به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حضرت آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی در ابتدای درس خارج فقه خود ضمن گرامی داشت میلاد با سعادت امام حسن عسکری سلام الله علیه، با اشاره به کم کاری حوزه های علمیه در عرصه پژوهش و تحقیق در باب سیره ائمه هدی بر لزوم بررسی های عالمانه در بعد سیره عملی امامان معصوم را در مباحث حوزوی تاکید کرد.
وی با اشاره به آیه شریفه «و لکم فی رسول الله اسوة حسنة» ضمن تأکید بر ضرورت بهره برداری از سیره معصومین و اشاره به حجیت سیره ایشان برای همه انسانها و در همه اعصار، تفسیر عصمت و علم غیب را به گونه ای که مانع استفاده از سیره ایشان گردد و از جریان هدایت آن انوار الهی در مسیر زندگی جلوگیری کند را یک اشتباه معرفی نمودند.
استاد حوزه با بر شمردن سیره مختلف امامان در عرصه های متفاوت، یکی از مهمترین جنبه های قابل استفاده و هدایت بخش در زندگی معصومین را سیره جهادی و اجتماعی و سیاسی ایشان دانستند و روحانیت را به عنوان سربازان امام زمان و پرچم داران اسلام و انقلاب بر تأسی تام به این سیره الهی معصومین تشویق نمودند.
وی در بخش دیگر از سخنان خود، با اشاره به این نکته که همه امامان معصوم در سیره جهادی خود به مقابله با کفر و الحاد پرداخته بودند به توجه بر نحوه رفتار و سیره هر یک از ائمه هدی در این جریان مقابله با کفر و استکبار در جامعه علمی و حوزوی تأکید نمودند.
حضرت آیت الله هاشمی شاهرودی سیره هر یک از معصومین را بخشی از منظومه عملی و سیره سیاسی و اجتماعی همه معصومین برشمردند که هدف واحدی را دنبال می کرده است که شناخت سیره فردی و مجموعی ایشان در گرو تجزیه و تحلیل عالمانه تاریخ این بزرگواران است. وی اساس فلسفه تاریخ اهل بیت(ع) را دانشی برشمرد که باید احیا شود. و گفت: از پیش گامان احیای نگاه تحلیلی به تاریخ اهل بیت را شهید آیت الله سید محمد باقر صدر بود که تاریخ ائمه را به ادوار مختلفی تقسیم کرده و خصوصیات راهبردی سیره اجتماعی هر یک از امامان را در منظومه عملی و سیره مجموعی ایشان به درستی تفسیر می کرد به گونه ای که سیره هر یک از معصومین تکمیل و تتمیم همین منظومه رفتاری تبیین می شد.
این استاد حوزه در پایان، ابراز امیدواری کرد که حوزه های علمیه و روحانیون فاضل هرچه سریعتر به این گونه بحث های بسیار مهم روی آورده و در این عرصه فعال گردند.
نظر شما