به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین محمد قطبی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان به بهانه هفته دفاع مقدّس، در یاداشتی اظهار کرد: ذکر نسبتِ انسان با متعلقاتِ ارزشمند، از جمله رویّه های جاری در تاریخ و سنّت جهان است و هرکسی تلاش می کند نسبت خود را با اجداد، مکان، زمان، نقش و ... که برای او ارزشمند است را همراه با نام خویش ذکر نماید.
وی ادامه داد: این سنّت گاه در قالب پیشوند صورت می پذیرد و گاه در قالب نام خانوادگی و یا پسوند، ازجمله مهمترین پیشوند که بیشترین تعداد را نیز در طول تاریخ به خود اختصاص داده عنوان "سیّد" است که به فرزندان و سلاله ائمه اطهار علیهمالسلام تعلق دارد. نمونه های دیگر نیز در تاریخ در قالب القاب علمی، زیاریی، سیاسی، حکومتی، تاریخی و نظامی وجود دارد از قبیل: میرزا، صدر اعظم، صاحب دیوان، منشی الممالک، امین الدوله، جناب، سردار، تیمسار، زرگر، شالباف، جبل عاملی، اصفهانی، حاجی، کربلایی، مشهدی، ملّا و ... است.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان اضافه کرد: در این میان فرزندان و نوادگان شهدا، بی نام و نشانند و بدون اطلاع قبلی و یا معرفی از سوی فرد دیگری نسبت به فرزند یا نواده یک شهید، برای انسان شناخت حاصل نخواهد شد.، براین اساس و به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و تکریم فرزندان و نوادگان شهدا می توان از طریق تصویب قانون در مجلس شورای اسلامی فرزندان و نوادگان شهدا را تا سه یا چهار نسل مختار به انتخاب پیشوند و نشان برای اسم خود همراه با درج در شناسنامه نمود.
و یپیشنهاد داد: به نظر می رسد عنوان "شاهد" و "شاهده" برای این منظور مناسب باشد، حتی ترکیب شاهد و سیّد نیز زیبا به نظر می رسد از باب مثال، شاهد سیّد علی جعفری، شاهده سیده فاطمه حسینی و... . باشد که فرزندان شهدا نام و نشان پدرانشان را حراست نموده و فرهنگ ایثار را در جامعه ترویج نمایند و جامعه نیز به پاس این ارزش، قدردان آنها باشند.
محمد قطبی
نظر شما