جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
علمای کرواسی در دانشگاه ادیان

حوزه/ دبیرکل کنفرانس اسقف ها و مسلمانان گفت: "جلوگیری از خشونت"، "حمایت از خانواده" و " گفت و گو میان ادیان " از اهداف مشترک اسلام و مسیحیت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، انسرو دنیس در بازدید از دانشگاه ادیان و مذاهب ضمن ابراز خرسندی از حضورش در قم و دانشگاه ادیان و مذاهب اظهارداشت: ‌کلیسای کاتولیک مهم‌ترین شاخه مسیحیت در کرواسی است بطوریکه جمعیت 85 درصد مسیحیان کرواسی را کاتولیک ها به خود اختصاص داده اند.

دبیرکل کنفرانس اسقف ها و مسلمانان ادامه داد: اسلام و مسیحیت به عنوان دو دین از ادیان بزرگ الهی با صدها میلیون ها پیرو دارای اهداف مشترکی می باشند که این اهداف باید نقطه تعامل، همکاری و همفکری جامعه دینی اسلام و مسیحیت باشد.

دنیس گفت: عمده ترین و برجسته ترین اهداف مشترک جامعه اسلام و مسیحیت را می توان در « حمایت از گفت‌وگو»، « حمایت از خانواده» و« جلوگیری از خشونت» عنوان کرد و شایسته است علمای این ادیان بزرگ الهی نسبت به این مسائل مهم مشترک چاره اندیشی و تعامل بیشتری داشته باشند.

در ادامه این دیدار که تحت عنوان بازدید « نمایندگان ادیان و مذاهب کرواسی در دانشگاه ادیان و مذاهب » بود، دکتر عزیز حسنویچ مفتی اعظم کرواسی در خصوص وضعیت ادیان و مذاهب در کرواسی و اهمیت گفت‌وگو بین پیروان ادیان سخن گفت.

سپس نماینده جامعه پروتستان‌های کرواسی ادامه داد: شما برادران ما هستید، فارغ از بحث‌های سیاستمداران، ما باید خود را خویشاوند یکدیگر بدانیم و این مشترکات مثل ستاره‌های آسمان بدیهی هستند ما در صدد تأسیس یک انجمن برای آزادی ادیان هستیم.

در ادامه نماینده مسیحیات ارتدوکس صربستان بیان داشت:  تعداد ما بعد از جنگ داخلی یوگسلاوی سابق بسیار کم شد، اما به هر حال خوشحالیم که هیچ‌گاه تنش و برخوردی بین ما و ایرانیان رخ نداده است.

تومیسلاو کوواچ استاد دانشکده کاتولیک دانشگاه زاگرب نیز شیوه زندگی ایرانیان را ستود و گفت: من در مورد نحوه هم‌زیستی مسلمانان و مسیحیان تحقیق می‌کنم، دروس تدریسی من در دانشگاه درباره گفت‌وگوی ادیان و مطالعه تطبیقی اسلام و مسیحیت است. دوست دارم گفت‌وگوهای ادیانی از حالت تئوریک خارج و عملی شود.

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین جعفرطیاری، قائم‌مقام دانشگاه ادیان و مذاهب در سخنانی به معرفی اهداف و برنامه‌های دانشگاه پرداخت و به سؤالات میهمانان پاسخ داد.

جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه از جمله حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر شریعتمداری ریاست دانشکده فلسفه،‌ دکتر جاودان معاونت پژوهشی دانشگاه و دکتر مفتاح عضو هیئت علمی گروه ادیان نیز در این جلسه حضور داشتند.

برگزاری نشست‌های علمی مشترک از پیشنهادات میهمانان کرواسیایی بود، میهمانان در ادامه از کتابخانه تخصصی ادیان و مذاهب بازدید کردند.

انتهای پیام   313/17

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha