به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از قزوین ،حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل، عصر امروز در جلسه شورای اقامه نماز، با اشاره به تعداد مساجد استان گفت: در استان حدود ۲۲۰۰ مسجد دوجود دارد که به طور میانگین در مساجد شاخص و پرجمعیت ما حدود ۱۵۰ نفر برای اقامه نماز ظهر و عصر و مغرب و عشاء حضور مییابند.
وی افزود: اینکه تنها یکی از کارکردهای مساجد که اقامه فریضه نماز جماعت است؛ مورد استفاده قرار گیرد از مسائلی است که تلاش بیشتر مسئولان امر را برای کار و برنامهریزی در این راستا میطلبد و در این خصوص امام جمعه شهر قزوین نیز معتقد است از تمامی ظرفیتهای دینی این پایگاه عظیم استفاده نشده است.
وی ادامه داد: مساجد خانههای بهشتی روی زمین هستند که مظلوم و مهجور واقع شدهاند و یکی از وظایف ماست که در این مکان های مقدس و ارزشمند برای آحاد مردم وجوانان برنامه های منظم فرهنگی وقرآنی داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین عادل بیان داشت: ما در سطح استان ۳۳۰ کانون در مجموعه مساجد استان داریم که سه هدف و اصل مسجد محوری، تربیت محوری و جوانگرا بودن در برنامهریزی این کار مد نظر است.
مدیر کل اوقاف وامور خیریه استان قزوین تصریح کرد: مساجد بهترین پایگاه دینی و مذهبی هستند و میبایستی به صورت مدیریت واحد و منسجم اداره شوند تا از تمام ظرفیتهای آن بتوان بهرهبرداری کرد.
وی اظهار کرد: اگر بخواهیم مساجد را خانه خدا و مردم کنیم باید برخی تفکرات حاکم بر مساجد را اصلاح کرده و از تمام ظرفیت مساجد استفاده کنیم و این محقق نمیشود مگر با مدیریت جامع و داشتن یک برنامه راهبردی برای مساجدمی باشد.
وی ادامه داد: نبود این مدیریت واحد و تفکرات حاکم بر آن باعث شده که متاسفانه از حضور جوانان در مسجد بیبهره باشیم و تبدیل مساجد به مسجد مسکوت را شاهد باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین عادل عنوان داشت: اگر بتوانیم جوانان را به مساجد جذب و آن را درست مدیریت کنیم؛ آن موقع میتوانیم شاهد توسعه برنامههای فرهنگی، کاهش بزهکاری و ترویج اخلاق دینی در جامعه باشیم..
مدیر کل اوقاف وامور خیریه استان قزوین تصریح کرد: هیات امنای مساجد باید بر اساس نیازهای روز برنامههای مسجد را برنامهریزی کنند و در مجموع هماهنگ با جامعه امروزی شوند.