به گزارش خبرنگارخبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین سید حسین میرمعزی صبح امروز در اولین اجلاسیه فقه مسائل مستحدثه که در سالن همایش مدرسه علمیه معصومیه(س) برگزار شد، اظهار داشت: فقه پس از انقلاب اسلامی ایران وارد عرصه جدیدی شد که علاوه بر پیشرفت های علمی، فناوری و ... در نظامات جدید وجود دارد، مسائل مستحدثه ای نیز به وجود می آید که فقه باید جوابگوی آن باشد.
وی ابراز داشت: پس از دستور مدیر حوزه های علمیه مبنی بر ورود در این مسائل، سطوح مسائل مستحدثه را به چهار سطح «مسائلی که در ابواب سنتی موجود مطرح شده و مستحدثه است»، «موضوعات مستحدثه مشتمل بر مسائل کثیر همانند معاملات بانکی»، «افزودن کتابهایی همچون فقه نظام اقتصادی، سیاسی، تربیتی و ...» و «مسائل پیرامون فقه همانند فلسفه فقه» تقسیم کردیم.
معاون پژوهش حوزه های علمیه خاطرنشان ساخت: برای چهار سطح مذکور از فقه، برنامه های کوتاه مدت و بلند مدتی را در پیش گرفتیم که در این جلسه به فقه مسائل مستحدثه خواهیم پرداخت.
حجت الاسلام والمسلمین میرمعزی تصریح کرد: فعالیتی در معاونت پژوهش با عنوان نیازسنجی فقهی صورت گرفت که با توجه به ارتباطات با ارگان های گوناگون، نیازها و پرسش های آنان جمع آوری و در قالب نیازسنجی فقهی منتشر شد.
وی بیان داشت: امروز اکثر اساتید دروس خارج در ابوابی همچون طهارت، صلاه، صوم و ... در حال تدریس هستند که مسائل مستحدثه در آن کم است و نیازمند آن هستیم که اساتید عزیز در مسائل جدید ورود نمایند.
معاون پژوهش حوزه های علمیه اظهار داشت: تأسیس کتابخانه ای در فقه مسائل مستحدثه، ایجاد موسوعه های تخصصی فقه مسائل مستحدثه و ... از برنامه های ماست که در حال انجام می باشد.
نظر شما