به گزارش خبرگزاری«حوزه» در اصفهان حجت الاسلام والمسلمین سید محمد صادق ابطحی، صبح امروز در جمع طلاب حوزه علمیه اصفهان اظهار کرد: یکی از مباحث مهم در جامعه ما بحث ولایت است.
وی با بیان این که اعتقاد ما بر این است که این عالم هستی با عظمت، خالقی دارد که آن، خداوند متعال است، لذا تصرف در امورات و اختیارات این عالم تنها در ید قدرت اوست، و این همان معنای ولایت است، ابراز داشت: خدایی که خالق جهان است، اراده کرده بعضی از امورات را به دیگران هم واگذارد، تا بتوانند اختیاراتی نه در عرض خدای متعال، بلکه در طول خالق قادر داشته باشند، مثلا اختیار قبض روح از آن خداست، ولی این امتیاز را به عزرائیل داده است، یا زنده کردن انسان به دست خداست که این امتیاز را به اسرافیل داده است.
استاد حوزه علمیه اصفهان در همین زمینه اضافه کرد: انسان در زمین خلیفة الله است، یعنی خداوند اراده کرده در زمین موجودی را خلق کند که گل سر سبد هستی باشد، و لذا این انسان جانشین خداست و می تواند در زمین ، کار خدایی کند و خداوند به انسان بر اساس درجاتی که کسب می کند می تواند امتیازاتی از خداوند بگیرد.
وی با اشاره به آیه 110 سوره مائده که می فرماید:" وَ إِذْ تَخْلُقُ مِنَ الطِّينِ كَهَيْئَةِ الطَّيْرِ بِإِذْنِي فَتَنْفُخُ فِيها فَتَكُونُ طَيْراً بِإِذْنِي وَ تُبْرِئُ الْأَكْمَهَ وَ الْأَبْرَصَ بِإِذْنِي وَ إِذْ تُخْرِجُ الْمَوْتى بِإِذْنِي وَ إِذْ كَفَفْتُ بَنِي إِسْرائِيلَ عَنْكَ إِذْ جِئْتَهُمْ بِالْبَيِّناتِ فَقالَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْهُمْ إِنْ هذا إِلَّا سِحْرٌ مُبِينٌ"گفت: این آیه اشاره به امتیازاتی دارد که خداوند به حضرت عیسی(ع) داده است همچنین آیه بیان می کند که انسان درروی زمین می تواند به جایی برسد که به اذن خدا کار خدایی کند.
وی به آیه 55 سوره نور اشاره کرد که می فرماید" «وَعَدَ اللَّهُ الَّذینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دینَهُمُ الَّذِی ارْتَضى لَهُمْ وَ لَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً یَعْبُدُونَنی لا یُشْرِکُونَ بی شَیْئاً وَ مَنْ کَفَرَ بَعْدَ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ الْفاسِقُون»"و گفت: زمانی هم که امام زمان(عج) ظهور می کنند، تشکیل حکومت می دهد و مبارزه می کند و اسلام را در جهان حکمفرما می کندو امنیت جهانی می آورد و تمام آثار شرک را جمع می کند.،لذا امام زمان(عج) دین خداوند را در همه جهان گسترش می دهد.
حجت الاسلام والمسلمین ابطحی در ادامه به بحث نواب اربعه و خاص امام زمان(عج) در زمان غیبت صغری اشاره و تاکید کرد: ولایت ولی فقیه که فقیهی جامع الشرایط است نیز در زمان غیبت کبری مطرح می شود. امام خمینی(ره) می فرمایند اگر مردم رئیس جمهوری را انتخاب کنند و این رئیس جمهور با آراء مردم انتخاب بشود، اما فقیه جامع الشرایط یعنی ولی فقیه آن را را تنفیذ نکند، آن رأی باطل می شود.
وی به تشخیص و انتخاب ولی فقیه اشاره کرد و گفت در میان فقها، فقیهی از نظر علمی، فقهی، سیاست، ذکاوت، تدبیر و هوشمندی و مسلط بودن به امور جامعه اولی تر است به ولایت فقیه منصوب می شود، ولذا ولی فقیه ابتدا به یک مشروعیت نیاز دارد که از جانب امام زمان(عج) کسب می کند، و پس از آن وقتی مردم نیز به او اقبال نشان دادند و او را همراهی کردند، مقبولیت هم ایجاد می شود.
حجت الاسلام والمسلمین ابطحی به نقش خبرگان که از فقهای منتخب مردم هستند و ماهیت عملشان تشخیص برترین است اشاره کرد و گفت: کار خبرگان انتصاب نیست، بلکه تشخیص ولی فقیه است؛ ولی فقیه به مثال قطب نمای کشتی در جامعه اسلامی برای گذر از طوفان های حوادث است.
۳۱۳/۳۸