به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، مدیر حوزه های علمیه، دوشنبه شب طی سخنانی در این جلسه که در خانه اخلاق پژوهان جوان با حضور طلاب و فضلای حوزوی برگزار شد، به تشریح معنا و مفهوم فقه الاخلاق در دو برداشت و تفسیر پرداخت و گفت: در یک معنا و مفهوم ، فقه به معنای عام مراد است و ما آن را در حوزه اخلاق بکار می گیریم و منظور البته اخلاقی است که بر پایه اجتهاد روشمند استخراج شود که اینجا کار به فقه دارد.
وی افزود: بحث اخلاق اجتهادی باید بیش از پیش در حوزه و در مساله فقه الاخلاق مورد توجه قرار گیرد و ما در مجموعه علوم اسلامی به نظر می رسد که توجه شایسته و بایسته را به حوزه اخلاق به این مفهوم نداشته ایم، به طوری که همچنان کتب اخلاقی به لحاظ چارچوب ها و نوع استدلال ها و طبقه بندی ها تحت تاثیر همان اخلاق ارسطویی و یونانی است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه بیان داشت: در معنای دوم ما با فقه به مفهوم خاص آن سر و کار داریم که باید رشته های گوناگون در این عرصه مورد توجه و استخراج قرار گرفته و از این منظر مرزهای دانش فقه موجود توسعه و بسط پیدا کند.
وی افزود: اخلاق در این معنا با همه ابعاد وسیع و گسترده آن می تواند زیر ذره بین فقه به معنای خاص واقع شود که همین مساله خود باعث تولید ابواب جدید و نیز تعمیق و بسط برخی ابواب دیگر می شود.
۳۱۳/۸
نظر شما