جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
حسینه هدایت

حوزه/ مفسر قرآن ونهج البلاغه گفت: به طور یقین ما در مقابل نور معنوی و الهی ائمه اطهار(ع) مسئولیت، محبت و تکلیفی عاشقانه داریم، بنابراین بازسازی قبور مطهر و حرم های نورانی آن ذوات مقدس و تأمین هزینه های آن کمترین ادای تکلیف در مقابل آن نعمت های تام و بی مانند الهی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه» استاد حسین انصاریان در مراسم تامین و تمهید لوسترهای طرح توسعه صحن و شبستان حضرت زهرا سلام الله علیها حرم مطهر امام علی علیه الاسلام که در حسینه هدایت با حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری و مسئولان کشوری و لشکری و جمعی از خیرّین برپا شد، اظهارداشت: نور مقول به تشکیک است که از نور یک شمع تا بالاترین آن همه نور است؛ و کامل ترین و شدیدترین منبع نور وجود مبارک حضرت حق است "الله نور السموات والارض"؛ و به تعبیر قرآن جایگاه این نور در زمین خانه ائمه طاهرین(ع) است "فی بیوت اذن الله ان ترفع".

این مفسر قرآن کریم با اشاره به آیه شریفه « فِی‌بُیُوتٍ‌أَذِنَ‌اللَّهُ‌أَنْ‌تُرْفَعَ‌وَیُذْکَرَفِیهَااسْمُهُ‌یُسَبِّحُ‌لَهُ‌فِیهَابِالْغُدُوِّوَالْآصَالِ‌ -نور / آیه۳۶-» افزود: خداوند متعال می فرمایند؛ در خانه‏ هایى که خدا رخصت داده که [قدر و منزلت] آنها رفعت‏ یابد و نامش در آنها یاد شود در آن [خانه]ها هر بامداد و شامگاه او را نیایش می ‏کنند.

استاد انصاریان ادامه داد: مصداق کامل این آیه که خدای متعال خواسته است رفعت یابد و امر به بزرگداشت و احترام به آنها کرده در واقع همین بیوت انبیا ئ و ائمه هدی است که امروزه پناهگاه هزاران دل عاشق و وارسته است که آرزومند لحظه ای حضور در این بیوت الهی هستند ، تا به برکت، همت والا و وساطت آن بزرگواران ، بتوانند درجات عالی معنوی را طی نموده و متخلق به اخلاق الهی شوند.

وی همچنین با اشاره به آیه «رِجالٌ لا تُلهیهِم تِجارَةٌ وَ لا بَیعٌ عَن ذِکرِ اللّه ِ» ، بیان داشت: غیر شیعه به هیچ وجه نمی تواند ادعا کند که آدرس این نور، در خانه غیر اهل بیت(ع) است؛ و شیعه با تکیه بر قرآن و روایات مستند، ثابت کرده است که کامل ترین و شدیدترین منبع نور الهی وجود مبارک اهل بیت(ع) هستند. لذا در منابع روایی خطاب به امام زمان(عج) آمده است: "السلام علیک یا نور الله" و یا در جامعه کبیره می خوانیم "خلقکم الله انوارا"؛ و امام سجاد(ع) هنگام دفن بدن مبارک سید الشهدا(ع) فرمودند "اما الاخره فبنور وجهک مشرقه".

استاد انصاریان ادامه داد: بعد از ایمان به وحدانیت خداوند بزرگ و ابراز بندگی در مقابل عظمت خداوند ، ازجمله ویژگیهای اعتقادی هر یک از مسلمانان را می توان توجه به پیامبر اکرم (ص)و سیره آن حضرت و احترام و تکریم به اهل بیت (ع) دانست. اعتقادی که نشآت گرفته از اصول دین اسلام است.

استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد:  هر یک از مسلمین بدنبال این هستند که ضمن آشنایی با سیره آن حضرت و اهل بیت (ع) ایشان به نحو شایسته محبت و علاقه خود را به آن خاندان ابراز نمایند ، تا با تمسک به آنان بتوانند ارتباط قلبی خود را با خداوند متعال پیوند داده ، و با انتخاب الگوهای دنیایی و اخروی همواره به این ارتباط تداوم بخشند.

استاد انصاریان افزود: یکی از راههایی که مسلمین از آن بهره می گیرند زیارت قبور و حضور در فضای معنوی و روحانی بقاع متبرکه و صحن ها و رواقهای حرم آن بزرگواران برای راز و نیاز و خلوت با معبود یکتاست، که هر یک از مومنین با توجه به درجات علمی و معنوی خود از آن بهره مند می شود.

وی بیان داشت: انجام این وظیفه موجب می شود که علاوه بر ارتباط معنوی خود انسان به آن منابع نور، زمینه اتصال جمع عظیمی از پاک ترین انسانها که زائران آن اعتاب مقدسه هستند با حضرات معصومین(ع) فراهم شود.

این استاد حوزه افزود: مشاهد مشرفه و اعتاب مقدسه و حرم‌های مطهره حضرات معصومین(علیهم‌السلام) از مراکز مهم پرستش و تقرب به خداوند متعال و محل نزول ملائکه و مزار اولیاء رحمان و عروج و صعود به عوالم بالا و ملکوت اعلی است این مقامات عالیه  که از تجلیات الهیه  در اعلی مرتبه رفعت و عظمت می باشند و به حضور تشرف ارواح انبیاء و اولیاء مأمورند، باید از جهت ظاهر بارگاه آستان فرشته پاسبان آنها آباد و بهترین جلوه های ظهور و شکوه را داشته باشند.

این مفسر قرآن و نهج البلاغه یادآور شد: هر که در این میدان قدمی بردارد و به اندازه خود ادای وظیفه کند حتماً مشمول دعای حضرت  امام صادق(ع) که با حال تضرع در سجده فرمودند خواهد بود که فرمودند "رحم الله امراء احیا امرنا" خداوند کسی که امر ما را زنده می کند مورد رحمت خود قرار دهد.

انتهای پیام  313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha