چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۴
  مسئولان مردم را از تنگنای مالی خارج کنند/ وضعیت معیشت برای طبقه متوسط به پایین مصیبت است

حوزه/ حضرت آیت الله نوری همدانی بر ضرورت توجه و رسیدگی به معیشت مردم تاکید کردند و گفتند: مسئولان وظیفه دارند طبقات ضعیف و متوسط را از تنگنای مالی خارج کنند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله نوری همدانی صبح امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) مبنی بر اینکه حکومت ها موظف به برپایی و تامین امنیت جانی و فکری، عدل و معیشت هستند، اظهار داشتند: امروز متاسفانه مردم در مسئله معیشت با مشکلات بسیاری مواجه هستند و گرانی واقعا بیداد می کند و طبقات مختلف اجتماعی از گرانی رنج می برند.

ایشان با اشاره به اینکه امروز حقوق یک میلیون تومانی به جایی نمی رسد، ابراز داشتند: نامه های بسیاری از اشخاص داریم که از فقر می نالند و می گویند دارای خانواده هستیم و اجاره نشین هستیم و با چنین میزان حقوقی نمی توانیم خانواده را اداره کنیم.

معظم له با بیان اینکه پول ما از نظر ارزش خیلی پایین است، گفتند: امروز وضعیت گرانی و معیشت در مملکت برای کسانی که در طبقات متوسط به پایین زندگی می کنند، مصیبت است.

این مرجع تقلید با اشاره به تاکیدات امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه اشرافی گری خطری برای جامعه است، گفتند: زاغه نشینان، فقرا و روستاییان در جنگ تحمیلی حضور داشتند و امام(ره) فرمود یک موی کوخ نشینان را به کاخ نشینان نمی دهم؛ همیشه این طبقه در زحمت هستند و مشکل معیشت این طبقه و مستمندان مصیبت است.

حضرت آیت الله نوری همدانی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب اسلامی که فرموده بودند اشرافی گری خطری برای جامعه است و نباید تفاوتی در پرداخت حقوق ها باشد، گفتند: ما اشرافی گری را محکوم کرده و معتقدیم باید به طبقات متوسط جامعه بیشتر توجه شود.

این مرجع تقلید بر ضرورت توجه و رسیدگی به معیشت مردم تاکید کردند و گفتند: مسئولان وظیفه دارند طبقات ضعیف و متوسط را از تنگنای مالی خارج کنند.

حضرت آیت الله نوری همدانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نهج البلاغه دریای عمیق علوم است، اظهار داشتند: اگر درس تخصصی درباره نهج البلاغه وجود داشته باشد، بسیار خوب می شود.

ایشان با اشاره به اینکه امیرالمومنین(ع) در آغاز خلافت، عثمان بن حنیف را والی بصره کرد، ابراز داشتند: بعد از آنکه جریانات پیش از آغاز جنگ جمل بوجود آمد، حتی موهای صورت عثمان بن حنیف را هم کَنده بودند؛ در این میان، بعضی افراد به امیرالمومنین(ع) گفتند شما در مدینه هستید و فاصله تا بصره زیاد است و به آنجا نروید؛ حضرت فرمود دشمن در کمین است و اگر حق انسان را غصب کردند نباید آرام بنشیند و باید دنبال احقاق حق برود.

معظم له افزودند: امیرالمومنین(ع) بعد از غلبه در جنگ جمل، عثمان بن حنیف را مجددا والی بصره کردند و کوفه را پایتخت خلافت کردند.

این مرجع تقلید با اشاره به نامه امیرالمومنین(ع) به عثمان بن حنیف در نهج البلاغه، گفتند: حضرت در این نامه به فرماندار خود می نویسند «خیال نمی‌كردم مهمان شدن به سفره قومی(طبقه اشرافیت) را قبول كنی كه محتاج شان را به جفا می‌رانند، و توانگرشان را به مهمانی می‌خوانند»؛ حضرت انتقاد شدیدی می کنند و تاکید می کنند عثمان بن حنیف نباید از طرف حکومت عدل در چنین جلسه ای شرکت می کرد زیرا اسلام با اشرافی گری مخالف است؛ اسلام می گوید مردم زندگی مرفه داشته باشند اما نباید خوی اشرافی گری باشد.

ایشان با اشاره به بخش دیگری از نامه امیرالمومنین(ع) به عثمان بن حنیف، گفتند: حضرت می فرماید «به خدا قسم من از دنیای شما طلایی ذخیره نکرده ام ، و از غنائم فراوان آن ذخیره‌ای برنداشته، و عوض این جامه كهنه‌ام جامه كهنه دیگری آماده نكرده‌ام .

انتهای پیام/313/33

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha