به گزارش خبرگزاری «حوزه» از گرگان، خانم فرحناز رجب زاده، در نشستی به مناسبت سوگواری شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در جمع اساتید مدرسه علمیه الزهراء(س) گرگان برگزار شد، گفت: پیامبر اکرم(ص) در سفارش خود به امام علی(ع) انجام مکارم اخلاق را تأکید نموده و تقاضا دارد که او از مَساوی (زشتی ها) اخلاقی پرهیز نماید.
وی اظهار کرد: درواقعه عاشورا، زیباترین کرامت های اخلاقی توسط امام حسین(ع) و یاران باوفایشان به وقوع پیوست و این درس بسیار بزرگی برای شیعیان است.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: از مهم ترین نکات در انجام مکارم اخلاقی، دورنمودن رذیله های اخلاقی از خود است، مانند پزشک که بامراجعت بیمار، ابتدا او را از غذاها و چیزهایی که برای سلامتی مضرّ است، پرهیز داده و سپس برای درمان، داروهایی را تجویز می کند.
رجب زاده با بیان این که قوه غضب یکی از مهمترین مَساوی اخلاق است، عنوان کرد: انسان دارای سه قوه باطنی شهویه، غضبیه و وهمیه است که با کنترل کردن قوه غضبیه یک سوم وجود انسان تحت کنترل قرار می گیرد.
وی در تشریح قوه غضبیه گفت: قوه غضبیه فوائد بسیاری دارد، به این معنا که در صورت نبود آن، انسان در مقابل ناملایمات نمی توانست از خود دفاع کند، در نتیجه دستخوش زوال شده و از کمالات و ترقیات باز می ماند.
رجب زاده عنوان کرد: امر به معروف و نهی از منکر، اجرای حدود و تعزیرات دینی و دفاع از جان و مال و ناموس از قوه غضبیه نشأت می گیرد.
وی ادامه داد: مهم این است که این قوه تحت فرمان عقل و شرع قرار گیرد که در این صورت باعث زیبایی سیرت باطنی می شود و اگر از اعتدال خارج شود، موجب تباهی سیرت انسان می گردد؛ خروج قوه غضبیه ازمحور اعتدال، یکی از رذایل بزرگ است که گناهان بزرگ دیگری را به همراه دارد .
انتهای پیام/