به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از قزوین، حجت الاسلام اسد الله مهر آرا، صبح امروز در جمع طلاب مدرسه علمیه صالحیه قزوین گفت: احترام به پدر و مادر معنی گسترده و وسیعی دارد به طور خلاصه هر شکل وهر نوع بی احترامی و هر چیزی که موجب ناخشنودی و نارضایتی آنها شود، باید از آن دوری جست و در برابر آنها کاملاً خاضع وخاشع باشیم.
مدیر مدرسه علمیه صالحیه قزوین خاطرنشان کرد: در آیه ۱۴۱۵ سورۀ مبارکۀ لقمان، درباره نعمت وجود پدر و مادر و زحمات و خدمات و حقوق آنها و نیز قرار دادن شکر پدر و مادر در کنار شکر الله آمده است «وَوَصَّيْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْنًا عَلَى وَهْنٍ وَفِصَالُهُ فِي عَامَيْنِ أَنِ اشْكُرْ لِي وَلِوَالِدَيْكَ إِلَيَّ الْمَصِيرُ / و انسان را در باره پدر و مادرش سفارش كرديم مادرش به او باردار شد سستى بر روى سستى و از شير باز گرفتنش در دو سال است [آرى به او سفارش كرديم] كه شكرگزار من و پدر و مادرت باش كه بازگشت [همه] به سوى من است».
وی افزود: نیکی به پدر و مادر آن قدر مهم است که در قرآن در کنار توحید توصیه شده و در احادیث نیز احسان به والدین بسیار سفارش شده و نگاه رحمت به والدین، پاداش حج داشته ورضایت آن دو، رضای الهی است و خشم آنان خشم خداست و احسان به پدر و مادر عمر شخص را طولانی می کند و سبب می شود که فرزندان او هم به وی احسان کنند.
حجت الاسلام مهر آرا اظهار کرد : قرآن کریم در ضمن چند آیه پس از دعوت به خداپرستی و توحید و شریک قرار ندادن برای خدای متعال سفارش اکید به نیکی پدر و مادر می کند و این تعابیر نشان از اهمیت نیکی کردن به پدر و مادررا نشان می دهد.
استاد حوزه علمیه قزوین خاطرنشان کرد: قرآن به حقوق پدر و مادر آن چنان اهمیت می دهد که در چند مورد بعد از نهی از شرک به خداوند، احسان و نیکی به پدر و مادر را سفارش می کند.
وی خاطرنشان کرد: در روایتی حضرت امام صادق (ع) در جواب این سؤال که کدام اعمال برترند؟ می فرمایند: "نماز اول وقت، نیکی به والدین و جهاد". آوردن نیکی به پدر و مادر بعد از نماز اول وقت و قبل از جهاد نشان از اهمیت آن نزد ائمه(ع) دارد.
نظر شما