به گزارش خبرگزاری «حوزه»، بعد از وقوع فاجعه میانمار و کشتار مسلمانان روهینگیا از سوی دولت میانمار که با چراغ سبز برخی از دول غربی و رژیم های استکباری در جهان همراه است، کشور بنگلادش پذیرای آوارگان روهینگیایی است که از ترس جانشان به این کشور همسایه پناهنده شده اند. برای آشنایی با شرایط زندگی مسلمانان آواره میانماری سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه با محمد منیر حسین خان از کشور بنگلادش به گفت و گو پرداخت.
محمد منیر حسین خان کارشناس و طلبه بنگلادشی با اشاره به وضعیت اسفناک مسلمانان روهینگیایی در کشورش گفت: وضعیت فعلی آوارگان روهینگیای میانماری در بنگلادش قابل توصیف نیست و در حالت بسیار سخت و دشواری به سر می برند و این در حالی است که به دور از هرگونه امکانات و رفاهیات اولیه در اردوگاه ها روزگار می گذرانند.
مسلمانان روهینگیا کنار جاده و بی سرپناه زندگی می کنند
وی ادامه داد: این مسلمانان آواره که به ظلم از خانه های خود آواره شده اند، کنار جاده ها و بدون هیچ سرپناهی به سر می برند و با کمبود مواد غذایی ، دارو، آب آشامیدنی، لباس و غیره روبرو هستند .
بیش از 600 هزار مسلمان روهینگیایی نیازمند کمک های فوری هستند
کارشناس بنگلادشی خاطر نشان کرد: در حال حاضر مسلمانان آواره روهینگیایی احتیاج به کمک های بشردوستانه فوری مردم جهان به ویژه کشورهای اسلامی دارند. تعداد مسلمانان میانماری آواره در بنگلادش فعلا به بیش از ششصد هزار نفر رسیده است که اغلبشان کودکان بی سرپرست هستند.
وی با اشاره به برخی از اقدامات دولت بنگلادش برای اسکان مسلمانان روهینگیایی گفت: با توجه به تعداد روزافزون آوارگان روهینگیا و کمبود و محدودیت وسایل رفاهی و خدماتی در بنگلادش، دولت این کشور تعدادی را در داخل اردوگاه ها و کمپ ها اسکان داده است. همانطور که قبلا گفته شد؛ خیلی از آوارگان در کنار جاده ها و دشت ها زیر آسمان در باران های شدید موسمی بدون سر پناهی با مشقت فراوان روزها و شبها را سپری می کنند.
کارشناس بنگلادشی تصریح کرد: مسلمانان آواره روهینگیا بدون کمک های بشر دوستانه و همکاری های بین المللی و در سایه بی توجهی سازمان های مسئول به رسیدگی احوال آوارگانی که تعدادشان روز به روز در حال افزایش است زندگی می کنند و ساماندهی این حجم از آوارگان به تنهایی برای بنگلادش دشوار است.
محمد منیر حسین خان با اشاره به سابقه حملات بودایی های افراطی و دولت میانمار به مسلمانان روهینگیا و اخراج آنها از سرزمین و خانه های خودشان گفت: درطی سالهای گذشته بعد از حملات مکرر بودایی های افراطی و ارتش میانمار به مسلمانان مظلوم این منطقه بنگلادش چندین مرتبه پذیرای آوارگان مسلمان میانماری بوده است.
حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا از مسلمان سوزی در میانمار
وی در پاسخ به این سوال که جنایات علیه مسلمان های میانمار با چه هدفی و چه پشت پرده ای در حال انجام هست ، گفت: به نظر ما جنایات علیه مسلمانان روهینگیا با اهداف سیاسی و پاکسازی قومی و مذهبی و با پشتیبانی و حمایت و هدایت دولتها و رژیم هایی مانند چین و رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا و کشورهای غربی و در سایه سکوت مجامع بین المللی انجام می شود.
گفت و گو از وجیهه سادات حسینی