به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» حجتالاسلام سید محمود مرویان حسینی، ظهر امروز یکشنبه در همایش علمی «سیره امام رضا(ع)، آموزه ها و کارکردها» که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: مفهوم کرامت مفهوم بنیادین است.
وی با بیان اینکه بنیان رفیع فرهنگ و معارف اسلامی بر پایه هایی استوار است که یکی از آن پایه ها مفهوم کرامت است، گفت: خدای متعال ربوبیت خویش را با کرامت همراه نموده است و اگر بخواهد تربیت و هدایت اتفاق افتد، کرامت باید این مسیر را پشتیبانی کند و پیامبر اسلام (ص)نیز رسالت را با کرامت طی نمود.
مدیر عامل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی افزود: قرآنی که اساس هدایت است خود کتاب کرامت است و خدای متعال انسان ها را با کرامت در این عالم خلق کرد که بخشی از آن کرامت تکوینی است و بخشی اکتسابی.
وی تصریح کرد: اگر حضرت معصومه(س) بانوی کریمه نام نهاده شده است این بی جهت نیست و در سایه سار کرامت حضرت است که اولیای ما و حوزه علمیه قم رشد و نمو گرفت که امروز آثار و برکاتش سرتاسر عالم اسلام را در بر می گیرد.
حجتالاسلام مرویان حسینی با اشاره به اینکه کرامت امام رضا(ع) است که او را ولی نعمت مادی، معنوی و معرفتی مردم ایران قرار داده است، افزود: مفهوم کرامت مفهوم فردی و اخلاقی نیست و مفهوم مهم اجتماعی در نظام سازی ارتباطات دنیای معاصر است.
وی با بیان اینکه هرچه پیش می رویم جایگاه کرامت را در نظام ارتباطات انسانی جدی تر و بیش تر احساس می کنیم، گفت: کسی که احساس کرامت نفس بکند، گذر از بحران های اخلاقی مقابله با شهوان نفسانی نیز برایش آسان می شود.
مدیر عامل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس ابراز کرد: امروز بیش از هر زمانی نیاز به رفتار های کریمانه گروه های مختلف داریم و بخش زیادی از آسیب های اجتماعی به علت کم توجهی به این امر در نظام اجتماعی ما است.
وی گفت: توجه علمی و تخصصی به سیره های رفتاری اهل بیت به ویژه امام رضا(ع) فرهنگ زندگی و زیست انسانی دنیای معاصر در گروه معارف اهل بیت بیش از پیش باید فراهم شود.
نظر شما