به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار هیئت نیجریه ای که در ساختمان مرکزی جامعة المصطفی برگزار شد، ضمن بیان این که دو کشور نیجریه و ایران در حال حاضر از روابط خوبی برخوردار هستند ابراز داشت:آفریقا در ایران و حوزه علمیه قم جایگاه ویژه ای دارد.
مدیر حوزه های علمیه در ارتباط با جریان علمی در ایران تصریح کرد: در جمهوری اسلامی ایران بیش از 5میلیون دانشجو و 100 هزار هیئت علمی و 2000 مراکز آموزشی وجود دارد. و همچنین در مراکز علمی کشور بیش از 500 مجله علمی منتشر می شود و در تکنولوژی هایی همچون؛ پزشکی، هوا فضا، نانو، رشته های مرتبط با انرژی هسته ای و.... در رتبه های برتر قرار داریم
آیت الله اعرافی گفت: در گسترش توسعه آموزشی عالی بیش از 500 مرکز آموزش عالی تاسیس و هزاران رشته و گرایش در تحصیلات تکمیلی وجود دارد و همچنین این توسعه علمی در حالی در سه دهه اخیر اتفاق افتاده که کشور ما در جنگ تحمیلی و تحریم های ظالمانه بوده اما دانشجویان با تکیه بر فناوری های داخلی این مسیر طولانی را با تکیه بر نیروی عظیم خود طی کردند.
وی در ادامه تصریح کرد: در حوزه علوم انسانی، تلاش بر این شده که با ارزش های دینی و فرهنگی ما سازگار باشد و بر اساس همین پیشرفت علمی، شاخصه های متعدد علمی رشد و توسعه پیدا کرده است.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه با تشریح نظام آموزشی کشور تصریح کرد: در کشور جمهوری اسلامی ایران دو نظام آموزشی حوزوی و دانشگاهی وجود دارد که در نظام آموزشی حوزوی، آموزش های دینی مورد توجه است که قم به عنوان یک پایگاه مهم در ایران و جهان اسلام نقش ایفا می کند. چرا که از تمامی مذاهب اسلامی پذیرش دارد.
آیت الله اعرافی در ادامه ضمن تشریح فعالیت های جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: جامعه المصطفی العالمیه یک نهاد بزرگ بین المللی می باشد، که این نهاد میراث تاریخی حوزه را به شکل دانشگاهی و نوین عرضه می کند و تا کنون 50 هزار فارغ التحصیل و 50 هزار نفر از 130 ملیت در حال تحصیل هستند و نیمی از دانش آموختگان در مراکز المصطفی در خارج از کشور در حال تحصیل می باشند. و همچنین در این مراکز 1200 رشته با گرایش های متعدد تدریس می شود.
وی در پایان تصریح کرد: ما در جامعه المصطفی العالمیه سعی بر آن داشتیم که از تجارب همه کشوره ها بهره ببریم و همچنین از سیاست ها مهم این نهاد علمی پذیرش دانشجو از تمامی مذاهب اسلامی است و افتخار بر این داریم که تنها مرکزی در جهان اسلام هستیم که از تمامی مذاهب پذیرش داریم و مطابق با مذاهب خودشان تدریس می کنیم لذا جامعه المصطفی بر این باور است که تمامی مذاهب باید دروازه های علمشان را به دیگر مذاهب باز کنند
نظر شما