یکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۴
گزارش عملکرد دوسالانه معاونت پژوهش جامعه‌الزهرا(س) تشریح شد

حوزه/معاون سابق پژوهش جامعه‌الزهرا(س) ضمن ارائه گزارش عملکرد دوسالانه به برنامه‌های تأسیسی، تکمیلی و طرح‌نامه‌های پژوهشی جهت تحقق اهداف این معاونت اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری«حوزه»، سیده سعیده غروی، معاون سابق پژوهش جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) گفت: بدون تردید دستیابی به اهداف و چشم‌اندازهای مجموعه مقدس جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) به عنوان برترین نهاد حوزوی تأثیر­گذار و بین ­المللی بانوان، در سایة نظام آموزشی پویا و هدفمندی که در صدد تولید دانش و نوآوری باشد، نقش سازنده­ تری را در جامعه اسلامی ایفا خواهد کرد.

*موفقیت در عرصه پژوهش، مرهون نظام آموزشی پژوهش‌نگر است

غروی با بیان اینکه در معاونت پژوهش، تلاش برای افزایش آگاهی، کشف، گسترش و تعمیق آموزه­های اسلامی مورد توجه است، اظهار داشت: این معاونت با زمینه ­سازی و نهادینه کردن پژوهش در برنامه­ های آموزشی و برنامه­ ریزی کوتاه‌مدت و بلند­مدت پژوهشی در صدد است تا از بدو تحصیل، زمینه ­های رشد، شکوفایی، بروز خلاقیت، نوآوری و تولید علم را در میان طلاب، اساتید و دانش ­آموختگان جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) فراهم آورد.

وی که بیش از دو سال، معاونت پژوهش جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) را به عهده داشته است، تصریح کرد: معاونت پژوهش جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) از اردیبهشت ­ماه ۱۳۹۴ تاکنون کوشیده است با برنامه­ ریزی­ های منسجم و هدفمند، بخشی از اهداف پژوهشی جامعه علمی کشور را تأمین کند، هر چند موفقیت در این عرصه، مرهون نظام آموزشی پژوهش‌نگر است (که خلأ جدی آن در جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) مشهود است.

*برنامه‌های تأسیسی، برنامه‌های تکمیلی و طرح‌نامه‌های پژوهشی در دستور کار معاونت پژوهش

معاون سابق پژوهش جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) یادآور شد: برنامه ­ریزی دوسالانه معاونت پژوهش بر مبنای سه هدف اصلی «ظرفیت­شناسی پژوهشگران و طلاب مستعد پژوهش»، «برنامه­ریزی در جهت ظرفیت‌سازی» و «ارتقا­بخشی سطح پژوهشی اساتید و پژوهشگران» شکل گرفته است.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های تأسیسی، برنامه‌های تکمیلی و طرح‌نامه‌های پژوهشی جهت تحقق اهداف معاونت پژوهش به صورت هدفمند برنامه‌ریزی شد، افزود: برنامه­ های تأسیسی، برنامه ­هایی است که برای اولین­ بار در معاونت پژوهش انجام شده و فاقد سابقه قبلی است.

*جامعه‌الزهرا(س)؛ اولین نهاد حوزوی خواهران که مجوز برگزاری کرسی‌های ترویجی، نقد و مناظره را دریافت کرده است

غروی، برگزاری پنج کرسی ترویجی، نقد و مناظره در سال ۹۵ و ابتدای ۹۶ را از جمله برنامه های تأسیسی این معاونت برشمرد و ادامه داد: این معاونت افتخار داشت که با برگزاری نشست‌های علمی پژوهشی از سوی شورای انقلاب فرهنگی، مجوز برگزاری کرسی‌ها را دریافت کند که به گفته این شورا، جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) اولین نهاد حوزوی خواهران است که مجوز برگزاری کرسی‌ها را دریافت کرده است.

وی با بیان اینکه ۲۰ نشست تخصصی ویژه اساتید و پژوهشگران در طول این مدت برگزار شده است، گفت: در طول دو سال گذشته، ۳۹ نشست علمی پژوهشی ویژة طلاب، اساتید، پژوهشگران، اعضای انجمن ­های علمی پژوهشی و دستیاران پژوهش توسط معاونت پژوهش برگزار شد.

*تأسیس و راه‌اندازی ۶ انجمن علمی پژوهشی در طول یک سال گذشته در جامعه‌الزهرا(س)

معاون سابق پژوهش جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) اضافه کرد: از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ تا کنون ۱۷ کارگاه عمومی، ۱۴ کارگاه ویژه دستیاران پژوهش، ۱۷ کارگاه ویژه اعضای انجمن­ها و ۳ کارگاه ویژه کتابداران جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) برگزار شده که در مجموع، ۵۱ کارگاه و ۳۱۵ ساعت را شامل می‌شود.

غروی با اشاره به اینکه ۶ انجمن علمی پژوهشی در طول یک سال گذشته در جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) تأسیس و راه‌اندازی شده است، عنوان کرد: تحقق فرهنگ پژوهش گروهی و برنامه­ریزی و اجرای ۶ کلان پروژة پژوهشی و همچنین طراحی و اجرای ۸ فراخوان حمایتی از آثار طلاب و اساتید و پژوهشگران جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) از دیگر برنامه‌های تأسیسی معاونت پژوهش در دو سال گذشته است.

وی یادآور شد: برگزاری جشنواره پژوهشی بین­ المللی بانو امین(ره)، برگزاری جشنوارة پژوهشی فجر و همچنین اجرای دوره تربیت دستیار پژوهش از جمله برنامه‌هایی بودند که برای اولین بار در جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) اجرا شدند.

*برنامه‌های تکمیلی معاونت پژوهش جامعه‌الزهرا(س) در طول دو سال گذشته

معاون سابق پژوهش جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) در ادامه به برنامه‌های تکمیلی معاونت پژوهش جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) در طول دو سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: برنامه ­های تکمیلی آن دسته از فعالیت­های پژوهشی است که در ادامه، تکمیل و اصلاح برنامه­ های گذشته انجام شده است.

غروی افزود: بهسازی امور کتابخانه، توسعة همکاری­ها، تعاملات و تفاهم‌نامه­های پژوهشی با سایر مراکز علمی پژوهشی و برگزاری همایش آموزش پژوهش‌محور که از مقام پژوهشگران جلیل شد، از جمله برنامه‌های تکمیلی این معاونت بود.

وی اضافه کرد: در این مدت، ۲۷ جلسه شورای نشر آثار پژوهشی معاونت پژوهش و ۲۰ جلسه شورای پژوهش معاونت، طبق سنوات گذشته برگزار شد.

*ارائه ۱۲ طرح‌نامه پژوهشی از سوی معاونت پژوهش جامعه‌الزهرا(س)

معاون سابق پژوهش جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) به طرح‌نامه‌های پژوهشی این معاونت اشاره و تصریح کرد: معاونت پژوهش از اردیبهشت‌ماه ۹۴ تا خردادماه ۹۶، به منظور تحقق اهداف پژوهشی جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها)، ترسیم وضعیت مطلوب، ایجاد فرصت منظم پژوهشی، استفادة صحیح از منابع و هموار ساختن راه مناسب شناسایی و پرورش استعداد­های پژوهشی، اقدام به تنظیم و ارائه طرح نامه ­های پژوهشی کرده است که برخی از آن­ها در حال بررسی و شماری دیگر نیز به دلیل نبود بستر مناسب اجرایی در مجموعه متوقف شده است.

غروی در پایان عنوان کرد: ۱۲ طرح‌نامه پژوهشی از سوی معاونت پژوهش در طول دو سال گذشته ارائه شده که به شرح ذیل است:  

  1. طرح ساماندهی و حمایت از پایان­نامه­های سطح چهار جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها)؛
  2. طرح پژوهشکدة مجازی معاونت پژوهش؛
  3. طرح سایت اندیشکده زن و خانواده؛
  4. طرح همایش کتاب سال بانوان؛
  5. طرح ساماندهی و پشتیبانی فعالیت­های پژوهشی طلاب، اساتید و دانش‌آموختگان جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها)؛
  6. طرح هم­اندیشی ملی جایگاه زن و خانواده در جهان معاصر؛
  7. طرح برگزاری کارگاه­های مهارت­افزایی پژوهشی اساتید جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها)؛
  8. طرح تحقق آرای فقها و مدارک آن­ها در مسائل فقه بانوان؛
  9. طرح مشاوران پژوهشی؛
  10. طرح ترسیم نقشة علمی تولیدات علمی­پژوهشی در حوزة زنان و خانواده؛
  11. طرح تشکیل کارگروه سیاست­گذاری و آسیب­شناسی پژوهش­های کاربردی؛
  12. طرح تربیت پژوهشگر.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha