پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۴
امتیازات جامعه موعود جهانی در کلام آيت الله العظمی صافي گلپایگانی

حوزه/ از اين نظر كه، آن جامعه و آن نظام، جامعه و نظام كامل اسلامى و تمام شرعى است، نظامى الگو و اسوه و معيار و ميزان است و جوامع كوچك يا بزرگ، هرچه به آن همانندتر و شباهت بيشتر داشته باشند، مشروعيت بيشتر دارند.

به گزارش سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه» آيت الله العظمی صافي گلپایگانی در ادامه سلسله نوشتارهای خود با موضوع مهدویت به تبیین امتیازات جامعه موعود جهانی پرداخته اند .

برحسب آنچه از آيات و احاديث استفاده مى شود، ظهور حضرت ولی عصر (علیه السلام)، پس از امتحانات شديد، به مدد الهى همراه با معجزات و خوارق عادات و آيات بزرگ تحقق مى‌يابد و ويژگى هايى كه دارد، اگرچه تمام در ضمن تعاليم اسلام بيان شده و برخى از آن ويژگى ها را در عصر رسالت و عصر زمامدارى اميرالمؤمنين على (علیه السلام) مشاهده مى کنيم؛ ولى فعليت تمام آنها در جامعه موعود تحقق خواهد يافت.

اهمیت شناخت ویژگی های ظهور حضرت ولی عصر (علیه السلام)

شناخت اين ويژگى ها از نظر عقيده و ايمان و معرفت امام (علیه السلام) داراى اصالت و اهمّيت است، تا آنجا كه در خبر مشهور بين مسلمين از پيغمبر اكرم (صلی الله علیه و آله) روايت مى شود: « هر كس بميرد و امام زمان خود را نشناخته باشد، به مردن جاهليت مرده است».(1) و ازنظر اسلام‌شناسى و شناخت نوع حكومت و چگونگی و اهداف حكومت در اسلام و ولايت حاكم و مسائل مهم ديگر نيز ارزنده و مفيد است.

و از اين نظر كه، آن جامعه و آن نظام، جامعه و نظام كامل اسلامى و تمام شرعى است، نظامى الگو و اسوه و معيار و ميزان است و جوامع كوچك يا بزرگ، هرچه به آن همانندتر و شباهت بيشتر داشته باشند، مشروعيت بيشتر دارند. شناخت اين جامعه براى تعيين جهت و سمتى كه جوامع بايد به سوى آن داشته باشند، مفيد و سودمند است.

مؤمنان در انتظار ظهور و وعده الهى

و بالأخره از اين لحاظ كه مؤمنان به آن ظهور و وعده الهى، مشتاقانه در انتظار آن هستند و براى وقوع آن تحول بزرگ جهانى و الهى، چشم به آينده دوخته و در هيچ شرايطى از بهبود اوضاع نااميد نمى شوند و در ميان طوفان ها، شدايد و سختى ها، قوى القلب، باايمان، استوار و محكم، به آينده اميدوار و با قاطعيت به‌سوى جلو گام بر می دارند و بر كوشش و تلاش و اقدام خود مى افزايند، شايان اهمّيت است.

از همه اين جهات و نیز ابعاد ديگر، شناخت اين جامعه به استقامت فكر و اخلاق و اعمال انسان كمك مى نمايد.

1- کلینی، الکافی، ج1، ص376 - 377؛ ابن‌بابویه، الامامة و التبصره، ص10؛ نعمانى، الغیبه، ص129؛ صدوق، کمال‌الدین و تمام‌النعمه، ص409؛ خزاز قمی، کفایة ‌الاثر،‌ ص296.

 

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha