به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، آیت الله مصباح یزدی امروز در دومین روز بیست و سومین همایش کشوری دفتر ارتباطات فرهنگی قم که با موضوع انقلاب اسلامی؛ کارآمدی نظام در مجتمع یاوران مهدی(عج) جمکران قم برگزار شد با بیان اینکه بین کار آمدی نظام و افرادی که در آن مسئول هستند باید فرق گذاشت، گفت: باید منظور از تحقق نظام کارآمد، تعریف شود که چه نظامی کارآمد است و کدام نیست و در این رابطه افراد و اهداف را هم برای موفقیت درنظر گرفت.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) عنوان کرد: در این نظام، افراد به دسته هایی تقسیم می شوند، بعضی اهداف کوتاه مدت ونگاهشان مادی گرایی است و بعضی دارای اهداف بلند و نگاهشان دینی وارزشی است و این همان هدف انبیاء الهی است.
ایشان افزود: اگر نگاه اولی باشد، قطعا نظام از نگاه بعضی افراد، کار آمد است چون به هدف دنیای و به لذایذ شهوانی رسیدند و به تعبیر قرآن، آن قدر سرگرم آرزوها و دلبسته دنیا شدند که از انسانیت فاصله گرفته و تبدیل به حیوان شدند.
آیت الله مصباح یزدی گفت: اما هدف انبیاء، چیز دیگری بود، انبیاء الهی می خواستند مردم هدایت شوند و مردم در جامعه ای زندگی کنند که از هر لحاظ دینی و اسلامی باشد، ولی وابستگان به دنیا، مسیرشان غیر از انبیاء الهی است، هدف لذت بردن است، آخرتی وجود ندارد، هر چه هست در همین دنیا است.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)عنوان کرد: اگر می خواهیم ببینیم که بعد از 40 سال انقلاب و نظام کارآمد بوده یا نه؟ باید ببینیم منظور از کارآمدی نظام چه چیزی از نگاه ما است؟ این امر بستگی به معرفت، ایمان و نظام ارزشی افراد جامعه است.
ایشان افزود: اگر منظور از کارآمدی نظام، زندگی مانند انبیاء باشد، باید گفت در این رابطه کمبود فراوان است و اگر منظور از کارآمدی نظام، دنیا پرستی است، شهوت پرستی باشد، در کشور ما باید با اندک مساحمه ای گفت همچین چیزی وجود ندارد.
آیت الله مصباح یزدی گفت: پس منظور از کار آمدی چه چیزی است؟ منظور از نظامی کارآمد، این باشد نظام مخلوطی از نیازهای معنوی و مادی را در حدامکان تحقق کند نه مانند اباذر وسلمان ونه مانند دنیا پرستان و زیر پا گذاشتن ارزشهای انسانیت. مخلوطی از این دو باشد.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) عنوان کرد: منظور از کارآمدی نظام، یعنی باید دنبال نظامی بود که خواسته های حداقلی، در سعادت ابدی لحاظ شود.
عضو جامعه مدرسین عنوان کرد: ولی اگرطوری شد که اصلا آخرت فراموش شود و مسئولین آنچنان غرق در دنیا شوند که آخرت از یادشان برود، این با مسئله کارآمدی نظام همخوانی ندارد، اگر چه تحقق این نوع نظام های پول پرستانه برای اپوزسیونها خوب است به شرط اینکه جلوی آشوبها واغتشاشات را بگیرد.
ایشان افزود: اما کسانی که در 22 بهمن و 9دی آمدند از دو مسئله نگران بودند، فقر، فساد و تبعیض، توقع خیلی زیادی نداشتند و منظور از کارآمدی همین نظام، یعنی باید دنبال نظامی بود که خواسته های حداقلی، در سعادت ابدی لحاظ شود.
عضو جامعه مدرسین گفت: اما چرا مسئله کارآمدی نظام بعد از 40 سال این است کسانی فکر می کنند، اگر نظام قوی و کار آمدی می خواهیم نیازمند به معنای ایده آل و قانون و مقررات درستی هستیم.
عضو جامعه مدرسین اظهار داشت: اینها معتقدند باید اهدافی محقق شود و قوانین با ذی المقدمه همسان باشد تا نظام کارآمد شود و دشمن از همین جا وارد شد و با این دسته هم صدا شد و فریاد زدند که مشکل از نظام و اسلام است و باید برداشته شود.
آیت الله مصباح یزدی افزود: در این رابطه هم متاسفانه برای دشمن شادی کردن، افرادی وارد میدان می شوندکه دست به هر کاری بزنند تا بفهمانند همه مشکل از اسلام و دین است.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) عنوان کرد: باید حسابها تسویه کرد، منظور از کارآمدی نظام چه چیزی است، برای چه انقلاب کردیم، آیا انقلاب کردیم دنباله روی دشمن باشیم یانه؛معتقدند قوانین اسلام مال 1400 سال قبل است، ته دل بعضی مسئولین این است که با اسلام و دین نمی شود، کشورداری کرد، چون قوانین اسلام بدرد این زمان نمی خورد، معتقدند دین چیز خوبی است، ولی مال مسجد است، بدرد حکومت کردن نمی خورد. بدون ربا نمی شود زندگی کرد، نهایت حرف آنها سکولاریزه کردن نظام یا همان نظام بدون اسلام ناب است.
عضو جامعه مدرسین عنوان کرد: الان متأسفانه دیدگاه برخی مسئولین همین است، ولی چون سیاست مدار هستند زیر پوستی حرکت و منش می کنند.
آیت الله مصباح یزدی گفت: خیلی معتقدند اسلام نمی تواند حاکم باشد. جوان دوست دارد آزاد باشد، با هرکسی باشد، مسئولین هم از همین کلمه آزادی سوء استفاده را می کند، این افراد مسئول معتقدند چون آزادی است پس نباید حجاب اجباری باشد، اگر اجباری باشد، یعنی زیر پا گذاشتن ارزشها!.
ایشان افزود: بهرحال باید بدانیم منظور از کارآمدی چه چیزی است؟ از نگاه این مسئولین، کارآمدی یعنی آزادی اگر آزادی تامین نشد، پس کارآمد نیست، بنابراین بدانیم ملاک برای کارآمدی چه چیزی است.
عضو جامعه مدرسین با بیان اینکه قانون اسلام، هیچ مشکلی ندارد مشکل افراد و مجریان هستند و این از دیگر ملاک های کارآمدی نظام است گفت: متاسفانه الان شاهد خیزش روبه عقب در آموزش پرورش به سمت جامعه غربی هستیم این یعنی نوعی تحجر گرایی و این همان مجریان ناسالم است.
آیت الله مصباح یزدی گفت: کارآمدی نظام نیازمند به مجریان سالم دارد، واقعا در این رابطه مشکل داریم و بدتر اینکه برای گسترش فرهنگ فعالیت کمی شده است، باید فعالیت ها در عرصه فرهنگی بیشتر شود تا گرفتار تحجر و غربستان نشویم.
رئیس مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) عنوان کرد: باید برای کارآمدی نظام، مجریان سالم تربیت شوند و آموزش داده شوند تا جامعه به سمت کارآمدی حرکت کند.
40/313
نظر شما