به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین سید مصباح عاملی، در اردوی یک روزه ایثارگران حوزه علمیه خراسان و خانواده های آن ها که در اردوگاه مازندران در مشهد مقدس برگزار شد با اشاره به تقارن شروع سال تحصیلی، هفته دفاع مقدس و ماه محرم، ابراز کرد: این تقارن یک حرکت و روند تاریخی را به ما متذکر می شود که تعلیم و تربیت، جهاد و شهادت و استمرار این فرهنگ سه مرحله اساسی در تحقق حوزه علمیه انقلابی است.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان افزود: شخصی که می خواهد در مسیر جهاد و شهادت حرکت کند قبل از هر چیز نیاز به تعلّم و تربیت دارد و تنها انسان آگاه، ساخته شده و شخصی که جهاد با نفس کرده باشد می تواند در این مسیر به موفقیت برسد.
مدیر حوزه علمیه خراسان با تأکید بر نقش اثرگذار طلاب حوزه علمیه در هدایت و راهنمایی جامعه، عنوان کرد: طلبه مجاهد یک مجاهد عادی نیست چراکه علاوه بر حرکت در مسیر جهاد و شهادت، همواره مسئولیت ارشاد و هدایت مردم را نیز بر دوش دارد.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی، تعلّم و تربیت را مهم ترین و زیربنایی ترین گام در مسیر جهاد و شهادت دانست و گفت: شهدا، ایثارگران و جانبازان حوزه علمیه و خانواده های ایشان پیشانی حوزه های علمیه هستند و بدون ایشان پیشگامی حوزه علمیه در عرصه دفاع از آرمان ها و ارزش ها دیده نمی شود.
وی با اشاره به آیه «إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَى مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنْفُسَهُمْ وَ أَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ...» (توبه/ 111)، اظهار کرد: جانبازان و ایثارگران حوزه علمیه اسناد تاریخی ماندگاری برای حرکت جهادی آن و نمادی از توأمانی علم و عمل در میدان های مختلف بوده اند.
مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان این که انقلاب اسلامی تحولی بنیادین در ادیان ابراهیمی و در سرنوشت تاریخ ایجاد کرده است، ابراز کرد: دفاع از مکتب و حریم اهل البیت (ع) علاوه بر کسب علم، آگاهی و شایستگی های لازم، احتیاج به استقامت و پایداری در مسیر حق دارد.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، توحید و خدامحوری، عدالت و دادگستری و کرامت انسانی را سه محور اساسی در ادیان الهی از جمله اسلام معرفی کرد و گفت: جهاد در مسیر حفظ حرمت حریم مکتب اجتناب ناپذیر است چراکه تحقق محورهای یاد شده منافع دشمنان ما را به خطر می اندازد و آن ها خواستار بی عدالتی، ظلم، کفر و استثمار هستند.
حجت الاسلام والمسلمین عاملی تصریح کرد: استمرار فرهنگ جهاد و شهادت در حفظ دستاوردها و آرمان های مکتب ضروری و خود مرحله ای از جهاد است و می توان گفت که شعار «جنگ جنگ تا پیروزی» امروز به «جنگ جنگ تا رفع فتنه در جهان» تغییر پیدا کرده است.
مدیر حوزه علمیه خراسان، تبیین صحیح فرهنگ جهاد و شهادت را یکی از وظایف اصلی طلاب حوزه علمیه دانست و افزود: اگر این روحیه و فرهنگ جهادی و انقلابی در حوزه علمیه و جامعه زنده بماند، حرکت به سمت فعالیت مجاهدانه، پرهیزکاری، انقلابی گری و تعالی به صورت خودبخود اتفاق می افتد.
حجت الاسلام و المسلمین عاملی در بخش دیگری از سخنان خود تدوین و حفظ آثار، زندگی نامه ها، دست نوشته ها و خاطرات، توانمندسازی علمی ایثارگران و جانبازان و خانواده های آن ها، توانمندسازی فرهنگی و ارتباط مستحکم ایشان با مسئولین حوزه علمیه را به عنوان پیشنهادهایی برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در حوزه علمیه خراسان برشمرد.
وی عنوان کرد: جانبازان و ایثارگران حوزه علمیه خراسان ثبت خاطرات خود را دست کم نگیرند چراکه همین نوشته ها می تواند عاملی در استمرار روحیه انقلابی و انتقال آن به نسل های بعدی باشد که خلأ آن اکنون حس می شود.
مدیر حوزه علمیه خراسان در پایان گفت: فرهنگ جهاد و شهادت باید ابتدا در ما و خانواده های ما تثبیت شده و از آن جا سرازیر جامعه شود تا بتواند نقش تحول آفرین خود را در جامعه به نمایش بگذارد.
انتهای پیام/313/25