به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین مختاری در نشستی خبری با اصحاب رسانه استان قم با موضوع تدوین و رونمایی از « موسوعه السنه النبویه فی مصادر المذاهب الاسلامیه »که در پژوهشگاه مطالعات تقریبی برگزار شد، اظهار داشت: این پژوهشگاه یکی از ارکان مهم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی است؛ چراکه در دنیایی زندگی می کنیم که اندیشه های افراطی و تفکرات نابخردانه به نام اسلام به دنیا تزریق می شود و اسلام برگفته از کتاب و سنت و روح وحی به درستی عرضه نمی شود.
وی ادامه داد: امروز به نام اسلام فجایع بسیاری از سوی دولت های به ظاهر اسلامی انجام شده و مروج تفکرات خشن و تروریست پرور شده اند.
عربستان پرچم نفاق را برافراشته است
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ابراز داشت: در زمانی واقع شده ایم که جهان در بحران است و عربستان سعودی که باید منادی وحدت، صلح و همزیستی باشد، پرچم نفاق، انشقاق و اختلاف را در جهان برافراشته است.
این محقق و پژوهشگر خاطرنشان ساخت: امروز پای استکبار جهانی و آمریکا از سوی این دولت ها در کشورهای اسلامی باز شده و در راستای صهیونیزم بین الملل در حال حرکت می باشند.
حجت الاسلام والمسلمین مختاری تصریح کرد: امروز بیش از هر زمانی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی رسالت سنگینی را بر دوش داشته و کاری بسیار شاق و سخت دارد، به تعبیر یکی از مراجع عظام تقلید، برافراشته سازی پرچم تقریب، وحدت و ایجاد همدلی و محبت در میان پیروان مذاهب اسلامی یک جهاد است.
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی اظهار داشت: امروز علمای اسلام از گفتمان تقریبی و وحدت آمیز خوشحال می شوند و این برداشت را از رابطه و تعامل با آنان دریافته ایم.
این محقق و پژوهشگر با بیان این مطلب که وحدت، یک راهبرد و استراتژی است؛ نه روزمرگی، ابراز داشت: ما در این پژوهشگاه به دنبال ایجاد انسجام و وحدت در میان پیروان مذاهب اسلامی؛ به ویژه نسل جوان بوده و اسلام وحیانی، رحمانی، ناب و اصیل را عرضه می نماییم.
حجت الاسلام والمسلمین مختاری خاطرنشان ساخت: موسوعه عظیم احادیث مشترک با عنوان جدید «السنه النبویه فی مصادر المذاهب الاسلامیه» اخیرا در بیروت به چاپ رسیده است که تدوین این کتاب حدود 13 سال از سوی نویسندگان زبردست، صاحب نام و نواندیش به طول انجامیده است.
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی گفت: این کتاب دوشنبه پنجم مهرماه با حضور مراجع، علما، شخصیت ها و اساتید برجسته حوزه علمیه قم و دانشگاه ها رونمایی و در اختیار علاقمندان و محققان قرار خواهد گرفت.
این محقق و پژوهشگر بیان داشت: این کتاب نه تنها در فقه؛ بلکه در سایر شاخه های معرفتی و حتی در علم طب، جمع آوری شده و هیچگونه قضاوتی از سوی نویسندگان انجام نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین مختاری اظهار داشت: در این کتاب ابتدا احادیث اهل سنت و در ادامه احادیث امامیه و شیعه بیان شده و هیچگونه کار تحلیلی انجام شده و قضاوت بر عهده خوانندگان می باشد.
وی ابراز داشت: اکثر مراجع در ایتدای امر این کتاب را خلاء در حوزه دانسته و ابراز خوشحالی کرده اند؛ همچنین این کتاب در آینده به صورت دیجیتال به جامعه هدف عرضه خواهد شد.
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی خاطرنشان ساخت: اهل سنت استقبال مناسبی از این کتاب کرده و خواستار ارسال کتاب برای خود می باشند. دیدارهایی با مراجع عظام تقلید داشته و این کتاب را به این بزرگواران عرضه داشته ایم تا نظرات خود را فرموده و در چاپ های بعدی لحاظ کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین مختاری بیان داشت: این موسوعه، دائره المعارف احادیث فریقین بوده و بیش از 50 کلان موضوع در آن آمده است. تعداد مجلد این کتاب 62 جلد است؛ اما این جلدها تجمیع شده و مجموع آن در 20 مجلد به چاپ رسیده است.
رئیس پژوهشگاه مطالعات تقریبی ابراز داشت: جاذبه موضوع و مطالب و شکل و شمایل کتاب، خواننده را از مطالعه آن خسته نخواهد کرد، این کتاب با زبان حال معنوی و پیامبری نبی مکرم اسلام(ص) به رشته تحریر در آمده است، زبان کتاب عربی است؛ اما در آینده تلخیصی از این کتاب به زبان های دیگر ترجمه خواهد شد.
وی بیان داشت: حدود 20 هزار صفحه و بیش از 30 هزار حدیث، مجموع کتاب السنه النبویه فی مصادر المذاهب الاسلامیه می باشد، احادیث جمع آوری شده در این موسوعه از منابع اولیه اهل سنت و شیعه گردآوری شده که مورد قبول قاطبه سنی و شیعه می باشد.
این محقق و پژوهشگر ابراز داشت: ما در این پژوهشگاه به دنبال آن هستیم که همگان متوجه شوند فریقین مشترکاتی نزدیک به 98 درصدی داشته و باید دو درصد اختلافات را کنار بگذاریم. مراسم رونمایی از این کتاب دوشنبه، پنجم مهرماه سال جاری در مدرسه علمیه دارالشفاء بوده و حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در این مراسم حضور خواهند داشت.
وی تصریح کرد: ان شاءالله این کتاب با 40 درصد تخفیف در اختیار مؤسسات و اساتید برجسته حوزه و دانشگاه قرار خواهد گرفت و علاقمندان می توانند با شماره تلفن: 37711388، پژوهشگاه مطالعات تقریبی تماس حاصل نمایند.