به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله صافی گلپایگانی شامگاه دوشنبه در مراسم افتتاح ساختمان جدید مدرسه علمیه حاج ملامحمدصادق مجتهد قمی(ره) اظهار داشتند: مطالبی که در خصوص امام علی(ع) و عید غدیر بیان می شود، تمام ناشدنی است و ما کسی نیستیم که بخواهیم از ویژگی و سجایای معرفتی امام المتقین صحبت کنیم.
ایشان افزودند: در عظمت و جایگاه امام علی (ع) همین بس که رسول خدا(ص) فرمودند؛ «أَنَا مَدِینَهُ الْعِلْمِ وَ عَلِیٌّ بَابُهَا فَمَنْ أَرَادَ المدینهَ فَلْیَأْتِ مِنَ الْبَاب/ من شهر علم هستم و علی دروازه ی آن است؛ پس هر که قصد ورود به شهر را دارد باید از دروازه ی آن وارد شود».
این مرجع تقلید ادامه دادند: خداوند هیچ فردی را بالاتر از امام علی(ع) قرار نداده و این افتخار حوزه های علمیه است که مسیری حرکت می کنیم که مسیر مولای متقیان است.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی گفتند: امروز مفتخر هستیم که در حوزه علمیه منتسب به ائمه اطهار علیه السلاممشغول به فراگیری علوم و معارف اسلامی هستیم، لذا یکی از مهمترین رسالت طلاب معرفی سیره علمی و عملی امام علی علیه السلام است.
این استاد برجسته حوزه بیان داشتند: امامی که زبان در بیان ویژگی ها و خصوصیات ایشان قاصر است و اگر اوصاف این امام همان را برشماریم، باز هم، کم خواهیم آورد و ویژگی های ایشان تمام نمی شود.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی با بیان اینکه امام علی (ع) نور چشم پیامبر (ص) بود، ادامه دادند: بارها روایت های متعددی از جایگاه امام علی (ع) نزد پیامبر(ص) نقل شده است؛ به طوریکه در یکی از این روایات به سخن گفتن حق تعالی با رسولش همچون زبان و کلام امام علی (ع) اشاره شده است.
ایشان با اشاره به این روایت افزودند: در این حدیث آمده است:«سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله وَ سُئِلَ بِأَیِّ لُغَهٍ خَاطَبَکَ رَبُّکَ لَیْلَهَ الْمِعْرَاجِ؟ فَقَالَ: خَاطَبَنِی بِلُغَهِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ فَأَلْهَمَنِی أَنْ قُلْتُ یَا رَبِّ خَاطَبْتَنِی أَنْتَ أَمْ عَلِیٌّ ؟ فَقَالَ یَا أَحْمَدُ أَنَا شَیْءٌ لَا کَالْأَشْیَاءِ لَا أُقَاسُ بِالنَّاسِ وَ لَا أُوصَفُ بالشبهات [بِالْأَشْبَاهِ ] خَلَقْتُکَ مِنْ نُورِی وَ خَلَقْتُ عَلِیّاً مِنْ نُورِکَ فَاطَّلَعْتُ عَلَى سَرَائِرِ قَلْبِکَ فَلَمْ أَجِدْ إِلَى قَلْبِکَ أَحَبَّ مِنْ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ فَخَاطَبْتُکَ بِلِسَانِهِ کَیْمَا یَطْمَئِنَّ قَلْبُک».
معظم له افزودند: در روایتی از رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله شنیده اند، در حالی که از او پرسیده شد که خداى متعال، در شب معراج با چه لغت و زبانى با تو سخن گفت؟ فرمود: به لغت و زبان على، مرا مخاطب ساخت؛ در آن حال الهام شدم که بپرسم خدایا! تو با من سخن مىگویى یا على با من صحبت مىکند؟ خداوند فرمود: اى احمد! من شیء هستم (وجودم ) امّا نه مثل دیگر اشیاء و موجودات ؛ نه با مردم قیاس مىشوم و نه با چیزهاى مشابه توصیف مىگردم. من تو را از نور خودم آفریدم و على را از نور تو خلق نمودم ، از آن پس به اسرار قلبت آگاه شدم و احدى را نزدیکتر و محبوبتر به قلب و دل تو از على نیافتم، از این رو به زبان و آواى على تو را مخاطب ساختم، تا قلبت آرام گیرد».
ایشان در پایان تصریح کردند: امروز طلاب وظیفه دارند با خوب درس خواندن پیام روشنگری و علوی را در راستای مرضی حضرت بقیه الله (عج) در جهان منتشر کرده و حقی بر گردن همه طلاب حوزه های علمیه است.
انتهای پیام 313/17
نظر شما