دوشنبه ۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۹
 نقش بانوان در میراث مکتوب تمدن اسلامی مغفول مانده است

حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین مدنی تصریح کردند: نقش بانوان در میراث مکتوب تمدن اسلامی مغفول مانده است.

به گزارش خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمود مدنی، امروز در گفت و گویی، به موضوع اهمیت کتاب و نقش میراث مکتوب در تمدن بشری اشاره و عنوان کرد: برخی افراد، آغاز تمدن انسانی را همزمان با کتابت و میراث مکتوب می‌دانند.

مدیر جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) با اشاره تمدن سومریان به این که قدیمی ترین تمدن شناخته شده بشری است، اظهار داشت: این تمدن به عنوان میراثی پرافتخار در اختیار ما است که 82 قانون بر روی یک سنگ نوشته حک شده است.

حجت الاسلام و المسلمین مدنی با تصریح بر اینکه با حذف کتابت و میراث مکتوب از تمدن بشری، بیش از 90 درصد میراث علمی بشر از بین می‌رود، تأکید کرد: نوشته، نوشتار و کتاب، سنگ تمدن بشری و منتقل کننده اساس دانش، فرهنگ و تمدن انسانی به نسل‌های بعد است.

وی با بیان اینکه نقش بانوان در میراث مکتوب تمدن اسلامی مغفول مانده است، گفت: در طول تاریخ و تمدن پرافتخار اسلام، شخصیت‌های علمی برجسته ای در میان بانوان حضور داشتند که تألیفاتی از خود به یادگار گذاشتند.

مدیر جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) افزود: بانو «آمنه بیگم مجلسی»، خواهر علامه مجلسی یکی از بانوان مجتهده در عصر خود بودند که از دانش و فقاهت ایشان، تألیفاتی به جای مانده، اما چهره ایشان در میان ما شناخته نشده است.

حجت الاسلام و المسلمین مدنی ادامه داد: بانو «فاطمه فیض» خواهر علامه فیض کاشانی از دیگر بانوان دانشمند و بافضیلتی است که آثار ارزشمندی از ایشان به دست ما رسیده است.

وی به دختر شهید اول اشاره کرد که بانوان آن عصر درباره مسائل فقهی به ایشان مراجعه می‌کردند و اظهار داشت: جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) در ادامه این مسیر نورانی اقداماتی در دستور کار خود دارد تا بانوان جامعه به نقش و جایگاه شایسته خود در پیشبرد فرهنگ اسلامی برسند.

برگزاری همایش کتاب سال بانوان در جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها)

مدیر جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) با بیان اینکه برگزاری همایش ملی کتاب سال بانوان با حمایت و تصویب هیئت امنای این مؤسسه در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: امروز در حوزه بانوان، حوزه علمیه‌ای به گستردگی جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) در کل جهان اسلام نداریم.

حجت الاسلام و المسلمین مدنی به سابقه درخشان این مؤسسه اشاره کردند و ادامه داد: جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) هم اکنون 14 هزار طلبه شاغل به تحصیل و بیش از 50 هزار فارغ التحصیل در سطوح و رشته‌های مختلف تحصیلی دارد، همچنین مجتمع آموزشی تربیتی هدی و مجموعه دانشکده هدی وابسته به این مؤسسه هستند.

وی تصریح کرد: یکی از اقدامات جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها)، برگزاری همایش کتاب سال بانوان است و این مؤسسه با چنین ظرفیت بالایی در این مسیر مقدس گام برمی دارد.

برگزاری همایش بانو مجتهده امین در هفته پژوهش

مدیر جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) یادآور شد: سابقه همایش کتاب سال بانوان با عنوان همایش بانومجتهده امین بود که به صورت محدودتر و با اهداف کوچکتر به مدت دو سال در این مجموعه برگزار شده است.

وی افزود: امسال همایش بانو مجتهده امین همچون سال‌های گذشته در هفته پژوهش برگزار می‌شود.

محدوده کتاب سال بانوان محدوده گسترده‌ای است

حجت الاسلام و المسلمین مدنی با بیان اینکه محدوده کتاب سال بانوان محدوده گسترده ای است، گفت: این همایش در سال اول ویژه بانوان مؤلف در محدوده علوم اسلامی و پژوهشگران حوزه زن و خانواده از دیدگاه اسلام برگزار می‌شود.

وی یادآور شد: تا کنون شورای سیاستگذاری همایش کتاب سال بانوان، جلسات متعددی برگزار کرده و آیین‌نامه‌های لازم به تصویب رسیده است.

مدیر جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) اضافه کرد: تشکیل کمیته‌های مختلف و شورای علمی از دیگر برنامه‌های شورای سیاستگذاری این همایش است.

«صحیفه فاطمیه» اولین کتاب پس از رحلت پیامبرگرامی اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله)

حجت الاسلام و المسلمین مدنی بر لزوم هم فکری و هم اندیشی فرهیختگان و نهادهای مختلف در مسیر رشد و تعالی فرهنگ اسلامی کشور و جهان اسلام تأکید کرد و افزود: در تاریخ اسلام، «صحیفه فاطمیه» اولین کتاب پس از رحلت پیامبرگرامی اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله) است که توسط حضرت زهرا(سلام الله علیها) املا شد.

وی با بیان اینکه کتاب «صحیفه فاطمیه» از افتخارات همه مسلمانان به ویژه شیعیان است، تصریح کرد: در روایات اسلامی آمده است ائمه معصومین(علیهم‌السلام) از این کتاب بهره می‌بردند و این کتاب امروز در محضر حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه) است.

حجت الاسلام و المسلمین مدنی بیان داشت: جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) به عنوان مجموعه علمی حوزوی بانوان جهت نشان دادن ظرفیت‌های بالای بانوان تلاش می‌کند تا همه بدانند که حجاب، عفاف، پاکدامنی و دستورات دینی آسیبی به رشد علمی آنها در تمدن بشری نمی زند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha