حجت الاسلام و المسلمین مصطفی حسناتی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اصفهان، با بیان این که چهارشنبه سوری از سنت هایی است که اسلام آن را به هیچ وجه تایید نکرده، اظهارداشت: طبق روایات این موضوع مورد تایید امام صادق(ع) نیز نبوده است و حضرت این حرکت را نمی پسندیدند و اینکه برخی می گویند مورد تایید امام صادق(ع) بوده است، کذب است.
وی افزود: چهارشنبه سوری در واقع برگرفته از خرافاتی است که ریشه در زرتشت دارد و به همین دلیل کشور ما در رسانه های بین المللی مورد تحقیر قرار گرفته، به عنوان مثال رسانه های وهابی با انتشار فیلم هایی از این مراسمات به ما تهمت آتش پرستی را می زنند.
امام جمعه نجف آباد همچنین پیرامون دیگر خسارت های چهارشنبه سوری، گفت: این حادثه ها باعث اذیت و آزار مردم نیز می شود و به همین دلیل به شدت مورد نکوهش ائمه ی عصمت و طهارت قرار گرفته است.
وی بابیان اینکه عقل و تدبیر ما انسان ها اقتضا می کند که مساله و اقدامی که باعث دلهره و ترس میان مردم و مسئولین می شود را نباید انجام دهیم، تصریح کرد: مراسماتی مثل چهارشنبه سوری باعث آزار و اذیت دیگران و مدیون شدن شخص می شود و باید از آن پرهیز کرد.
حجت الاسلام و المسلمین حسناتی، اضافه کرد: جای تاسف دارد که پشت این گونه موارد، افرادی سودجو وجود دارند و مردم ساده را به این کارها ترغیب می کنند.
وی افزود: کسانی که با فروش مواد محترقه، به سودهای اقتصادی می رسند و البته گوشه چشمی هم به ایجاد آشوب و اغتشاش در کشور دارند و برای برگزاری چنین مراسماتی فرهنگ سازی می کنند، این گونه افراد صد درصد به دنبال یک سری مطامع دیگری هستند.
امام جمعه نجف آباد تصریح کرد: قطعا یک ایرانی فهیم و مسلمان نباید در دام این گونه افراد بیافتد، زیرا این حرکت یک ریشه ی خرافی دارد و باید با یک سری ارزش های ارزشمند به سراغ سال نو رفت، نه اینکه با آتش و آتش بازی به سراغ آن برویم و خدای ناکرده خانواده ای را داغدار کنیم و آن خانواده سال نو را با عزا آغاز کند.
وی پیرامون وظیفه صدا و سیما در رابطه با این گونه موارد، گفت: البته صدا و سیما نباید این مساله را بیش از حد هم بزرگ کند چون هم افراط ضرر دارد و هم تفریط، یعنی باید به صورت هدفمند کارهای ارزشمند و مفید در این زمینه انجام شود.
حجت الاسلام والمسلمین حسناتی پیرامون مسئولیت های حوزه در مواجهه با اینگونه حوادث افزود: حوزه های علمیه باید برای حل این مشکلات در مباحث اعتقادی تلاش بیشتری داشته باشند زیرا ریشه ی این رفتارها به همان مباحث اعتقادی برمی گردد، زیرا اگر شخصی از لحاظ اعتقادی قوی باشد دیگر خرافات را به راحتی قبول نمیکند و به خود و جامعه زیان نمیزند
وی بابیان اینکه حوزه های علمیه باید از لحاظ اعتقادی این قضیه را تشریح کنند و زشتی های آن را از این منظر مورد بررسی قرار بدهند، گفت: به هر حال هر کسی باید به هر نحوی که می تواند کمک بکند تا جامعه از این گونه حوادث در امان بماند؛ برای مثال اگر یک سری جزوه هایی طراحی بشود و بصوت رایگان در اختیار مردم قرار بگیرد و صدا و سیما و رسانه ها بنیز صورت ویژه بر روی این گونه مسائل وقت بگذارند قطعا آن نتیجه ی مورد نظر را میگیریم.
نظر شما