اشاره به تعطیلات حوزه های علمیه، ابراز داشتند: دروسی که زود شروع شده و دیر تعطیل می شود، قریب به 140 جلسه خواهد شد که نزدیک به 4 ماه در مقابل 12 ماه خواهد بود که مناسب نمی باشد؛ لذا خدمت شورای عالی حوزه بیان کردیم که نصف روز پنج شنبه های حوزه نیز زنده شود تا نزدیک به 26 روز به دروس حوزه اضافه خواهد شد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با تأکید بر اینکه طلاب باید آشنا به نیازهای زمان باشند، خاطرنشان ساختند: امروز دشمنان در فضای مجازی در حال نشانه گرفتن عقائد، ایمان و وحدت امت اسلامی بوده؛ پس باید در مقابل آنان ایستادگی کرد.
تکفیری ها بزرگترین خطر برای جهان اسلام
این استاد برجسته حوزه تصریح کردند: امروز تکفیری ها بزرگترین خطر برای جهان اسلام می باشند؛ پس باید با آنان مقابله و ایستادگی کرد.
این مفسر قرآن کریم با اشاره به اینکه در حال مطالعه 5 قسمت از احوالات وهابیت هستیم، بیان داشتند: تمام خشونت های داعش و ... از وهابیت عربستان سعودی است و این موضوع را از مطالعه مدارس معمولی، حوزه های علمیه، فتاوای مفتیان بزرگ، رسانه های مهم و رسانه های خارجی آنان که دعوت به خشونت در مقابل مسلمانان و شیعیان می کنند، در یافته ایم.
معظم له اظهار داشتند: اخیرا همایشی در چچن برگزار شد که بسیاری از علمای اهل سنت حضور داشته و بیانیه ای دادند که وهابی ها جزو جماعت اهل سنت نیستند.
ایشان ابراز داشتند: عربستان سعودی از این همایش بسیار عصبانی است؛ چرا که شرکت کنندگان در این همایش، دلارهای سعودی را دریافت می کردند؛ اما این نکته از آن همایش بیان شده است.
هشدار به خطر شبکه های فاسد مجازی
این مرجع تقلید در بخش دیگر از سخنان خود شبکه های فاسد مجازی را یکی از خطرات و تهدیدات مهم برای دنیا دانستند و گفتند: وقتی کارشناسان ما به این شبکه ها نزدیک شده و مطالعه کرده اند، به این نتیجه رسیده اند که غوغایی در این شبکه ها در حال انجام بوده؛ دین را هدف گرفته و تمام اهانت ها را نسبت به خدا، پیامبر(ص)، امامان معصوم(ع) و حضرت زهرا(س) انجام می دهند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان ساختند: امروز اگر کلمه خدا در تلگرام جستجو شود، گروه های بسیاری برای اهانت به خداوند متعال و پیامبر(ص) بالا خواهد آمد که پسندیده نیست.
این استاد برجسته حوزه تصریح کردند: طلاب عزیز برادر و خواهر باید مراقب خطر این شبکه ها بوده و نگذارند جوانان، فرزندان و همسران آنان آلوده شوند.
شبکه های مجازی سر چشمه ۹۰ درصد طلاق ها
این مفسر قرآن کریم بیان داشتند: امروز آمارها نشان دهنده این مطلب است که بیش از 90 درصد طلاق ها، از شبکه های مجازی سرچشمه می گیرد.
معظم له با اشاره به تحرکات دولت برای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، اظهار داشتند: امیدواریم فکر دولت طولانی برای این برنامه، طولانی نشده و شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شود تا نیازهای مردم را از شبکه ها تأمین نموده و مفاسد را حذف نمایند.
ایشان تأکید کردند: هرچه دولت برای این کار خرج کند، بجاست؛ چراکه تبدیل به مسئله ای سیاسی، اخلاقی، اجتماعی و ... شده و دولت سریعا باید در آن ورود نماید.
این مرجع تقلید خاطرنشان ساختند: دولت باید راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را سرلوحه کار خود قرار دهد و این توصیه را به وزیر ارتباطات نیز بیان کرده ام و قانع نخواهیم شد؛ مگر اینکه این شبکه راه اندازی شود.
تاکید بر وحدت مسلمین
حضرت آیت الله مکارم شیرازی یکی از وظایف حوزه های علمیه را کمک به وحدت مسلمین عنوان کردند و گفتند: امروز دشمنان، مسلمانان را به جان هم انداخته؛ ایجاد اختلاف کرده و جنگ و خونریزی به راه می اندازند.
این استاد برجسته حوزه تصریح کردند: برای آمریکا فرقی نمی کند که جنگ یمن 10 سال به طول بیانجامد؛ چراکه به تازگی هزار میلیارد دلار اسلحه فروخته اند و دوستدار این حرکات و جنگ ها می باشند.
این مفسر قرآن کریم بیان داشتند: باید از عوامل اختلاف پرهیز کرد و مسلمانان دست در دست هم بیاندازند؛ چراکه نقاط وحدت زیاد و نقاط اختلاف کم است.
گفتنی است حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پایان از زحمات شورای عالی حوزه های علمیه تقدیر و تشکر کردند.