پنجشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۹
صلح، عدالت و آگاهی سه قدم اصلی در گفتمان اسلام و مسیحیت

حوزه/ اسقف «میگوئل انجل آیوزو» سه قدم اصلی گفتمان میان مسلمانان و کاتولیک‌ها را صلح، عدالت و آگاهی رسانی دانسته و گفت: در سطح الهیات تفاوت‌ها شناخته شده‌اند اما ما قصد داریم فرای اختلافات عقیدتی دست همدیگر را بگیریم.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه» به نقل از cruxnow.com، اسقف «میگوئل انجل آیوزو» دبیر شورای پاپی گفتگوی میان ادیانی واتیکان، با ایراد سخنرانی در همایشی در رم،  سه قدم اصلی گفتمان میان مسلمانان و کاتولیک‌ها را  صلح، عدالت و آگاهی‌رسانی دانسته و گفت: در سطح الهیات، تفاوت‌ها میان دو مذهب وجود داشته و شناخته شده هستند، اما ما قصد داریم به هدف منافع دو طرف، فرای اختلافات عقیدتی دست یکدیگر را بگیریم.

اسقف در ادامه گفت: گفتمانی متنوع و غنی با بسیاری از نهاد‌های اسلامی ایجاد شده و در حال پیشرفت است. خصوصا رابطه میان واتیکان و دانشگاه الازهر در قاهره رو به بهبود می‌رود.

در پی نخستین ملاقات پاپ فرانسیس و شیخ الازهر در 23 می 2016، که پس از سال‌ها اختلاف میان کاتولیک‌ها و مسلمانان اتفاق افتاد، اسقف آیوزو در 13 جولای و 23 اکتبر از دانشگاه الازهر بازدید به عمل آورد. هدف از این بازدیدها، آماده‌سازی واتیکان و الازهر برای ملاقات در رم و بازسازی رسمی روابط و گفتمان میان دو طرف بود. قرار است این ملاقات در آوریل 2017 انجام شود.

اسقف آیوزو در این باره گفت: هدف از این ملاقات‌ها با الازهر به دست گرفتن ابتکار عمل برای ارتقاء صلح است که نخستین حرکت به سوی گفتمان می‌باشد. طرح ما بازنگری گفتمان دینی است و اینکه چگونه این گفتمان مذهبی در درون جوامع ما توسط مسلمانان و مسیحیان بازنگری شده است.

آیوزو در ادامه گفت: این روایت جدید از بسیاری از مسیرهای تاریکی که به تازگی به نام اسلام پیش گرفته‌ شده‌اند خودداری می‌کند. عدالت خواهر دوقلوی صلح و دومین قدم است. باید پیروان ادیان مختلف در کشورها مختلف احساس امنیت شهروندی داشته باشند تا بتوانند در ایجاد روابط اجتماعی درست مشارکت کنند. به همین دلیل نیز ما مسئله آزادی مذهبی را با دانشگاه الازهر مورد بررسی قرار می‌دهیم.

اسقف در پایان گفت: سومین قدم آگاهی رسانی است. نادانی و جهل دلیل بروز اعمال شیطانی است و ما همیشه شاهد جهل مذهبی بوده‌ایم.

این سخنان اسقف در همایش بین المللی «رحمت، یک ارزش جهانی» در دانشگاه پاپی گریگوری در رم ایتالیا، با حضور علما و روحانیونی از مذاهب مختلف ایراد شد. در این همایش پاپ فرانسیس در حضور نمایندگان دیگر مذاهب، خشونت، دزدی و تروریسم را خصوصا به نام اسلام به شدت محکوم کرد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha