به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا برته، شب گذشته در نشست مسئولان رسانه حوزه با جمعی از مدیران مدارس علمیه استان قم، ارائه گزارشی از تحولات، رویکردها و مأموریتهای ابلاغی رسانه حوزه و افزایش تعامل با مدارس علمیه را از جمله اهداف این نشست عنوان کرد.
سرپرست مدیریت رسانه و اطلاعرسانی حوزههای علمیه با اشاره به تغییرات ساختاری مجموعه مرکز مدیریت حوزههای علمیه، گفت: در این تغییرات، مرکزی تحت عنوان مرکز ارتباطات و امور بینالملل حوزه ایجاد شد، تا متکفل تنظیم ارتباطات، سیاستگذاری و سازماندهی آنها در شئون ملی با نهادهای نظام و همینطور در عرصه بینالمللی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین برته با بیان این که مدیریت رسانه و اطلاعرسانی یکی از مدیریتهای ایجاد شده در این مجموعه است، افزود: مجموعه خبرگزاری حوزه و افق حوزه که دو عرصه رسانههای دیجیتال و مکتوب حوزه هستند تجمیع شدند و مقرر شد تمامی فعالیتهای رسانهای حوزه در این مدیریت سازماندهی شود.
وی با اشاره به این که طیف و اندیشههای مختلفی که در حوزه وجود دارد کار رسانه را سخت کرده، بیان کرد: فروتنانه از تلاش های بزرگ و مهمی که در ۱۵ سال گذشته در رسانه حوزه صورت گرفته تقدیر می کنیم، اما عرصههای رسانه ای آنقدر سریع و تحول بردار است که هر کاری بکنیم، باز هم عقب هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین برته به تحولات رسانه حوزه در رویکرد جدید اشاره کرد و گفت: در رویکرد جدید، رسانه حوزه علاوه بر اینکه منعکس کننده رویدادها و دستاوردهای حوزوی است، از جانب طلاب جوان و بدنه حوزههای علمیه مطالبهگر از تصمیم گیران نیز هست.
وی تصریح کرد: رسانه حوزه نقش طرفینی دارد و صدای طلاب جوان را به مسئولان میرساند و از طرفی مواضع مدیران را منعکس میکند.
سرپرست مدیریت رسانه و اطلاعرسانی حوزههای علمیه گفت: فعالیت و دستاوردهای علمی مدارس علمیه منعکس نشده و گاهی مدارس علمیه در جریان فعالیتهای مدارس همسو نیز قرار نمیگیرند؛ مدارس علمیه در شهرستانها نیز چشم به راهند و میخواهند بدانند در قم چه میگذرد.
وی ابراز داشت: رسانه حوزه کاملاً آمادگی دارد بهصورت تخصصی و ویژه و حتی با انتشار ویژهنامههای تخصصی، منعکس کننده فعالیتهای مدارس در عرصههای آموزشی، پژوهشی و تربیت استاد باشد، مصاحبههای محصول محور بگیرد و در سطح کشور منعکس کند و بازخورد آنها را گرفته و به مدارس منتقل کند.
حجت الاسلام والمسلمین برته به طرح خبرگزاری حوزه با نام «صریح و بی پرده با آیت الله اعرافی» اشاره کرد و گفت: در این طرح انبوهی از نظرات طلاب و روحانیون در عرصههای مختلف آموزشی، اخلاقی، تربیتی، ازدواج و ... جمع آوری شده است و پس از انجام تحلیلهای آماری و میدانی به زودی رونمایی خواهد شد.
وی بیان کرد: در حوزههای علمیه نیازمند گفتمان سازی هستیم و رسانه حوزه آماده است در این عرصه فعالیت کند.
سرپرست مدیریت رسانه و اطلاعرسانی حوزههای علمیه با بیان این که نیاز است کارکردها و دستاوردهای حوزههای علمیه در جامعه مطرح شود، گفت: خبرگزاری حوزه با فعالیت در کانال تلگرام، سروش و اینستاگرام در زمینه شبکه های اجتماعی نیز فعال است و طیف وسیعی از خبرنگاران حوزه در کشور، اخبار حوزه را بازتاب میدهند.
وی تصریح کرد: رسانههای رسمی کشور مستقیماً از خبرگزاری حوزه نقل قول میکنند و اعلام کردهایم که نقل بدون ذکر منبع از این خبرگزاری آزاد است.
حجت الاسلام والمسلمین برته گفت: خبرگزاری حوزه تنها مرکز تولید رسمی خبر حوزه است که مصوبه شورای عالی حوزههای علمیه را دارد و در جامعه نهادینه شده که اگر خبری در این خبرگزاری منتشر شد، به آن اعتماد کنند.
وی ادامه داد: سوژهها و ویژگیهای بسیار خوبی در مدارس علمیه وجود دارد که میتوانند در جامعه بازتاب پیدا کنند، ولی ما از آنها بیاطلاع هستیم و اعلام میکنیم که از انتقادات، پیشنهادها و طرح ابتکاری شما استقبال میکنیم.
سرپرست مدیریت رسانه و اطلاعرسانی حوزههای علمیه فراجناحی بودن را یکی از خط قرمزهای رسانه حوزه عنوان کرد و گفت: همه طیفهای فکری اصیل حوزوی باید در رسانه سهم داشته باشند و هیچ طیف فکری نباید حذف شود.
وی بیان کرد: درصدد هستیم با همکاری برخی نهادهای کشوری مانند سازمان بهزیستی، وزارت علوم، بهداشت و دیگر نهادهای که با حوزه ارتباط دارند ویژهنامههای تخصصی مانند فقه اخلاق پزشکی و ... تولید کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین برته گفت: به دلیل عدم حضور حوزه در این عرصهها اتفاقاتی رخ داده است که میطلبد به سرعت وارد شویم و وقتی برای همکاری پیشنهاد میدهیم بهخوبی استقبال میکنند.
وی تصریح کرد: درصدد هستیم که غیر حوزویان مانند وزرا و معاونین وزرا را مشترک افق حوزه کنیم تا از اتفاقات حوزه مطلع باشند و از آنها بخواهیم که نظر بدهند و نیازهایشان را مطرح کنند و از ما مطالبه کنند.
انتهای پیام/313/30
نظر شما