به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت الله سیدابراهیم حق شناس جهرمی از علمای برجسته شیراز و از مجاهدان نهضت اسلامی در ایران بود. او به سال 1282 ش در شهر جهرم و در بیت علم وتقوا دیده به جهان گشود. سیدابراهیم پس از طی دوران کودکی مشغول فراگیری علم و ادب شد و در این زمینه از محضر پدر عالمش و نیز حجت الاسلام سیدمحمدعلی حسینی شریعتمداری و میرزاآقا ورعی اصطهباناتی بهره برد. اندک اندک نردبان کمال و تقوا را طی نمود و به درجات بالایی نائل آمد.
خود کرسی تدریس برپا و شاگردانی را تربیت نمود. از جمله شاگردان ایشان می توان به آیات عظام و حجج الاسلام سیدحسن شریعتمداری جهرمی، سیدعبدالرسول شریعتمداری، شیخ حسین شب زنده دار جهرمی، سیداحمد واحدی، شیخ عبدالعظیم فرقانی، سیداحمد حق شناس و سیداسدالله حق شناس(فرزند) اشاره نمود.
عالمی تاثیرگذار
این عالم با اخلاق در مبارزات انقلاب اسلامی در ایران نقش هدایتگر و دلگرم کننده ای داشت و پیشاپیش مردم در راهپیمایی ها حرکت می نمود.
مسجد ایشان همان محل اقامه نماز پدر بزرگوارش یعنی مسجد گازران بود که در همین محل خدمات فرهنگی و روشنگرانهای از سوی ایشان صورت می گرفت. پس از رحلت شیخ عطاالله حقدان مدیریت حوزه علمیه زمانیه را بر عهده داشت و مورد احترام مراجع تقلید عصر خود حضرات آیات بروجردی، امام خمینی و گلپایگانی (رحمه الله علیهم) بوده است.
روحیات اخلاقی
آیت الله حق شناس از هوش و حافظه قوی برخوردار بود و در تزکیه نفس و فتوحات روحی صاحب مقاماتی شد. در ارائه مطالب علمی و اخلاقی پرحوصله و خوشبین بود. درب منزل ایشان همواره برروی عموم مردم و مراجعه کنندگان باز بود.
طبع شعری داشت و اکثر اشعارش در مدح و ستایش اهل بیت (علیهمالسلام) بود و خود را به "وارسته" تخلص می نمود.
سفر ابدی
عاقبت، این عالم خدوم در پی یک بیماری طولانی به سال 1360 شمسی در شیراز دعوت حق را لبیک و به سرای باقی شتافت.
پیکر مطهر آن مرحوم با تشییع با شکوهی از شیراز به جهرم انتقال یافت و پس از اقامه نماز توسط حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمدنمازی در قبرستان فردوس دفن شد.
عاش سعیدا و مات سعیدا.
منبع: اثرآفرینان جهرم