به گزارش خبرگزاری «حوزه»، آیت الله میرزا جواد غروی علیاری از اساتید پیشکسوت حوزه علمیه به دیار حق شتافت.
زندگینامه
ایشان در سال 1313 هجری شمسی در شهر تبریز در میان خانواده ای که معروف به علم و تقوی و فضیلت بودند دیده به جهان گشود.
تحصیلات
ایشان از همان کودکی با جدیت و هوش سرشار به تحصیل علوم پرداخت و دوره های مختلف علمی و اخلاقی را نزد والد بزرگوارشان و حجج الاسلامن میرزا محمد آخوندی - میرزا عبدالرزاق مشکعنبری گذرانیدند.
در حدود 10 سال از عمر گرانقدرشان را در کنار حرم ملکوتی و مقدس امیرالمومنین علی(ع) صرف تحصیل علم کرد و سطوح مختلف علمی را یکی پس از دیگری طی کرده و به قله رفیع استنباط و اجتهاد دست یافتند.
اساتید در نجف اشرف
آقای سید ابوالقاسم خویی(قدس سره)
آقا سید ابراهیم اصطهباناتی (قدس سره)
آقا سید مرتضی فیروز آبادی (قدس سره)
آقا سید نصرالله مستنبط (قدس سره)
میرزا محمد قائینی (قدس سره)
میرزا احمد علی توحیدی (قدس سره)
آقا سید جعفر جزایری (قدس سره)
میرزا محمد علی سرابی
ایشان سپس به علت جو نامساعد عراق به تهران و از آنجا با نظر والد معظمشان به شهر مقدس مشهد عزیمت نموده و غریب به هت سال در کنار حرم مطهر حضرت ثامن الائمه (ع) از محضر اساتید بزرگوار وقت مشهد بهره ها برد.
اساتید در مشهد مقدس :
آقا سید هادی میلانی (قدس سره)
آقا شیخ احمد کفایی خراسانی (قدس سره )
حاج شیخ مرتضی شاهرودی (قدس سره)
وی به جهت علاقه وافری که به استفاده از سرچشمه های علم و معرفت داشت با اینکه کوله بار گهرباری از علوم و فنون به همراه داشتند به آشیانه آل محمد (ص) پرکشیدند و 12 سال نیز در جوار حضرت فاطمه معصومه (س)و از محضر اساتید بزرگوار آن دیار استفاده نمودند.
اساتید استاد در شهر مقدس قم:
حضرت امام خمینی (قدس سره)
آقا سید محمد رضا گلپایگانی (قدس سره)
آقا سید شهاب الدین مرعشی نجفی (قدس سره)
آقا میرزا هاشم آملی (قدس سره)
حاج شیخ محمد اراکی (قدس سره)
آقا سید محمد محقق داماد (قدس سره)
فیلسوف و عالم بزرگ علامه آقا سید محمد حسین طباطبایی (قدس سره)
تدریس :
استاد از همان زمان تحصیل تدریس در دروس سطح و بعد از مدتی نیز به تدریس سطوح عالیه پرداخت و پس از چند دوره متوالی که دروس فوق را تدریس نمود به تدریس خارج فقه و اصول پرداخت . البته در کنار دروس فوق از تدریس فلسفه ، عرفان ، اخلاق، تفسیر نیز غافل نبوده و همیشه با بیانات خود شیفتگان این علوم را نیز سیراب می نمود.
عزیمت به تهران
آیت الله غروی علیاری در سال 1352 شمسی بنا به اصرار دوستان و علاقه مندان ایشان و با پشتیبانی مراجع وقت از قم به تهران عزیمت نموده و در بدو ورود خود در حاشیه اقدام به تاسیس مدرسه علمیه فاطمیه مین ماید و مشغول به تدریس و ترویج شعائر الهی می گرد.
مسجد و جماعت
نماز جماعت آیت الله غروی علیاری با آن معنویت صفای خاص چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی در تهران نمونه بود و مسجد و دفتر ایشان پناهگاهی برای اهل معنا و تشنگان علوم و معارف حقه اسلام و فقرا و در ماندگی بود که همیشه و در همه ساعات روز با کمال بزرگواری آنها را به حضور میپذیرفت.
مبارزات سیاسی
ایشان پیش از انقلاب در زمانی که در قم بود در تمامی حرکات و اطلاعیه هایی که از طرف بزرگان قم به نگارش در می آمد حضوری فعال داشته و همیشه نام و امضای ایشان نشان از حرکت و فعالیتهای گسترده ایشان داشت در زمانی هم که به تهران رفت نیز جزو موسسین جامعه روحانیت مبارز بود د و در تمامی اقدانات انقلابی آن جامعه حضوری فعال داشته و در طول مبارزات سیاسی به رهبری امام خمینی (قدس سره) بارها و بارها به زندان برده و مجددا آزاد می شد.