شنبه ۱۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۷
غدیر، نقطه تلاقی کاروان رسالت با طلایه داران امامت است/مسئولان در قراردادها و مذاکرات به عزت ایران توجه کنند

تولیت حرم حضرت معصومه(س)غدیر را حکایت تداوم خط و مسیر رسالت و نبوت از طریق امامت عنوان کرد: غدیر نقطه تلاقی کاروان رسالت با طلایه داران امامت است، از این رو اهمیت دادن به غدیر اهمیت دادن به رسالت است. غدیر حادثه ای است که دشمن را به خشم آورده و آنها را مأیوس کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه،‌ حجت الاسلام والمسلمین سید محمد سعیدی در شب عید سعید غدیر در شبستان امام خمینی(ره) ضمن گرامیداشت سالروز جشن ولایت امام علی علیه السلام با اشاره به آیاتی که در واقعه غدیر بر پیامبر اعظم نازل شد، گفت: غدیر، سرگذشت یک روز تاریخی و مکانی جغرافیایی نیست تا انسان در کنار سایر وقایع به آن بنگرد، بلکه غدیر یک تفکر است که مبنای آن طرح و برنامه الهی برای هدایت بشر است.
وی غدیر را حکایت تداوم خط و مسیر رسالت و نبوت از طریق امامت عنوان کرد: غدیر نقطه تلاقی کاروان رسالت با طلایه داران امامت است، از این رو اهمیت دادن به غدیر اهمیت دادن به رسالت است. غدیر حادثه ای است که دشمن را به خشم آورده و آنها را مأیوس کرده است.
تولیت حرم حضرت معصومه(س) افزود: خداوند در قرآن وقتی درباره غدیر می خواهد سخن بگوید، ابتدا درباره ناراحتی و بدحال شدن دشمنان اشاره می دارد و در ادامه بیان می دارد که امروز دین و نعمت بر شما کامل شد. در ادامه آیه نیز خدا به مؤمنان امر می کند که از این ناراحتی دشمنان که ممکن است هر نوع واکنشی نسبت به این ناامیدی از خود نشان دهند، نترسید، بلکه از نافرمانی من که خدای شما هستم، بترسید.
امام جمعه قم نترسیدن مؤمنان از کافران را اصلی دینی عنوان کرد و گفت: مؤمنان نباید از کافران و دشمنانشان بترسند، وادادگی نشان دهند و در برابر آنها لبخند بزنند. البته مؤمن سخن حق می گوید و با فرهنگ با دیگران سخن می گوید، ولی این تفاوت دارد که انسان از روی ترس و بی اعتمادی نسبت به خودش با دشمنان حرف بزند؛ مؤمن تنها باید از این بترسد که احکام و فرامین الهی را انجام ندهند. 
وی با اشاره به ویژگی های واقعه غدیر گفت: در روز غدیر از تمامی بلاد و سرزمین های اسلامی تعداد قابل توجهی از مسلمانان اجتماع کرده بودند، اجتماع کنندگان در روز غدیر مسلمانانی بودند که مناسک عظیم حج و عمره را با محوریت حضرت نبی مکرم اسلام(ص) بجا آوردند و در حال بازگشت به سرزمین خود بودند، دلیل اجتماع مسلمانان در غدیر خم، ابلاغ فرمان الهی مبنی بر ابلاغ دستور الهی بود، تا آن زمان این تنها اجتماع عظیم مسلمانان از مناطق مختلف در محضر رسول خدا بود و در این مراسم حضرت زهرا سلام الله علیها از ابتدای حرکت تا بازگشت حضور داشتند ولی حضرت علی علیه السلام در یمن در حال مأموریت بود و در مکه به پیامبر(ص) ملحق شدند.
وی درباره دیگر ویژگی های واقعه غدیر گفت: آنچه در این سفر اتفاق افتاد، نخست آموزش یک عمره و حج کامل با مدیریت رسول خدا(ص) بود و دیگری معرفی حضرت علی علیه السلام و یازده فرزند معصومشان به عنوان خلفا و جانشینان پیامبر(ص) که مهترین اتفاق این سفر حج بود.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی با اشاره به فرازهایی از خطبه حضرت رسول اکرم(ص) گفت: رسول اکرم(ص) بیان می دارد خداوند گفته و من از طرف خدا می گویم که مردم غیر از علی(علیه السلام) هیچ کس دیگری امیرالمؤمنین نیست. چراکه در غدیر خم تنها رسالت پیامبر بیان جانشینی امام علی علیه السلام نبود، بلکه بعد از معرفی امیرالمؤمنین، معرفی یازده فرزند معصوم ایشان بود.
وی افزود: نخستین کسی که با امیرالؤمنین بیعت کرد، شخص نبی مکرم اسلام(ص) بود و بیعت مردان از ظهر شروع و تا شب ادامه یافت و بیعت زنان نیز پس از مردان تا پاسی از شب ادامه داشت. 
امام جمعه قم با بیان این که نقش مردان و زنان هر کدام جداگانه در روز غدیر در تعیین سرنوشتشان به خوبی آشکار بود، گفت: اسلام برای زن ارزش قائل است و او را در جایگاه شایسته خود نشانده است، بر خلاف غربی ها و مسلک هایی که زن را از جایگاه اصلی خود خارج کرده است.
وی افزود: پیامبر(ص) مسئولیت کسانی که در واقعه غدیر حضور داشتند را در چند محور بیان کردند؛ پیامبر وفای به عهد و بیعت را نخستین وظیفه حاضران دانست، دوستی با دوستان علی علیه السلام و دشمنی با دشمنان ایشان وظیفه دیگری بود که پیامبر(ص) برای مردم تبیین کرد. برای کسانی که حادثه روز غدیر حضور داشتند، ابلاغ آن وظیفه دیگری بود که پیامبر(ص) بر دوششان قرار داد.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی با بیان این که پیامبر (ص)در خطبه غدیریه هشدارهایی را نیز به مردم دادند، گفت: پیامبر در این خطبه بیان می دارد که مبادا تحت تأثیر قدرت طلبان قرار گیرند و حادثه غدیر را فراموش کنید. پیامبر(ص) در این روز افرادی که امامت علی علیه السلام را انکار می کنند و کسانی که امامت ایشان را غصب می کنند را لعنت کردند.
وی خاطرنشان کرد: خداوند که پیروان پیامبرش را بعد از ایشان به حال خود رها نکرد، در زمان غیبت حجت خود نیز امت را رها نکرده است؛ فقهای جامع الشرایط تحت عنوان ولایت فقیه، به عنوان کسانی که راه پیامبر(ص) و مسیر ولایت را می پیمایند، را قرار داد که مردم به آنها مراجعه کنند.
امام جمعه قم ادامه داد: از زمان واقعه غدیر تا روز ارتحال نبی مکرم اسلام(ص) زمان زیادی نگذشت، ولی مردم غدیر را فراموش کردند و کاری کردند که تا امروز آن آسیب دامن مسلمانان زیادی را گرفته است. اگر می شنویم مردم مظلوم میانمار تحت ستم قرار گرفته اند، به خاطر ظلمی است که در مسیر ولایت شده است. مسلمانان در سراسر جهان ظلم هایی که می بینند، ریشه آن در ظلم نخستین است که بر امت پیامبر(ص) شد.
وی با اشاره به رهبری مقام معظم رهبری بعد از امام خمینی(ره) گفت: مردم ایران بعد از امام خمینی(ره) که خبرگان رهبری حضرت آیت الله خامنه ای را معرفی کردند، از ایشان حمایت کردند و امید است تمامی افرادی که در حال خدمت رسانی در این نظام هستند، باید قدر این نعمت را بدانند و هر آنچه ایشان بیان می کنند، گوش دهند و از دشمنان هراسی نداشته باشند و با دشمن محکم سخن بگویند. ما امروز قدرت بزرگ منطقه هستیم، از این رو مسئولان نباید در قراردادها و مذاکرات کاری کنند که از این قدرت و عزت کم شود. این عزت و قدرت را خدا و اهل بیت(ع) و خون پاک شهیدان و مجاهدت ها به دست آمده است، اینها سرمایه هایی نیست که در میز مذاکره به دشمن واگذار شود.

انتهای پیام// ۱۵/ ۳۱۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha