به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد، حجت الاسلام فیض آبادی در درس اخلاق مدرسه علمیه منتظر المهدی(عج) با اشاره به ضرورت رعایت آداب معاشرت و ادب اجتماعی گفت: بر اساس بیان علامه طباطبایی انسان باید حرکات و سکنات و گفتار و کردار خویش را بر اساس شئونات دینی تنظیم کند.
وی با بیان این که در دین اسلام مجموعه ای از آداب در روایات و سیره حضرات معصومین بیان شده که باید استخراج شده و الگوی انسان مومن انقلابی قرار گیرد، تصریح کرد: فردی این چنین گفته که از امام صادق(ع) شنیدم خداوند پیامبر خویش را چه نیکو ادب کرد و شئون آداب انسانی را به آنان آموخت و این گونه امر دین و امت خود را به رسول الله(ص) واگذار کرد.
این استاد حوزه با بیان این که هدف طلاب از حضور در حوزه های علمیه فراگیری آداب انسانی و انتقال شئونات به جامعه اسلامی است، اظهار کرد: سیره رسول الله(ص) و حضرات معصومین را بنگرید و یکی از برنامه های اصلی زندگی طلاب باید سیره شناسی باشد که سیره شناسی، عامل اساسی در تغییر رفتار و کردار انسان هاست.
حجت الاسلام فیض آبادی در ادامه ضمن اشاره به ادب مثال زدنی پیامبر گرامی اسلام(ص) حتی در برخورد با کفار و دشمنان، اظهار کرد: حتی اگر معاندین به رسول الله(ص) تهمت زده و یا ایشان را مورد تمسخر قرار می دادند، اما رسول الله(ص) در هیچ کجا برخلاف ادب حرفی را بر زبان جاری نمی کرد و همواره برخوردی متناسب و شایسته داشتند.
وی با بیان این که پیامبر گرامی اسلام(ص) همواره با روی خوش و ملایمت پاسخ انسان های نادان و جاهل زمان را می داد و از هر گونه پاسخ شدید اللحن و یا با بی احترامی و فحاشی پرهیز می کرد، گفت: پیامبر(ص) به گونه ای سخن نمی گفتند که منجر به جریحه دار کردن احساسات طرف مقابل شوند که این سیره باید برای همه طلاب الگوی عملی باشد.
این محقق حوزوی ادامه داد: در طول تاریخ می بینید رسول الله(ص) در برابر تهمت گمراهی و ضلالت، تهمت جنون به پیامبر و یا بیان سخنان جاهلانه، شبهاتی در زمینه نبوت آنان و یا نسبت فرومایگی به پیروان برخوردی آرام و با ملایمت داشتند و پاسخ آنان را به آرامی با دلائل مستند و مستدل ارائه می کردند.
حجت الاسلام فیض آبادی با بیان این که همه ائمه معصومین از جمله امام صادق(ع) همواره توصیه به رعایت تقوای الهی، مراقبت از زبان، کردار و رفتار و همه شئونات زندگی داشتند، اظهار کرد: همه باید سیره معصومین را الگو خود قرار دهند.
انتهای پیام/313/25