جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
حجت الاسلام والمسلمین رجبی

حوزه/ براساس اعتقادات بسیاری از مفسران و علمای دین، علوم اجتماعی در همه علوم دخیل و از جایگاه خاصی برخوردار است و این نشان از رسالت سنگین دانش آموختگان علوم اجتماعی دارد.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین رجبی بعد از ظهر امروز در پنجمین مجمع عمومی و چهارمین دوره انتخابات هیأت مدیره انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه که در سالن اجتماعات انجمن های علمی حوزه در قم برگزار شد، گفت: حدود40سال از انقلاب می گذرد و یکی از حوزه هایی که نیاز به تلاش علمی بوده مطالعات اسلامی و اجتماعی است، اما با وجود همه تلاش ها نتواستیم هنوز قدم قوی در عرصه علوم اسلامی اجتماعی برداریم.

عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه هیچ امری، بدون نگاه اجتماعی محقق نمی شود و اگر این نگاه باشد، آثار و برکات آن دو چندان خواهد بود، اظهار داشت: براساس اعتقادات بسیاری از مفسران دین، علوم اجتماعی در همه علوم دخیل و از جایگاه خاصی برخوردار است.

وی با بیان اینکه حتی در مدیریت جامعه هم، نگاه اجتماعی ضرورت دارد و نمی توان مدیریت جامعه را بدون نگاه اجتماعی تصور کرد، عنوان کرد: اهمیت این علوم، نشان از رسالت سنگین دانش آموختگان علوم اجتماعی است.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی با بیان اینکه به دلیل اهمیت علوم اجتماعی، فعالیتهای این حوزه، باید دقیق، قوی و مجتهدانه باشد، گفت: در همه این موارد نباید از اخلاص در کار گذشت.

قائم مقام مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه هدف مهم از این فعالیت تحقق و بست دادن علوم اجتماعی در جامعه است، افزود: در عرصه علوم اجتماعی هنوز نتوانستیم فعالیت جدی انجام دهیم، به همین دلیل در شرایط فعلی نیازمند به تحقیقات وسیع در مورد علوم اجتماعی در آیات مرتبط و تفسیری موضوعی هستیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه در عرصه علوم اجتماعی، برای اثرگذاری بهتر نیاز به نو آوری هستیم، گفت: مسئله دیگر در بحث علوم اجتماعی، الگو سازی علوم اجتماعی و ارائه رویکرد اسلامی درعلوم اجتماعی است. بسیاری از علوم برای اینکه مورد پذیرش واقع شوند، نیازمند تحلیل و تبیین علوم اجتماعی دارند.

وی افزود: مسئله دیگر در نظر گرفتن وجمع آوری مؤلفه و عناصر تحلیل اجتماعی است. بنابراین تبیین مسائل اجتماعی در پرتو دین خودش امری دیگر است که نیازمند به توجه است.

حجت الاسلام والمسلمین رجبی با بیان این که علما گذشته در هر زمانی که بودند نگاهی به دین و آسیب های وارده به دین داشتند و این نشان از عمق رسالت دارد، گفت: در شرایط کنونی نیازمند به این چنین نگاهی در بحث آسیب شناسی و ارائه راهکار در مورد حوزه دین و آسیب های وارده هستیم که از جمله آن مسئله 2030 است.

قائم مقام مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره) افزود: نکته دیگر ارتباط این انجمن با سایر مراکز علمی و دانشگاهی با هدف جهت دهی، پرکردن خلاء، افزایش و انتقال جایگاه علمی حوزه است.

عضو جامعه مدرسین حوزه عنوان کرد: اگر ارتباط و شناخت با نهادهای علمی ایجاد شود، قطعا می توان فعالیت های جدی تری در عرصه مطالعات اجتماعی کرد.

وی با بیان اینکه فعالیت در عرصه علوم اجتماعی مقدس  و با ارزش است  و باید با نگاه جهادی همراه  باشد، اظهار داشت: اگر فعالیت ها مخلصانه باشد، آثار و برکات آن دو برابر خواهد بود.

40/313

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha