به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، حجتالاسلام علی کشوری، دبیر راهبردی شورای الگوی پیشرفت اسلامی، در مراسم عزاداری ماه محرم در مسجد رکن الملک اصفهان، به موضوع معایب نظام آموزش و پرورش در کشور پرداخت و گفت: آموزش و پرورش فعلی فرسوده و پوسیده و آسیبدیده است و توان تربیت فرزندان ما بهطور صحیح را ندارد.
دبیر راهبردی شورای الگوی پیشرفت اسلامی با بیان اینکه ما در دورههای حکومتی مختلف شیوههای آموزش متفاوتی را در کشور داشتهایم، افزود: شکل امروز نظام آموزشی از اوایل دوره پهلوی به وجود آمده و در این سالها تغییرات چشمگیر در نظام آموزش و پرورش رخ نداده است.
وی با اشاره به بررسی نظام آموزش و پرورش فعلی از سه منظر، افزود: ابتدا باید از نظر هدف این نظام را بررسی کنیم که در کتب و منابع مربوط به آموزش و پرورش، هدف را تربیت تکنسین بخش خدمات و تولید معرفی کردهاند.
حجتالاسلام کشوری با تأکید بر اینکه هدف از طراحی این سیستم آموزشی تربیت نیروی کار است نه تربیت و تزکیه انسان ادامه داد: تربیت و تزکیه زیرساخت زندگی و یکی از فواید آن تنظیم روابط انسانی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
وی محتوا را دومین مسئله موردبررسی در نظام آموزش و پرورش فعلی خواند و اظهار کرد: سه دسته علم ازجمله علوم پایه، علوم تجربی و علوم انسانی محتوای این نظام هستند که تصرف در طبیعت و بخش خدمات و تولید نتیجه این علوماند و نگاه آموزش و پرورش به علم در راستای تصرف در طبیعت است.
دبیر راهبردی شورای الگوی پیشرفت اسلامی به روایتی از امام علی (ع) اشاره کرد که ایشان فرمودهاند: «علم تسلط ایجاد میکند» و گفت: این تسلط همان نفوذ کلمه است و بنا بر فرمایش امیرالمؤمنین (ع) موضوع علم تنظیم روابط انسانی است نه تصرف در طبیعت.
وی با اشاره به اینکه محتوای آموزش و پرورش باید به شکلی باشد که تنظیم روابط انسانی را در حوزههای مختلف آموزش دهد، ابراز کرد: محتوای آموزش و پرورش ما باید مجموعه معادلاتی باشد که به ما کمک کند رابطهمان را با سایر انسانها بهتر تنظیم کنیم.
حجتالاسلام کشوری تصریح کرد: ما این علوم روابط انسانی را در آموزش و پرورش آموزش نمیدهیم لذا کشورهای توسعهیافته از نظر تنظیم روابط انسانی پس رفتهترین کشورهای دنیا هستند و ایران به برکت محرم و صفر و مناسبتهای مذهبی و به همت علما قدری از این علوم را به مردم آموختهاند تا زندگی بهتری داشته باشند ولی الآن نظام آموزش و پرورش هم اینها را از مردم گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه اگر نتوانیم روابطمان را تنظیم بکنیم، نمیتوانیم زندگی خوبی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: مهمترین عامل رفاه و خوشی انسانها روابط انسانی صحیح است نه صنعت و برخی از امور دیگر.
انتهای پیام/