یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
اردوهای آموزشی فشرده ضد افراط‌گرایی برای امامان جماعت سراسر مصر

حوزه/ دانشگاه الازهر با همکاری وزارت امور مذهبی این کشور قصد دارد اردوهای آموزشی فشرده‌ای برای امامان جماعت برگزار کنند. هدف از برگزاری این کلاس‌ها مبارزه با افراط‌گرایی دینی و تروریسم در استان های مصر به ویژه مناطق مرزی عنوان شده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه به نقل از المانیتور، مصر اردوهای آموزشی فشرده برای امامان جماعت سرتاسر این کشور به منظور تجدید گفتمان دینی، ترویج تعالیم میانه‌روی اسلامی و مبارزه با ایدئولوژی های افراطی برگزار می‌کند.

دانشگاه الازهر مقام ارشد آموزشی دینی در مصر، و بزرگترین و قدیمی‌ترین نهاد دینی اهل تسنن با همکاری وزارت امور مذهبی این کشور در مناطق مرزی، استان‌های جنوبی، منطقه دلتا و ‌های ساحلی این اردوگاه های آموزشی را راه اندازی کرده‌اند.

محمد مختار جمعه، وزیر اوقاف و امور مذهبی مصر در این باره گفت: این دوره‌های آموزشی با هدف ارتقای مهارت‌های امامان جماعت، افزایش قابلیت‌های آن‌ها برای ترویج آموزه‌های «حقیقی» و میانه‌روی اسلامی، همچنین مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی است.

شکری الجندی، معاون کمیته امور مذهبی پارلمانی نیز با تاکید بر اهمیت برگزاری این اردوهای آموزشی برای امامان جماعت به ویژه در مناطق مرزی گفت: ایجاد شفافیت به ویژه در مناطق مرزی حرکت بسیار مهمی است، به ویژه اینکه وزارت امور مذهبی تلاش دارد با آموزش امامان جماعت برای روبرویی با ایدئولوژی‌های افراطی در سرتاسر کشور آماده سازد.

آمنه نصیر، عضو پارلمان و استاد مطالعات اسلامی در دانشگاه الازهر در این باره گفت: برگزاری این دوره‌های آموزشی، حرکتی در جهت درست است در صورتی که اجرای آن‌ها درست انجام بگیرد. این تعالیم برای از بین بردن ایدئولوژی‌هایی که هدف آن‌ها گسترش تفکرات افراطی در کشور است، موثر خواهند بود. اگر امامان جماعت در این اردوهای آموزشی درست تعلیم ببیند، و یاد بگیرند چه طور تصویر حقیقی اسلام را به نمایش بگذارند، آموزش تاثیر مثبت گذاشته و یک حرکت معقولانه از سوی دانشگاه الازهر و وزارت امور مذهبی خواهد بود.

فقر و بی‌سوادی در مصر

نصیر در ادامه از این تصمیم برای برگزاری اردوهای آموزی به ویژه در مناطق مرزی چون استان های سوئز، اسماعیلیه، پورت سعید و مصر عالیا استقبال کرده و گفت: این آموزش‌ها می‌تواند امامان جماعت را برای تصحیح بسیاری سوءبرداشت‌های دینی که اغلب به علت بی‌سوادی و فقر زیاد، در دهه‌های گذشته، در ذهن مردم این مناطق وجود داشته موثر باشند.

براساس گزارش آژانس مرکزی بسیج عمومی و آمارگیری در سال 2015، نرخ بی‌سوادی در مصر عالیا در بالاترین میزان بوده است. بر اساس این آمار 32.1% ساکنان در استان جنوبی مینا بی‌سواد هستند. 31.4% در استان سوهاج  و 29.6% در بنی صوف به بی سوادی دچار هستند. گزارش دیگر منتشر شده نیز نشان داد که 56% ساکنان مصر عالیا نمی‌توانند نیازهای اولیه‌شان را برآورده کنند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha